Sades A30 XPower gamer fejhallgató teszt - nagyon édes, keserű élmény

2015.02.23. 10:00

mrgergoke

0_414592001394525553.jpg

A tavalyi év vége felé írtam egy gamer fejesről, ő volt a Sades SA-904. Vagyis meg volt bélyegezve a gamer szóval a kínaiak által. Kicsi volt a párnája, merev volt a fejes, nyomta 20-30 perc után a fülem, és semmi köze nem volt a 7.1-hez. Ennek ellenére új esélyt adtam a dolognak, és a gyártónak is, nem vesztettem el a bizalmam a kínai gamer fejesekben, meg a gyártóban sem, és vettem egy komolyabb darabot. Közben megtudtam sok mindent a gyártóról is.

Furcsaságok a gyártó körül

Asszem, az előző cikkben is írtam már arról, hogy hamis lehetett a fejes, amit akkor vettem. Nos, még mindig nem vagyok tökéletesen meggyőzve az ellenkezőjéről, de talán kezd tisztulni a kép.

sades_game_sound_specialist.png

Aki már nem emlékszik, annak felhoznám újra, hogy van sades.cn és sades.us is. A két oldal valamilyen szinten összefüggésben van. Az eredeti gyártó amerikai, tehát minden originál cucc a .us oldalon található. Az onnan vásárolt termékek kb. ugyanannyiba kerülnek, mint az összes többi, amit ebay-en, amazonon, bárhol találunk.A különbség annyi, hogy ha a gyártó .us oldaláról vesszük, akkor rendesen, dobozban érkezik, és kapunk hozzá sorozatszámot, meg számlát, meg minden hülyeséget, ugyanis az eredeti driver csak így tölthető le az oldalukról. Ki kell tölteni egy ívet az oldalon, elküldeni nekik, és ha megtalálják az adataidat a rendszerben, akkor megkapod a drivert hozzá. Nekem legalábbis ez jött le abból, amit írtak, bár jogos a kérdés, hogy akkor a fejeseik tartozékai között miért említik a driver cd-t, ami amúgy valóban tartozék.

A kínai oldal ezzel szemben olyannyira kínai, hogy az ő nyelvükön íródott és a Google Translate sem birkózik meg jelentős részével. Ennek az az oka, hogy az oldal túlzottan dizájnos neki. Az oldal egyébként valóban rettentően dizájnos, de több sebből is vérzik. Az első az, hogy csak kínai, nincs nyelvválasztás. A második az, hogy kínai szerveren üzemelhet, ugyanis botrányosan lassú, nézzétek meg. A harmadik pedig az, hogy az oldal jó részén az almenük, információk beúszó menükön találhatók, amik nem fix elemei az oldalnak, így a Google Translate ezt nem látja, nem tudja lefordítani. Az elemek nem kijelölhetőek, másolással sem lehet megtudni a jelentésüket, így tényleg zsákbamacska, hogy mit csinálunk.

Szerencsére egy kínai ismerősöm segített tájékozódni az oldalon, mely néhány hete éles üzemben volt szerkesztve napokon át. Megjelentek letöltőlinkek, eltűntek, újak jöttek, megint megjelentek. Elég bizarr volt ugyanazt az oldalt 10 perc alatt 3 különböző variációban látni. Az ottani mail címre érkezett leveleimre amúgy egyszer sem reagáltak.sades-a30-7.jpg

Na, most, hogy ismeritek külön-külön őket, megpróbálom összehozni őket a fejetekben. Az amcsi tehát az eredeti, a kínairól meg eddig azt hittem, hogy 100%-os koppintás, de nem az. Az amerikaiak gyártanak nekik a saját gyárukban a szövegek alapján, de személy szerint erősen gyanúsnak tartom, hogy a kínaiak bármit is importálnának, főleg az amcsiktól. Már eleve az furcsa nekem, hogy miért kell a kínai piacra külön gyártani, és az oda gyártott termékeket SA-számsor jelzéssel ellátni, de erről sehol nem találtam infót. Aztán az is furcsa, hogy hogy lehet, hogy az enyém a kínai piacról van, mégsem SA  jelzésű, hanem az eredeti neve (SADES XPower), meg mellérakták, hogy A30. Aztán furcsa az is, hogy még az első fejes idején az amcsi oldalon azt írták, hogy a kínai darabok hamisak, azok csak a kínai piacra vannak szánva, azokra nem vonatkozik garancia sem, meg semmi, a webshopból vegyünk! Zavaros ez az egész.

Röviden tehát: az amcsik kitalálták, forgalmazzák, megkülönböztető SA jelzéssel gyártanak a kínai piacra is, vagy megengedték a kínaiaknak, hogy maguknak gyártsanak, de természetesen forgalmazzák ők is, csak doboz, meg minden nélkül. Erre a csúnyaságra pedig az amcsik felhívják a figyelmünket, mintha nem ők engednék nekik. Ennyit tudok, ne keressétek a logikát.

 

Bontogatok, próbálkozok, majd feladok

Én tehát nem vesztettem el a bizalmam az első csalódás ellenére, vásároltam a kínai piacról egy másik fejest, ő volt ez az A30 XPower. Kulturáltan nézett ki a képeken, sőt, meglehetősen dizájnosan hatott, jók voltak a visszajelzései, és alig volt drágább az első trógernél. A dollár már akkor sem volt olcsó, amikor megvettem, így kb. 7000 forintot fizettem érte.

Ha lehet, még ótvarabb csomagolásban jött, mint az előző (azt szimplán beledobták egy SADES feliratú zacskóba). Ezt egy ferdén összeragasztott bubis fóliacsíkba nyomorgatták bele, majd társával együtt bekartonozták. Nem szándékosan vásároltam 2 darabot, a bank, meg a Paypal hülyesége volt, véletlen esemény.

insidelogo.jpg

Kicsomagolva egy pillanatra megijedtem, hogy is olyan übergagyi, fényes műanyagból készült, mint az előző. Sokat mondjuk nem tévedtem, de valahogy jól van eltalálva az összerakás, mert bár a műanyag ugyanaz a fényes nulla, mégsem zavaró, szembeötlő. Ha ugyanezt matt műanyaggal oldották volna meg, sokkal gengszteresebb lenne, sokkal komolyabban hatna. Mindegy, így is jól néz ki. Látszik, hogy a dizájn nem kínai kezek között született meg két 130 centis, varró asszony társaságában, hanem ügyeltek a menőségi faktorára.

Csomagoltam tovább, lapos zacsesz, félretettem, gyönyörűen, vastagon harisnyázott, kb. 2 méter hosszú kábel, porvédő az USB végen, és bezacskózva a kábel nagy része. Jobb csomagolási élményre nem is volt szükségem, maximális bizalommal szemléltem az eszközt. Gyorsan leszedtem róla minden zavaró tényezőt, majd a kábelköteget kibontva észrevettem, hogy egy elcsúsztatható, de nem leszedhető gumiszíj van rajta. Több lukas, állítható igény szerint, így ha valaki fix távolból használja, nem kell a földön lógni a fölösleges kábelnek, összefoghatja ezzel a szükséges mennyiséget. Nem nagy szám, az tény, de ha figyel a gyártó az ilyen apróságokra, nagy örömet tud okozni a bontogató felhasználónak.

1207801310.jpg

Gyorsan bedugtam a gépem USB portjába, azonnal világítani kezdett kétoldalt, és a vezetéken csüngő, kemény műanyagból állati menőn kialakított vezérlő is. A műanyagba mart ikonok, absztrakt vonulatok, kialakítás a fejes minden részén nagyon komoly hatást kelt, még így, több hetes használat után sem kívánok többet. Egy picit sem.

A bal lépést talán itt követtem el, amikor bedugtam rögtön a gépbe. Kisebb kálváriát jártam meg azóta, de már feladtam, nem nyerhetek. CD nem érkezett a kis zacseszban, pedig az előzőhöz is kaptam, ehhez is kellett volna. Megnéztem ugyanezt a fejest az eredeti oldalon, meglepődve konstatáltam, hogy ott piros színű, több sem kellett, megvádoltam hát az eladót azzal, hogy ez kamu (ugyanis sem a régi SADES driver nem észlelte a fejest, sem a kínai oldalról letöltött mindenféle vezérlő), össze fogjuk kötni a bajszunkat. Nagyon kulturáltan beszéltem vele, de vagy 7 világos pontban részleteztem neki, hogy ez szerintem miért koppintás. Gyanús volt, hogy az eredeti program nem látja.

A hibajelenség a következő volt. Elindítottam a drivert, kicsit töltögetett, majd kért, hogy dugjam be a fejest. Ha be volt dugva, ha nem, minden esetben kérte még 2-szer, mindannyiszor leokéztam, aztán kilépett a Setup azzal, hogy nem észlelhető a fejes. A Windows alapból felrakott driverével viszont működik, csak ugye semmit sem tudok állítani. Nincs például csatornavezérlés, hangszínszabályzás, mivel saját hangkártyát használ, ezért a saját programja tudja csak állítani ezeket. Hossza levelezés után az eladó meggyőzött arról, hogy nem kamu a cucc (felismerem, ha hazudik egy kínai), de nem érti a dolgot. Egyrészt kellett volna CD-t kapnom (egyikhez sem volt), másrészt a letöltött driver ugyanaz, mint ami a CD-ken van, viszont sehogyan sem tudtam felrakni. Utána szaki fórumokhoz fordultam. Egy helyen tudtak volna segíteni, de kiderült, hogy olyan hibajelenséget produkál az akkor 4-5 napos, eredeti Win7-em, amiről sem a gugli nem hallott, sem ők. Ilyenformán nem tudtam felerőlteti a vezérlőprogramot, ez volt az utolsó esélyem. Hozzáteszem egyébként, hogy 3 különböző számítógépen, és 4 különböző rendszeren és két fejessel próbálkoztunk, mindenhol ugyanaz volt a reakció. tudom, hogy ez világos indíték azt hinni, hogy koppincs a fejes, én mégis hiszek az eladónak. Még mindig. Talán túl naiv vagyok. Még mindig.

sades-a30-1.jpg

Leendő tulajdonosoknak: NE dugjátok be a fülest a driver telepítése előtt, csak akkor, amikor az kéri telepítés közben. A szakik javaslata alapján így el lehetne kerülni, hogy felkerüljön a Windows alap vezérlője, és talán felmenne a rendes driver. A furcsa az, hogy az enyémhez hasonló hibáról sehol sem olvastam eddig, és az eladó is azt mondta, hogy nem fordult még elő ilyen.

Saját képeim

 

Nincs mese, viselem

Nincs mese, így kell használnom a fejest, ha használni akarom. A meglepő az az egészben, hogy így is álom módjára szól. Persze, nem vetekszik sok tízezer forintos itthoni társaival, de 7000 forintért, driver nélkül állati jó hangja van. Telt hangzás, kifejezetten kellemes, nem túl erős basszus (többre lenne képes, jóval), érezhető térhangzás filmeknél, és valamelyest játékokban.

Mielőtt tovább részletezném a hangokat, meg kell jegyeznem, hogy ez is virtuális 7.1. Tehát ez egy sztereó füles, ami szoftveresen 7.1-et szimulál. Ahogy szokták is mondani 2.1 fölött nem zenehallgatásra van egy hangrendszer, fejhallgató, hanem filmezéshez, játékhoz. Ergo egy valódi 7.1-es fejes nem lenne alkalmas zenehallgatásra, de mivel ez nem valós, csak szimulált, és valójában sztereó szól, ezért tökéletesen jó zenéhez is. Legtöbbetek úgyis modern, világi zenét hallgat szerintem, bátran merem ajánlani hozzájuk, én elégedett vagyok vele ezen a téren. Nem hallgattam rettentően sok hangszeres, klasszikus zenét, de itt sincsen probléma szerintem, most is épp az megy. Kihallani mindent, kellemesen dorombol, ha mély van, és nem ablakrengetős a basszus, hanem olyan, mintha valahol a fülcimpám alatt egy apró Louis Armstrong dúdolna valami mélyet. Cseppet sem zavaró, sőt, nagyon is kellemes, és mégis ott van határozottan.

Ma is játszottam vele pár órát, és határozottan jó élmény, az egyetlen baj, hogy a játék hibájából nem jött ki normálisan a térhangzás mindenhol. De még egyszer: ez biztosan a játék hibája volt jelen esetben.sku_304200_14.jpg

Még egy fontos dolog van hátra: milyen viselni? Abszolút kényelmes. A kényelmes szó fogalmát minden aspektusból tökéletesen kimeríti számomra. Ha öt órát van a fejemen, akkor sem izzad meg a fülem, nem nyomja sehol, nem fáj, semmi. Nem túl nehéz, nem húzza a fejem egyik felét sem, és ami talán a legnagyobb pozitívum: az egész fülemet körbeéri. Egyszerűen rácuppan az ember fejére, állati jó érzés. Sajnos a Csabinak annyira nem vált be. A hangzással minden téren egyet értettünk, de neki fél óra után elkezdte nyomni a bal fülét egy helyen. Meg kell jegyeznem, hogy ott nem volt megfelelően vasalt a füle, gyűrött volt, és kijjebb állt, mint a többi része, másoknak ez nem nagyon jelent majd problémát véleményem szerint. Remélem, ezt nem olvassa.

 

Véleményem, összegzés

Tróger a csomagolás, nincs CD, rossz a driver, lassú és szó szerint kínai az oldal. Még alap driverrel is nagyon jól szól, nagy hangerőre képes, határozott basszusa van, tiszta a közép és a magas, ha sok csatornát kap, térhangzást csinál, mégis tökéletes zenehallgatásra, hosszú időn át viselhető, nagyon kényelmes. Ha ez utóbbi a mérleg jobb oldala, akkor kellemes lendülettel dőlt el jobbra, egy BÁTRAN AJÁNLOM plecsnit érdemel. Ha mindez nem lenne elég, meggyőzésképpen még annyit mondanék, hogy eddig gyűlöltem a fejhallgatókat, csak nagyon-nagyon muszáj esetekben használtam, most meg akkor is felveszem szívesen, amikor tök egyedül vagyok, és senkit sem zavarnék hangfalakkal. Teljesen átszoktam rá, imádom.

Bármikor, bárkinek merném ajánlani megvásárlásra. A fentiek tekintetében már tudjátok, hogy az amcsiktól kell rendelni (bocsánatos bűn!), és olyan fejest kaptok olcsón, hogy jobbat sosem akartok majd. A gyártó tökéletesen meggyőzött a termékei minőségéről, már most rajongok a cuccaikért, és nézem a következő áldozatot. Pár hónapon belül talán értesülhettek is egy újabb ilyen cikk formájában valamelyik tesóról. Addig is szavazzatok, érdekel a véleményetek!

Itt megvásárolható egy csomó Sades termék,

... meg itt is.

 

Uff.

3 komment

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr137152481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doki333 2015.03.16. 12:27:16

Ha kapok egy tesztdarabot, megpróbáljuk megprogramozni neked.

doki333 2015.03.16. 12:28:10

Ha kapok egy tesztdarabot megpróbáljuk megprogramozni neked.
Jöhet PM vagy tel.számom ismered. :)
süti beállítások módosítása