Meizu EP-51 bluetooth sport fülhallgató teszt - Hi-fi hangzás híve

2016.11.05. 08:00

mrgergoke

20160422105304_68266.jpg

A Meizu Hi-Fi hangzással reklámozott sportolásra és telefonálásra tervezett fülhallgatója nem csak nagyon jól néz ki, de ugyanilyen jól is teljesít. Nem sok rosszat mondhatok el róla, de persze tökéletes termék nincsen. A kérdés a szokásos: megér-e ez a kis szexiség 9200 forintot?

A dobozán beszartam, megint az volt, ami a Macaw RT-10-nél is. Egy 10.000 forint alatti headsetnek olyan csomagolása van,a milyet itthon csak a huszonezres kategóriától várnánk el. A kemény karton külső szép marketingfotókat villant a termékről, illetve annak rendje-módja szerint kínaiul közöl mindent. A hátulján, ahol a sok kriksz-kraksz is van, egy műanyag ablakon keresztül látható a termék is, ahogyan szivacsok közé fektetve várja, hogy valaki az agyába dugja.

1461293605184543_1.jpg

1461293607266525_1.jpg

A belső, mágneses zárral ellátott, könyvszerűen kinyitható, piros dobozkát oldalra lehet kihúzni a külső, szürke borításból. Bal fent 3 pár gumiborítást találni a fülhallgatóhoz. Az M-es méretűek már rajta vannak, itt pedig S, L és XL méretekben találhatóak pótgumik. Jobb fent egy papírdobozka alá rejtették a terméket, hogy megfelelő védelmet kapjon, és a kutatás élménye is meglegyen. Jobb lent egy ,,Meizu" feliratos, matt fekete, zipzáros "sporttáskát" találni, benne a termékhez passzoló, vörös színű töltőkábellel, illetve egy kis papírral.

1464074705512263_1.jpg

A doboztól teljes mértékben el vagyok ragadtatva, ahogyan ettől a kis tatyótól is, aminek kellemes, új cipő illata van. Belül hálós rekesze is van, még a kábel is cipelhető benne szükség esetén, ám a rekeszeket valószínűleg nem erre találták ki. Futás közben mindig az volt a bajom, hogy nem tudtam magammal vinni pénzt, és lakáskulcsot is csak a kezemben. Na, hát itt a megoldás. Ebbe simán lehet papírpénzt és/vagy aprót tenni, de a lakáskulcs sem jelent neki gondot, hacsak nem egy hatalmas csomó.

1466995224165194_1.jpg

Szemügyre vettem a terméket is. Kb. 40 centi kábel választja el a két oldalt egymástól, amelyek közül a jobboson lóg az 5-7 centi hosszú vezérlő. Ebben van a 60 mAh-s akksi és a mikrofon is, rajta pedig a hívást és zenelejátszást kezelő gombok. Matt műanyagból és fémből készült, tapintásra jó minőségű, stabilan összeszerelt egység. A gombok felülete gumis, nem csúszik izzadt kéz alatt sem. A két oldal fémből és műanyagból készült, és meglepően kis tömegű. Kívülről nézve szemcsés fém borítást kapott, kivéve a kör alakú részt, amelyen a márkajelzés is bambul, mivel ott évgyűrűszerű, koncentrikus körök képzik a dizájnt. Fül felőli oldalon kemény műanyag. Fülbe helyezéskor hármas támaszt kap: az alakja passzol a fül alakjához, de felfekszik azon a kis pöckön, ami a hallójárat mellett van középmagasságban, viszont a gumis ,,U" alak ennek tart ellen.

 

Tesztüzem

A bal fülembe tök könnyen belepasszolt, a jobbal viszont szokás szerint sakkoznom kellett, hogy kisebb gumi, nagyobb gumi, ilyen szög, olyan szög, de egyszer csak rájöttem a megoldásra. A gumijai jobbak, mint amik a 7500 forintos Oittm RE-E01-hez jártak. Abban sem szoktam érezni, hogy megfájdulna a fülem hosszabb használat után, de ez valahogy mégis puhább érzést ad.

1461293609508158_1.jpg

Az viszont tény, hogy az illeszkedése, szigetelése nem olyan jó. Nekem ugyan elég elbeszerintett jobb hallójáratom van, de a bal sem illeszkedik, annyira ultrakirály módon, mint az Oittm. Nem hiába írtam annál, hogy ilyen passzentos termékről eddig csak álmodtam. Félreértés ne essék; gond ezzel sincs, csak nem tökéletes.

1461293611872990_1.jpg

A gyártó ugyan Hi-Fi hangzással reklámozza a terméket, de érdemes megnézni, hogy miért van egy apró csillag mellette. APTX szabvánnyal operál, amihez APTX kompatibilis telefon, táblagép, satöbbi szükséges ahhoz, hogy a magas minőséget hozni tudja. Gondolom neked sincs fogalmad róla, hogy a telefonod tud-e ilyet, de itt megnézheted:

APTX kompatibilis telefonok listája >>

A hangminőséggel amúgy semmi gond nincsen. Szerencsére nem olyan borzasztóan erős a basszus, mint az Oittmben (nem jól olvastad hangosan a fejedben a szót, próbáld meg kimondani újra!) volt, így egy nagyon kellemes összhangzást hozott ki elsőre is. Nem is módosítottam rajta hangszínszabályzással egy kevéskét sem, mert a basszus így is a minimum közelében volt. Nem egy gyenge darab ez sem... A közepek tökéletesen jók, a magasak pedig nem vágnak bele a dobhártyámba, és mégis jól hallom őket. Nincs más kívánalmam vele szemben.

1461293611705773_1.jpg

Tekintve, hogy sportoláshoz találták ki, elsősorban arra számíthattak a tervezők, hogy ambientet, popot, DnB-t, rockot, és hasonló, nagyrészt dübörgős dolgokat fog hallgatni a végfelhasználó, szemben mondjuk egy angol, kisujját eltartva teát szürcsölő úriembertől, akinél Beethoven a király. Ennek a hangzásnak pedig tökéletesen eleget is tesz. Ez nem azt jelenti, hogy más zenékhez nem jó, csak azt, hogy erre a legjobb. De nyilván a hangszínszabályzót ezért találták ki, hogy különböző stílusú zenékhez különböző hangzást lehessen beállítani.

1461293609197739_1.jpg

Hangerőben bőven elég, amit kínál, nem kell attól tartani, hogy városi zajban nem lehet tőle eléggé megsüketülni. Hallhatóak valamennyire a külső zajok is, tehát sem villamos, sem mentőautó nem fogja elütni a zenében elmerült jóembert, így már most megköszönném, ha a darwini mondatokat (,,Hulljon a férgese!", ,,Természetes kiválasztódás", vagy éppen ,,Ja, maj jól elűt a vilamos ,ha igy halgac zenétt !!De akor ugy kel neked !!!!44!!") tartalmazó kommenteket nélkülöznétek.

1461293607715375_1.jpg

A gyártó 6 órás lejátszási időt adott meg, 45 órás készenléti idő mellett (ez BT-n kapcsolódva értendő!). A 6 órát könnyen túl lehet teljesíteni, ha nem maximumon bömbölteti az ember folyamatosan. Szerencsére kisebb mértékben vízálló is, így az izzadság egészen biztosan nem fog ártani neki, de minden bizonnyal, egy-egy ráhulló esőcsepp sem fogja hazavágni. A könnyebb szállíthatóság érdekében a kétoldalt látható körök mágnesekként funkcionálnak, így közel rakva őket egymáshoz, összetapadnak. Ebben az a jó, hogy még sokkal kevesebb gubanc keletkezik szebben hordva. Bár egy ilyen szép terméket már megérné a hozzá kapott tatyóban cipelni.

Klikk a galéria megnyitásához!

A telefonálás része szintén jól működött. Jelezte ugyan a partnerem, hogy olyan, mintha kicsit távolabbról hallana, de semmi ténylegesen zavaróra nem panaszkodott. Az Oittm ebben viszont nagyon erősen hibádzott, ott elég hangosan kellett beszélni ahhoz, hogy egyáltalán értsék, amit mondok. Ennek jó a mikrofonja.

 

Konlúzsön

Egy igazi ,,minőségi eszközt olcsón" kategóriás termék. 9200 forint kiemelkedően jó ár egy olyan fülhallgatóért, ami ennyi mindent kínál, gondolok itt az apróságokra is a főbb pozitívumok mellett. Átlag embernek ettől messzebbre nem is szükséges mennie sem minőségben, sem árban. Kiszolgál minden átlagos, nem audiofil igényt, mérsékelten vízálló, remek az anyaghasználat, dizájnos, mágneses úton összecsíptethető a két fele, kellemes vele a telefonálás is, és rohadt jól szól.

Itt megvásárolható >>

komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5211835363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.11.05. 09:35:48

Mi az, hogy "magas minőség"???
High quality az magyarul kiváló(minőségű)t jelent...

smokin 2016.11.05. 20:44:29

Én is imádtam,amíg pofán nem vágták,most egy QCY qy19t rendeltem helyette kíváncsi leszek milyen lesz Meizu után.

Bala_7 2016.11.06. 11:22:15

11.11 akcioban 25 dolcsiért is meglesz az alin. Asszem benevezek rá. meg valami BT hanszóró is kéne akcióba :)No meg azért az Oittm nem kerül dulpaennyibe (pont a cikkedben szintén 9000 forint körül).

Nbl 2016.11.14. 22:14:15

Az Oittm tesztjében 7500 ft-ot írtál árnak, most meg azt, h az ennek a duplájába kerül...

mrgergoke · http://rendeljkinait.blog.hu/ 2016.11.14. 22:36:13

@Nbl: na, ezzel most megfogtál. elképzelésem sincs, honnan szedtem, hogy 18.000 az ára az Oittmnek. Talán a hangszórójukra gondoltam, nem tudom. Javítom, köszi, hogy szóltál!
süti beállítások módosítása