Oittm RE-E01 bluetooth sport fülhallgató teszt - Igazi Oittm cucc

2016.10.08. 08:00

mrgergoke

61mmomzxvtl_sl1500.jpg

Nemrég kaptam egy újabb Oittm terméket, mégpedig az egyetlen bluetooth fülhallgatójukat. Jelenleg Lopoo UK név alatt árulják az Oittm termékeket. Semmi más, számomra érdekes termék nincs is a kínálatukban igazából, viszont egy normális fülhallgató már nagyon jól jött volna futáshoz. Így jutottam el oda, hogy megrendelem ezt a 7500 forintos terméket. Hát, nem kellett csalódnom egy egészen picit sem.

Jelenleg sajnos csak Amazonon árulják az Oittm cuccait, nem tudom, miért nem zúznak be a kínai webshopokhoz, hatalmas forgalmat tudnának csinálni, mert elképesztően jó áron adják a dolgaikat, amik nagyon jól teljesítenek. És ezt nem csak én állítom.

A doboza mutatós, de semmi különleges nincs rajta. Némi alapinfó a tartalmáról, pár szép fotó és kész. Belül viszont annál nagyobb a meglepetés, ugyanis a hozzá járó tok, ami nem szerepelt az általam talált képek között, egy hálós sporttatyó. Az anyaga, meg a mintázata nagyon hasonlít a sport rövidnadrágokhoz, pólókhoz, annyira átjön rajta, hogy mozgáshoz tervezték, hogy nem győztem vigyorogni. Ötletes, na.

510j7ak2qdl_sl1000.jpg

Az anyaga amúgy nagyon puha, enyhén elasztikus, és elég masszív hatású. A tetején van egy műanyag gomb, amivel be lehet húzni a száját, így nem esik ki belőle a cucc. Nagyon jó ötlet volt a tok is, és az egyedi tervezés is. Tartozékok tekintetében összesen 3 pár gumiharangról, 3 pár fültámaszról, egy töltőkábelről és egy kábelvezetőről számolhatok be. Kielégítő.

71znpunwsyl_sl1100.jpg

Egy-egy pár harang és fültámasz már rajta is van a fülhallgatón, ami annak ellenére is nagyon jól néz ki, hogy a zöld szín nem szokott a kedvencem lenni ilyesmiben. Olyan könnyű mindkét oldal, hogy nem is értem, hol van benne még az akksi is. Szerencsére lapos kábelt használtak, ami sokkal nehezebben törik meg, mint a kör keresztmetszetű. A műanyag kopogós, de nem tűnik gagyinak, és a minimális tömegnek köszönhetően jó eséllyel akkor sem lesz komoly baja, ha leesik a földre.

51ru6wpizyl_sl1000.jpg

Sok érdekességet nem találni a külsőn: egy hangerőszabályzó gomb, egy bekapcsoló és párosító gomb, egy töltőport, valamint egy mikrofon telefonáláshoz. Gyorsan feltöltöttem az eszközt, és már rohantam is kipróbálni.

 

Tesztüzem

Elsőre, ahogy bedugtam a fülembe, rögtön felfedeztem, hogy ez nagyon nem olyan, mint az eddigiek. A fültámasz itt nem a fül tetejét fogja át kapaszkodóként, hanem a kagyló egy vonulatába igazodik bele, így egy fél millimétert sem tud elmozdulni az eszköz például rázkódás (futás) esetén. Mivel több is van belőle, mindenki a saját füleihez igazíthatja, úgyhogy a kislányos és tasla radarfülű vásárlóknak sem kell aggódniuk.

61nuzhwhdjl_sl1500.jpg

Az eszköz további előnye, hogy még inkább a hallójáratba igazodik, így még kisebb teljesítmény elég ugyanahhoz a hangerőhöz. Sokkal jobban zár, mint eddig bármilyen fülhallgatóm, egészen megdöbbentően kizárja a külvilágot, ami nagyon tetszik. Bedugom a füleim, és a mindenféle éles kocsizaj, tömegközlekedési eszközök zaja egyszer csak eltűnik, és átveszi a helyét egy igen komoly, és kiterjedt frekvenciájú basszus.

61cxhq0eufl_sl1000.jpg

Olyan irgalmatlan erős és tiszta basszus volt, hogy sokat vissza kellett vennem belőle, mert ilyen ablakrengetős kategóriába ment át, miközben nem torzított egy kicsit sem. Nem kell azzal számolni egy pillanatig sem, hogy fel kell majd húzni mindenhol a mélyeket, hogy szétszedje a hallójáratod, én is visszavettem belőle, hogy emberien tudjak zenét hallgatni. Elsősorban a pop- és elektronikus zeneőrültek fogják imádni a kiemelkedően jó hangzást.

51ykiwlfhcl_sl1000.jpg

A legjobb az volt benne, hogy tényleg tökéletesen szigetelt élményt adott, mert annyira semmi zaj nem ment át rajta, hogy eddig ilyen fülhallgatóról csak álmodoztam. A közepek és a magasak tökéletesen megmaradtak a mélyek mellett még akkor is, amikor kijjebb húztam a szimmetria érdekében, és még csak nem is voltak fülsértőek, pedig még drágább fül- és fejhallgatókkal is hallottam időnként sértő magasakat. Ennél semmi ilyen gondom nem volt, remek élmény volt hallgatni, amit csinál. Nem kell szomorkodniuk a hangerő fetisisztáknak sem, mert tud üvölteni bőven eléggé, Budapest utcáin is bátran használható, hát még futás közben egy csendesebb környezetben.

GyK.: ,,...tökéletesen szigetelt élményt adott, mert annyira semmi zaj nem ment át rajta, hogy eddig ilyen fülhallgatóról csak álmodoztam..."
A tested is vezeti a hangot, nem a hallójáratod az egyetlen bemenete a hallószervednek, ergo egy mentőautót például mindig érzékelni fogsz. További javaslatom, hogy elkerüljük a darwini eseteket, hogy ne bömböltessük veszélyes hangerővel, és akkor nem fognak elb... ütni.

A párosítás egyébként egyszerű: 5 másodpercig nyomva kell tartani a telefon ikonos gombot, majd bejelenti, hogy most párosodni fog velünk, és már mehet is a telefonos mókolás. Pár másodperc és működik is. A telefonálás sajnos annyira nem volt király, a partnerem kissé halkan hallott, valószínűleg nem elég érzékeny a mikrofon.

Az üzemideje tökre rendben van, már egy hete használom, és bár nem mértem ki, hogy mennyit szólt összesen, az 5 órát egészen biztosan túltejesítette, és még mindig nem merült le.

 

Konklúzsön

Nagyon durva, hogy ez a cucc csak 7500 forintba kerül. Minden, a gyártóval kapcsolatos tapasztalatomtól eltekintve simán rámondtam volna mondjuk 13-17 ezrest, ha tippelnem kellett volna. Túl jól néz ki, túl jól bírja, túl elegáns a tálalás (kiegészítők, márkajelzéssel ellátott tatyó, fültámaszok, stb.), és végül a lényeg: túl jól szól. Simán felveszi a versenyt a múltkori Ostry KC06A-val is, pedig már azt is erősen ajánlottam, ha valaki megteheti, hogy megvásárolja. Igaz, hogy az fém házas, de ezt itt ugye a felhasználási cél miatt sem tehették meg. Ez a fülhallgató egyértelműen kiemelten ajánlott vétel!

Innen vettem >>

4 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2811728021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2016.10.09. 09:02:26

Ha ennyire kizárja a külvilágot, pont hogy használhatatlan. Főleg Budapest utcáin, majd ha sikebókaként elcsap egy szirénáző tűzoltó, mert te kurvatrendin kizártad a külvilágot.

Labasmaz 2016.10.09. 09:32:33

Ehhez nincs mit hozzátenni. Pont ez jutott eszembe a cikket olvasva. Már csak a VR szemüveg kell, és akkor mindez nemcsak süketen, de vakon is menni fog. Nem baj. Számtalanszor bebizonyosodott, hogy Darwinnak igaza volt (és van). :-)

Nouby 2016.10.09. 18:15:13

Ha nem értetek hozzá miért kommenteltek? A legjobb in ear is csak annyira zár hogy megsüketülés nélkül zenézz a buszon.

Sennheiser CX 200al közlekedek évek óta a városban, a leírtakhoz hasonló élményem semi volt.

blueye 2016.10.09. 19:52:19

Nalam ez konkretan HUF 9.232,43
süti beállítások módosítása