Kávéfesztivál a Banggoodon - Konyhátokba illő ár/érték bajnok masinák

2021.10.21. 14:14

Jackal_

bg-skug39707-210928-640x360-lutianyu-153_1.jpg

A Banggood elindította a saját kávéfesztiválját, melynek keretén belül mindenféle, a kávézáshoz köthető terméket vásárolhattok meg. Szerencsére ezek nem az alsó polcról összeszedegetett, olcsó raktármaradékok, hanem van közöttük egy-két igencsak figyelemre méltó masina, amelyekből többet teszteltünk, így saját tapasztalatokkal is rendelkezünk. Természetesen a felhozatal annyira széles, hogy bármilyen elkészítési formát - legyen az kapszulás, "kotyogós", filteres vagy egyéb - kedvelő felhasználó igényeit képesek ezek a konyhai kisgépek teljesíteni.

>> Itt megvásárolhatók

 

A kezdőoldal, ahonnan indulni érdemes

A kávénak a világon több, mint 1 milliárd fogyasztója van, csak Kínában 330 millióan isszák a fekete nedűt, pedig a köztudatban teafogyasztó nemzetként élnek. Így adta magát a dolog, hogy az egyik legnagyobb kínai webáruház, a Banggood is beszálljon ebbe a piaci szegmensbe.

A kávéfesztivál kezdőlapját itt találjátok, innen érdemes indulnotok. A felhozatal elég jelentős, gyakorlatilag a kávékészítés minden aspektusát lefedik a felsorolt termékek. A legtöbbetek számára ismerős lesz a két csúcsmárka a Xiaomi - alapvetően kapszulás kávégépekben utaznak - és a BlitzWolf - szinte minden szegmensben ott vannak a termékeik -, de a Hibrew névre is érdemes odafigyelnetek. Ez utóbbi cég palettája alapvetően white lablel termékeket tartalmaz, vagyis más gyártók átbrandelt modelljeit árulják, azoknál nyomottabb áron.

Ez azért előnyös, mert minőségi cuccokat vihettek haza, viszont nem kell kifizetnetek a nevesebb márka presztízséhez kötődő felárat. Természetesen számtalan másik kiegészítő konyhai gépet megtalálhattok a felhozatalban, mint például darálókat, tejhabosítókat, még kávépörkölő gépeket is, de aki a kotyogósra esküszik, mert nem akarja túlgondolni a műfajt, az is elégedett lesz. Aki pedig szereti az izgalmakat, azt meginvitáljuk egy kis játékra, a szerencsekerék megpörgetésével akár valamelyik kávégépet is megnyerhetitek.


bg-skug39707-210928-970x90-lutianyu-153.jpg

 

BlitzWolf kávégépek - A minőség és az alacsony ár kéz a kézben jár

A BlitzWolf új szereplő a kávégépek piacán, a termékeiket a BW-CMM széria alatt kell keresni. Jelenleg három termékük érhető el, a CMM1, a CMM2 és a CMM5, de a kihagyott számozásból azért sejthető, hogy a palettán "tátongó" lyukakat újabb gépek piacra dobásával fogják betömködni. Mindegyik közös jellemzője, hogy modern dizájnt kaptak, az anyaghasználatuk kiváló, a kategóriát meghazudtoló minőségű felületekkel találkozhattok.

BitzWolf BW-CMM1 - Belépő kategória

 A BW-CMM1 a klasszikus filteres megoldás, tipikus munkahelyi szerkezet, akkor használtok ilyet, amikor gyorsan akartok kávét lefőzni egy népesebb társaságnak. Ezt a CMM1 tökéletesen abszolválja, hiszen akár 12 embernek elég mennyiséget is képes egy körben előállítani.

cmm1.jpg

A már említett érintőképernyős megoldás miatt pofásan is néz ki, szóval aki nem akarja a kávézást túlgondolni, és nem egy szeánszként tekint rá, illetve nem szereti a kapszulás megoldásokat, annak a csöpögtetős módszer tökéletesen megfelelő. A pofás darabért 9 500 Ft-ot kérnek, ha a BG973646 kupont is használjátok, vagyis egy Szarvasi kávégép áránál olcsóbban vihetitek haza az annál jobb minőségű terméket, ráadásul lengyel raktárból érkezik, így pár nap alatt megkapjátok a cuccot.

>> A termék itt vásárolható meg

 

BlitzWolf BW-CMM2 - Közepes mindenes

 A BW-CMM2 a következő lépcső, ez már túlmutat a hagyományos kotyogós megoldásokon, inkább a középkategória képviselője a képzeletbeli kávé skálán. A kávéfőző gyakorlatilag a Gorenje ESCM15DBK kódnevű termékkel ekvivalens, vagyis szlovén vér csörgedezik az ereiben. Teszteltük is a terméket, a véleményünket ebben a cikkben olvashatjátok. Kifejezetten megkedveltük a szivattyús megoldással dolgozó CMM2-t, ez a készülék már normális nyomást képes előállítani - 15-20 bar közötti értékről van szó -, illetve képes a víz hőmérsékletét 92-95 fok között tartani, majd átpréselni a kávépogácsán.

Ez az olcsóbb megoldásoknál jobb aromamegtartást és összességében ízesebb kávét eredményez. Persze a kezelés és az esztétikum sem mellékes, és mindkettőben remekelt a CMM2. Egy dolgot viszont nem tud a modell, ledarálni a kávét, de ez alig több, mint 27 500 Ft-ért nem is várható el - az árat a BGCMM2CZEU kóddal érhetitek el -, sőt 50 rugó alatt nincsenek is ilyen gépek. Ellenben isteni cappuccinot lehet a gőzölő segítségével készíteni, a kávé krémje - a crema - kellemesen sötétbarnás, és tényleg ad némi pluszt a fogyasztás élményéhez. Mindenkinek bátran ajánlom a modellt, teljes mértékben el tudnám képzelni a saját konyhámban is annyira jó kis cucc ez, nyugodtan rendeljétek meg akár a lengyel, akár a cseh raktárból, pár nap után kézhez vehetitek a CMM2-t.

>> A termék itt vásárolható meg

 

BlitzWolf BW-CMM5 - Komoly technológia a konyhában

A BlitzWolf csúcs gépe egészen komoly darab, elég méretes, legalábbis egy kisebb konyhában gigantikusnak hat, ami csak kiemeli a komolyságát. Cserébe amit tud, az igazán megsüvegelendő, de mielőtt előre szaladnánk a képességei terén, érdemes tudni, hogy ezt a gépet nemcsak a BlitzWolfnak rakják össze gyakorlatilag egyen alkatrészekből, hanem sok más márkanév alatt is megvásárolható. Néhány "nagyon hasonló" gépet vehettek meg Cecotec, Royal Catering vagy éppen ETA néven, de az Ebayen pl. Breville néven forgalmazzák, csak éppen nem annyiért, amennyiért a BlitzWolf adja. Mennyi az annyi? 95 000 Ft, amit a BGCFCMM5 kuponkóddal érhettek el, és ami az összes korábban linkelt konkurensnél olcsóbb. De mit kaptok ennyiért?

cmm5_nyito.jpg

Először is egy olyan gépet, ami a kávézás összes szertartásszerű lépésében jeleskedik, tehát a frissen felbontott tasakban lévő szemeket képes leőrölni, olyan finomságúra, amilyenre éppen szükségetek van. Mivel ez a kávézás egyik alap mozzanata - nem lehet sem túl darabos, sem túl finom -, ezért a mértéke természetesen állítható is. A másik fontos lépés a megfelelő víznyomás eltalálása, amit a CMM5 egy kijelzőn jelez vissza, és azt is megmutatja, hogy a főzés az ideális nyomástartományban történt-e meg. Természetesen mint minden komolyabb gép, ez is képes gőzölni a habosítás miatt, illetve forró vizet előállítani, ha hosszabban innátok a kávét. A víztartálya hatalmas, tehát aki szeretne egy teljes, 1,5 literes, csökkentett ásványianyag tartalmú ásványvizet beleönteni - pl. a Norda ilyen -, az ezt is megteheti.

Ahogyan az előbbi két modell, ennek az anyaghasználata is igencsak rendben van, és az esztétikum oltárán sem találhattok kivetnivalót. A pofás kávégép sötétben nyújtja a legjobb összhatást, ilyenkor a gombjai körüli LED-ek világítanak, megkönnyítve a használatot. Ellentétben az előző modellekkel, ez nem érintőpaneles, de olyan minőségi érzetet kelt a gombok és a tekerőkapcsoló használata, hogy ezt egyáltalán nem bántam. A berendezést leteszteltük és kifejezetten jó összbenyomást tett ránk. Aki szeretné egy kicsit kiélni magát a kávékészítés komolyabbik felén, annak nem kérdés, hogy a CMM5-öt kell hazavinnie, ráadásul cseh raktárból érhető el, tehát a futárszolgálatok pikk-pakk kiszállítják a lakásotokhoz.

 >> A termék itt vásárolható meg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8916729968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása