Szuper szerszámok hétfője - Xiaomi és Drillpro szettek

2019.02.25. 07:31

Jackal_

1497-768x429.jpg

Hoztam nektek Kínából mindenféle szerszámot - többek között a Drillpro termékeinek látszó tárgyakat is -, amivel fúrni-faragni lehet. Imbuszkulcsok, bit és maró szett, de még egy úgynevezett zenkoló – vagyis süllyesztő – szett is a repertoár része. Lássuk hogy bírják az ipar ezen remekei, vagyis mennyire hullik majd a forgács.

Mostani tesztemben alacsony árfekvésű szerszámok és speciális kiegészítők  - mint például az említett zenkoló - használhatóságát nézem meg. Előre leszögezném, hogy a cél nem a végletek feszegetése, hanem a közkedvelt "megéri-e pénzt adni érte?"- kérdés megválaszolása. Természetesen ilyen termékeknél mindig fejben kell tartani, hogy nem világmárkák termékeit tartjuk a kezeink között, amit az esetenkénti 50-90%-os árkülönbség is jól példáz.

 

BOY S2 steel hex szett

Hatalmas meglepetés volt ez a 9 db-os, S2 ütésállóságú szerszámacélból készített szett. Az 1,5-10mm-ig méretezett, gömbfejben végződő imbuszok csomagolására írt minden adat valós. A megadott 58-61 HRC keménység, az acél anyaga, a tartós barnítás, az okos, lezárható, gumis-műanyag tároló mind-mind erősen kiemelik az "olcsó gagyi" kategóriából.

p2010592.jpg

A 10 mm-est, 160-as kombinált fogóval próbáltam lekoptatni, ”elnyalni”, nagy erővel. A végeredmény a fogóm sérülése. A bevonat megkopott kicsit, de nem darabosan válik, és az élek még mindig hibátlanok az imbuszkulcson.

p2010594.jpg

A 4 mm-est ugyanazzal a fogóval próbáltam eltörni a rövidebb oldala mentén, nem sok sikerrel. Kis meghajlás után, felkeményedik, majd visszanyeri a formáját. Sérülés nem látszik rajta egyáltalán. Hiába a szerszámacél az szerszámacél.

p2010596.jpg

Még egy kis extra az okosan megtervezett tartója. Mivel gumis anyagból van, de nem puha, így megfelelően fogja a szerszámokat, nem csúszkálnak, de mégis könnyen kivehetőek akkor is, ha jéghideg az egész szett. A kis kulcsokat hozzá is tudjuk zárni egy masszív tolózárral! Bátran ajánlom nemcsak barkács, hanem ipari munkákra is ezt a szettet.

Itt megvásárolható >>

 

S2 bit szett

Manapság Dunát lehetne rekeszteni az alap bit szettekkel. Érdekelt, hogy az általam preferált világmárkák darabjaival felvehetik-e a versenyt a keleti társaik. A kipróbált, ugyancsak S2 felirattal büszkélkedő készlet 16 db bitet, plusz az ¼ colos toldó szárat tartalmaz, amellett elég bizalomgerjesztő képet mutat. Kékes-szürkére kezelt, S2 acélból,szépen megmunkált és feliratozott fejek plusz ugyanilyen toldó szár a csomag tartalma.

p2010401.jpg

Tartalmazza a PH 0-3, T 5-40, tehát a gyakran használt méreteket, viszont PZ-biteket nem találunk a dobozban, azt külön kell beszereznünk. A szár stabilan tartja és erősen mágnesezi a fejeket.

Minőségére ugyanazt tudom elmondani, mint a BOY imbusz készlet esetében. Ennyi pénzért hihetetlenül jó minőségű termék. Bátran ajánlom a megvásárlását. A teszt közben lefogaztam a PH2-essel a márkás kombi fogómat. Hihetetlen eredmény ez nekem, minőségi szerszámokat használó emberként is.

Itt megvásárolható >>

 

Kamu Drillpro marószett

Eddig érdemtelenül kényeztetett Fortuna, már éreztem, hogy lassan eljön a vég. "Vicces" jelenség, hogy gyakorlatilag az összes szerszámnak a megnevezésébe belekerül a Drillpro márkanév, ami minőségi szerszámokat kell(ene) hogy jelentsen. Persze a csomagoláson ennek már nyoma sincs, tehát oda kell figyelni, arra, hogy melyik az eredeti és melyik nem az.

img_20190203_114511.jpg

A kezemben tartott kamu DrillPro szettről azonnal látszik, hogy olcsó anyagokból készítették. Az élek sorjásak, a felületeket nem egyenletesen kezelték le. A fogóm maradékával azért rápróbáltam, de elkeserítő az eredmény. Enyhe kapargatás hatására leszedtem az egyik gömbmaró teljes élét.

s.jpg

Nem ajánlom senkinek a megvásárlását. Még balza, műanyag és hasonló puha anyagok gyors megmunkálására sem, mivel nem éltartó, és a forgácskihordási, leválasztási élszög tervezése is gyenge.

Itt megvásárolható >> 

 

Kamu Drillpro süllyesztő, avagy „zenkoló” szett

Kilóg a csavarfej? Nem fog a bútorlapban, mert vastag a fólia és nem tudja behúzni? Semmi gond, van megoldás, Itt van a süllyesztő szett, ami pont erre való. Ja, már nincs. Ment a kukába, mert gagyi. Állj fel a géptől és menj be egy boltba és vegyél normálist, mert ezzel dolgozni nem lehet csak kókányolni. Természetesen semmi közük az eredeti Drillpro termékekhez.

p2010383.jpg

Felül a süllyesztő fejek, alul a maró szárak láthatóak.

A hatdarabos szett a zacskóban elkoptatta saját magát mire ideért. A felületkezelés eltűnt az élekről, ami nem feltétlen gond mert "ragad", de az él is elkopott, ami már egyértelműen intő jel.

Itt megvásárolható >>

 

Kamu Drillpro kisméretű fúró szett

Az 1-1,5-2-2,5-3 mm-es szettekben 10-10 db fúrószár található. Szemre kobaltszerű bevonatot kapott. Teszt közben is jól viselkedett, de nem kapott "simit". A 2 mm-es fúrót sem könnyű eltörni, pedig merev anyagból van. Azért ha nagyon próbálkozunk, menni fog. Természetesen a Drillpro logót ezek csomagolásán sem fedeztük fel.

p2010387_1.jpg

A szár belseje egységes, nem zárványos. Viszont a keménysége miatt szilánkosan törik. Szemüveg használata kötelező, mint minden kisméretű fúró használatánál.

img_20190203_122539.jpg

Mindegyik fúró éles és egyenes, még a kicsik is. Ritkán használt méretek, de amikor kell, akkor nagyon, tehát ajánlom a beszerzésüket. Nyákgyártóknak, hobbielektronikásoknak jó szolgálatot tehetnek.

Itt megvásárolható >>

 

Jakemy JM-8127

Ott kezdeném, hogy a minőség nem indokolja a scratch matrica használatát ezen a terméken. Erőteljes kettősség jellemzi ezt a szettet, erre a legjobb példa maga a doboz. Például kapott rugós fedélnyitás segítőt és egy erős tolózárat, de nem lehet teljesen 90 fokig felnyitni a tetőt, ezért magától visszazáródik.

p2010392.jpg

A szerszámokat több ponton, erősen fogja több olyan rideg műanyagfül, hogy alig lehet kiszedni a beltartalmat. A 4 mm-es biteket egy lágy gumirétegben helyezték el, ami nagyon jól tapad, túl jól is. A kis helyen folyamatosan összeszurkáltak a hegyek, mire kiszedtem egyet. Viszont a minőségére nem lehet panasz.

A csavarhúzó fogása kényelmes, rugalmas és merev toldó szárat is mellékeltek, különleges fejeket is tartalmaz és stabil a doboza, ami akasztót és csúszásgátló talpakat is kapott. Telefon, laptop és más elektronikai eszközöket szerelőknek a furcsaságai ellenére is ajánlom.

Itt megvásárolható >>

 

HAITI 46-db-os racsnis szett

Egyszerűen jellemezhető szett. Ugyanaz a minőség, amit a legolcsóbb helyeken megkap az ember. Kiemelni annyit lehet a javára, hogy tartós anyagból készültek a kiegészítői. Persze nagy terhelést így sem visel el.

A toldók és a racsnis kulcs belseje is lötyög. Olyanoknak ajánlom, akiknek nincs otthon semmilyen szerszámuk és néha-néha használnák egy meglazult csavar meghúzására. Ezzel a szettel több szerszámot igénylő munkákra lehet egyszerre beszerezni mindent, amellett olcsó is. Házibarkács kategória, de nem használhatatlan.

Itt megvásárolható >>

 

Xiaomi MIIIW ToolBox 

Ha azt hittétek, itt nem lesz Xiaomi, hát tévedtetek. Ha létezik ilyen, akkor ez az üzletemberek szerszám szettje. A Xiaomi MIIIW pontosan az a készlet, amire minden kezdő barkácsoló férfinak szüksége van. Az összes alapszerszámot tartalmazza, amelyek elegáns és erős kofferben érkeznek.

Az egész Xiaomi MIIIW nagyon átgondolt, például a szett minden eleme finoman jár. A kés - alias sniccer - fix trapézpengés, rugós kialakítású, jó fogású. A 30 cm-es mérőszalag autolock-os, kényelmes, kicsi. Az 515 grammos Xiaomi MIIIW kalapács megfelelő súlyú, kétoldalú és csúszásgátlós nyelű, kényelmes darab. A bit szett S2-es szerszámacél, tartós, szépen megmunkált.

A hozzá tartozó racsnis csavarhúzó finoman jár, könnyen, egy kézzel is váltható forgásirányú, a benne lévő ¼ colos szár kivehető. A gólyacsőrű ún. telefonfogót is kényelmes használni, jól fogazott és könnyű. A mini franciakulcs is hasonlóan jó fogású és 20 mm-ig nyitható. Az egész szettet rozsdagátló bevonattal látták el.

A Xiaomi MIIIW doboz fedelében helyet kapott egy zárható, hatrészes szortiment rész, amibe a kiszerelt csavarokat, alkatrészeket tudjuk elhelyezni. Az egész szett átgondolt, a szerszámok nagyon jó fogásúak, szinte már szépek. Minden férfinak tökéletes ajándék.

Itt megvásárolható >>

 

Drillpro lépcsősfúrók

A Drillpro 3 db-os, HSS-ből - ún. gyorsacél - készült szettjével kezdtem a tesztelést. A 4-12 mm, 4-20 mm, 4-32 mm-es piramisfúrók remek minőségűek. Nemcsak az anyaghasználat, de a csomagolás is eredetinek néz ki, és a tesztek is azt igazolták, hogy tényleg minőségi Drillpro termékekről van szó. Ezeket már használtam előtte egy műanyagablak kilyuggatására és kiválóan helyt álltak.

p2010378.jpg

A gyors és nagymennyiségű forgácskihordási képesség erősen meglepett. Nem látszik rajtuk semmilyen kopás. Összeütve svédacélszerűen csilingelnek, ami a jó minőségű anyaghasználatot példázza. A bitszárban stabilan ülnek, központosan forognak.

p2010380.jpg

Acélba nem volt szívem beengedni őket, amire az 1/4-es bit száruk sem teszi alkalmassá a fejeket. Ez a szett a szakemberek ládájában kiemelkedő helyet érdemel, mivel gyorsan tudunk vele fába, műanyagba, alumíniumba nagyátmérőjű furatokat készíteni. Ez a 3 fúró sokoldalúan és sokáig kiszolgálja a gazdáját, ha az rendelkezik minimális anyagismerettel. Korántsem házi barkács kategória, munkára is bátran ajánlom.

Itt megvásárolható >>

 

Kamu Drillpro műanyag dobozos lépcsősfúró

Ez a 4-20mm-es HSS Co - gyorsacél-kobaltötvözet - lépcsősfúró pontosan azt a minőséget hozza, amit az előző Drillpro termékeknél leírtam. Azoknál érzésre ridegebb, keményebb fém, tehát a kemény acél komolyabb kárt tud benne okozni, de puhább anyagokban használva hosszabb távon is éltartó marad. Az ¼ colos bitszárban stabilan, kotyogásmentesen ül.

p2010386.jpg

Ez a fúró is profi szakemberek ládájába való, amellett, hogy barkács célokra is tökéletesen megfelel. Kezdőknek inkább a fenti háromdarabos készletet ajánlom a jobban kezelhető acél miatt. Bár itt sem tüntették fel a csomagoláson a Drillpro nevet, a minősége a szerszámnak rendben volt.

Itt megvásárolható >>

 

Gyöngyvászon tokos szett

Ne is vesztegessünk rá szót. Pontosan az a minőség, mint a zenkoló szett. Vegyetek eredeti Drillprot helyette!

Itt megvásárolható >>

 

Aki esetleg megnézné a további szerszámokat is, az kattintson ide.

komment

Címkék: kiegészítők szerszám Hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5514638738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása