Mantistek GH1 fejhallgató teszt – Sáskaraokee

2018.10.26. 11:18

Jackal_

nyito-18.jpg

Egy újabb gamer fejhallgató landolt a fejemen a Mantistek GH1 személyében. A termék az olcsóbb szegmensben próbál meg érvényesülni, 4.500 forintos áráért nemcsak megfelelő hangzást, hanem mikrofont is ad, igen kényelmes viselni, és szerencsére mellőzték a bazári dolgokat, amelyeket a játékra specializált kiegészítők szoktak magukénak tudni.

Mantistek GH1 itt megvásárolható >>

 

Mantistek GH1 kicsomagolása

A kínaiak gyakorlatilag eljutottak arra a szintre, hogy egy az egyben le tudnak másolni egy jó amerikai vagy európai dizájnt, így már nem sok különbséget találhatunk közöttük. Ha más lenne ráírva – mondjuk az, hogy Corsair – valószínűleg elhinném, ellenben a belső része elég egyszerű, hajlított kartonpapír, amiben ugyan a termék nem mozog, de a postás Martens bakancsának kevésbé áll ellen, mint bármi más.

A beltartalom egyszerű mint egy vasgolyó, a Mantistek GH1, a leírás és egy jack osztókábel lakik benne. Érdekes, hogy ezek az olcsó fülesek sem olyan rossz minőségűek, mint pár éve, sőt azt mondanám, az anyaghasználat egészen jó az árához képest. Szerencsére a világító logót és a villogó LED-eket "lefelejtették" a külcsínről, aki ilyet szeretne, az a Razer-Alienware vonalon keresgéljen.

dd.png

Forrás: https://www.handmadeblogueros.com/reviews/mantistek-gh1-conoce-las-caracteristicas-estos-auriculares-juegos/

Eléggé meglepett, hogy mennyire kényelmes a Mantistek GH1, még a Sades SA 903-hoz képest is, amit napi szinten használok. A trükk az, hogy nem egy recés, "fogas léc" szerű fejpánton kell tologatni a pántot a megfelelő búraméret eltalálása végett, hanem egy acéldamilos megoldással, a saját súlyától ellentartva a fejformánkra idomul a szerkezet. Leírva fura, de a való életben nagyon jól működő megoldásról van szó.

2-5_1.jpg

Ami viszont nem jött be, az a kábelezés. Egyen fekete, átlagos minőségű zsinór, amely a végén 2 db jack csatlakozóban végződik, egyik a mikrofon működéséért, másik a hang átviteléért felel. Bal oldalt találhatjuk a beszéd közvetítésére hivatott egységet, amelyet egy rugalmas száron helyeztek el, ezt könnyen a szánktól megfelelő távolságra igazíthatjuk. Szerintem jobb megoldás, mint a fix mikrofon elhelyezése.

A műbőr fülpárnák kényelmesek és nagyon jól zárnak, viszont izzasztó hatásukat nem tudtam tesztelni a cudar 10 fokos külső hőmérséklet mellett. Szobában, 23 fokban tökéletesen teszik a dolgukat, nem csorgott az izzadtság a füleimen.

 

Mantistek GH1 tesztje

Mivel a kábelvégen nem USB, hanem jack csatlakozók helyezkednek el, ezért ezt dugjuk be a megfelelő helyekre, és máris működni fog a Mantistek GH1. Én ezt a megoldást jobban szeretem, mint az USB-A-t, lévén így egy hasznos porttal több marad meg egyéb eszközök csatlakoztatására.

p1990203.jpg

Amit viszont kevésbé díjaztam, az a mikrofon ki- és bekapcsoló gombja, illetve a túloldalon található hangerőszabályzó. Az egész vezérlőkonzol úgy néz ki, mint valami gagyi transzformer játék műanyag eleme, ronda, és ki is lóg az egyébként jó minőséget felvonultató összképből. Ezt némileg ellensúlyozza a hosszú kábel, így elég nagy mozgásterünk marad notebookunk körül.

ac3b38c3-4852-405f-961b-acb2a37d5088.jpg

A mikrofon hangminősége meglepően jó, és itt kanyarodnék el ahhoz az egyszerű tényhez, hogy sokan nem azért vesznek "gamer" fülest, mert olyan nagyon sokat játszanának, hanem azért, hogy a neten keresztül másokkal beszélgessenek, meetingeljenek. Így a mikrofon minősége egyáltalán nem lényegtelen kérdés, és a beszélgetőpartnereim szerint ebben nincs is hiba. Talán annyi róható fel neki, hogy egy picit "súg", de ezt a flexibilis szár állítgatásával és a távolság változtatásával tudjuk orvosolni.

3-7_1.jpg

A hangminőség meglepően jó, persze a nagyobb membránok - 40 mm - esetében általában sosem szokott gyalázatos lenni. A karakterisztika itt is V, vagyis basszussal telített magas kiemelésű, előbbi a mindent szétlövő FPS/RTS játékosok miatt van így, de nem kell aggódnunk, a Fary Cry Primalban is ugyanolyan mélyekkel teli akciókban döfhetjük le a kardfogú tigrist, mint ahogy PUBG-ben legéppuskázzuk az ellent.

25f536df-1178-490a-96ab-bcfbf93f705b.jpg

A fenti karakterisztika miatt a sok basszust tartalmazó zenék elég bensőségesen, már-már túlságosan dobogósan is szólnak rajta. Persze ahogy egy barátom szokta mondani, a dobos a zenész legjobb barátja, de minden zenekarban ott a helye, így szinte mindenféle muzsikában van kellő mennyiségű mély, amit élvezhetünk. Kóruséneket pedig úgysem ilyen eszközökkel hallgatunk majd.

ac4f78cc-fcc9-48d7-a9db-2d699ef17245.jpg

Középtartományban picit mintha "döglött" lenne a zene, azért nem vészesen, viszont nincs meg a kellő szétválasztás, kis összemosódás tapasztalható. Azon viszont nagyon meglepődtem, mennyire tisztán szólnak benne az énekhangok, "crisp and clear", ahogy az angolszászok mondják. Ebből következően a kellemes zenehallgatás és a játék, mint műfaj sem esik ki a felhasználás köréből.

nyito-18.jpg

A fülcimpát takaró kialakításnak köszönhetően jól szigeteli a külvilágot, nincs szükség hangzatos technológiai vívmányokra, mint a zajkioltás és hasonlók. Azért ne ezzel veressük a Freestylert az utcán, mert hamar a BKV busz áldozataivá válunk. A lakásban viszont kifejezetten jól jön a zártság.

9d208d85-4a0f-4b25-ac3b-a4abaf4a4656.jpg

Összehasonlítottam a Sades SA 903-mal, és tényleg gyengébb a hangja a Mantistek GH1 fejhallgatónak, viszont minden más paraméterében legalább ugyanazt tudja. Kényelemben még veri is, bár az általános kivitelezési minőség a Sades esetében jobb, viszont ez utóbbi kétszer annyiba kerül, ami azért nem mindegy. Ami meglepett, hogy ugyanazon beállításon mennyivel hangosabb a 903-as, szóval aki ordítva szereti, annak az a jó választás.

 

Összegzés

Meglepett a Mantistek GH1, mert annyira olcsó, hogy nem sok jót vártam tőle. Ehhez képest az ársávjában kifejezetten jól szól a "Sáska Technologies", nagyon kényelmes, a huzalos pántkialakítás zseniális, és a mikrofonja is remek. Egyedül a bumburnyák hangerőszabályzó kialakítása nem tetszett, de ezért kárpótol a jack csatlakozó, így az értékes USB portokat nem kell feláldoznunk.

4.500 forintért nem tudom, mi az, ami jobb mint a Mantistek GH1, esetleg egy picit drágábban, 6.500 forint körül érdemes rámenni a Mantistek GH2-re, reméljük az is ennyire barátságos ár-érték arányú termék, de ezt nem sokára ti is megtudhatjátok. Mondanom sem kell, hogy a nyomott vételi összeg miatt nem fogja felkelteni a hatóságok figyelmét a fülhallgató.

Mantistek GH1 itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

Címkék: fülhallgató elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr614323267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása