Xiaomi 5200 mAh power bank - ez mán döfi

2015.08.03. 10:00

mrgergoke

709539068490086502042xiaomi141362746014177796451419076672_1419753600.jpg

Egyre több Xiaomi termékkel találkozhattok az oldalon, ezt gondolom észrevettétek. Ennek semmi különös oka nincs, csak bírom a cuccaikat. Most is került az asztalra egy power bank tőlük. Ha emlékeztek még, korábban volt már egy cikk ilyesmiről. Akkor szegény Zsoltika akart venni egyet, de tróger helyen vásárolt és hamisat kapott. Na, ez most eredeti, lehet csekkolni, hogy tényleg abban különbözik-e a hamis, meg az eredeti, mint amiket leírtak a régebbi cikkben linkelt szájton.

Csomagolás

A múlt heti cikkben már említettem, hogy nem minden termék hamis, ami eredeti csomagolás nélkül jön, ez jelen esetben is igaz. Továbbra sem tudom, hogy hova tűnik a csomagolás ilyenkor, de ez is meztelenül jött, csakúgy, mint a gumitokja.

kiemelt.jpg

A gumis tokra egyébként azért van szükség, mert a szélein nagyon éles a fém, és így jobb a cucc tapintása is. Első ránézésre, fogásra egyébként masszív kütyünek tűnik, nem kelt gagyiságérzetet az emberben. Ezt egy replika nem feltétlen tudja megtenni, bár néha igen magas szintű másolásnak lehetünk tanúi.

A dizájn teljesen a helyén van, szokásos Xiaomi letisztultság, szolidság, a tömege nem számottevő, mint ahogyan a mérete sem, így tényleg tökéletes útitárs lehet.

Képek

 

Próba, 1, 2, 3

Kipróbálni ki lehet. Tesztelni viszont már lényegesen nehézkesebb. Mivel nem beszélünk extrém nagy kapacitásról, nehezebb belőni fogyasztókkal, töltőkkel, satöbbi, hogy tényleg tudja-e azt, ami rá van írva. Az én módszerem a feltöltési idő, meg egy ismert fogyasztású cuccal a merítés ideje szokott lenni. Pontosnak nem pontosak, de legalább mondanak valamit.

A feltöltést egy 2A-es Nillkin töltővel és a hozzá való kábellel végeztem, a merítést pedig a régi USB-s ventivel szoktam csinálni, mert az papíron fix 5 wattot eszik.

original-xiaomi-power-bank-5200mah-letsshop88-1406-14-letsshop88_20.jpg

 

Eredetiségvizsgálat

Bár nem teljesen új már a termék, az előbbi tesztek igazolták a papíron foglaltakat, nem árthat azért megnézni kívülről is, hogy úgy néz-e ki, mint ahogyan kell neki. Elnézegetve a Techmesto listáját és a terméket, egyezik a színkiosztás, a LED-ek kivágásai, és a funkciók. Ellenőrizhetjük a kábelt is, ami szintén kritikus pont szokott lenni a "mi" logót illetően. Én ugyan nem ellenőriztem, mert elképzelésem sincs, hova keveredett a szerencsétlen, de kellőképpen meggyőződhettem a termék eredetiségéről a másik hetvennyolc és fél módszerrel.

A feltöltési idők egészen jól közelítették a papíros értékeket (ugye gépről USB-n, random telefontöltővel, vagy 2 Amperes Nillkinnel, meg a hozzá való kábellel más-más értékeket kapunk), és többszöri lemerítés után is majdnem pontosan ugyanannyit ment róla az 5 Wattos ventim.

 

Ajánló

Ha Xiaomi, akkor csak jó lehet. Ez már több alkalommal is kiderült, és újfent csak azt tudom mondani, hogy ha tehetjük, vegyünk eredeti Xiaomit, mert nem mindegy a minőség, és nem mindegy, milyen elektronikájú bankkal töltjük a méregdrága okostelefonjainkat. Annak csak egyszer kell tönkremennie. Mint ahogyan egyszer kell csak eredetit venni.

Árban kb. 10-12 dolcsi körül áll, amivel egyértelműen rosszabb üzlet, mint a nagyobb társai, amiket mondjuk egy Banggood, vagy Gearbest leárazásban pontosan ugyanennyiért is megkapunk. Dupla kapacitással. Most tehát az a konklúzió, hogy jó a termék nagyon is, de a termékcsalád nagyobb tesóihoz képest nem éri meg az árát, viszont ettől eltekintve best-buy cucc. A nagyobb tesókkal pedig úgyis fogtok még itt találkozni, biztosan veszek majd valami brutális kapacitású Xiaomi bankot egyszer.

Itt megvásárolhatóak.

 

Uff.

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr977647652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása