GUB Plus 6 és INBIKE kerékpár komputer telefontartó teszt - Harc a kormányért

2018.10.26. 10:59

Jackal_

20180507100751_35221_eredmeny-768x497.jpg

Rizsporos emlékeimben élénken él a kép, hogy mennyire áhítoztam kamaszként egy bringás komputerre, leginkább vezeték nélkülire. Persze gyerekként sosem teljesült a vágyam, de aztán a Banggoodon szembejött az INBIKE kütyüje és megrohantak az emlékek, a jóleső vágyakozás. Mivel az ára alig több mint 4.500 jó magyar forint és köröket ver tudásban a hasonló árú magyar versenyzőkre, nem is vacilláltam túl sokat.

Aztán oldalba bökött a gondolat, hogy az okostelefonok világában mi értelme is van egy komputernek, szóval lőttem mellé egy szuper igényes mobiltartót, a csupa alumínium GUB Pus 6-ot, alig 4.200 pénzért és összeeresztettem őket, hogy eldőljön, ki lesz a kormányfő.

GUB Plus 6 itt megrendelhető >>
INBIKE bicikli komputer itt megrendelhető>>

 

Az INBIKE és a GUB Plus 6 kicsomagolása

A GUB Plus 6 csomagolása a szerényebbek közül való, amelynek csak bele van pottyantva a dobozába a tartó, majd utánadobnak egy zacsit a kiegészítőkkel, és beszuszakolják az egész mellé a leírást, aztán hoci. Ezzel szemben az INBIKE fejegysége kapott egy papírvékony, de formázott tartót, és az asszeszoárokat is sikerült ízlésesen elhelyezni.

A GUB Plus 6 kelléklistája szintén mértéktartó, 2 különböző vastagságú alátét, hogy a kormányra, a stücnire vagy akár a vázra is felszerelhessük, ezen kívül kapunk még 6 kis gumitappancsot, hogy meg ne sérüljön a telefon. Fontos érdekesség, hogy a rögzítő csavarok biztonsági imbusz fejűek, nehogy illetéktelenek lecsavarozhassák a tartót, emiatt viszont érdemes vigyázni a tartozékként kapott furatos szerszámra.

img_20181008_173532.jpg

Az INBIKE hozzávalói már számosabbak, hiszen a komputerhez kell egy dokkoló, a dokkolóhoz egy gumiszalag, a jeladóhoz egy vevőegység, ahhoz néhány gyorskötöző, mindezek alá pedig némi puha szivacs, a karcolások ellen.

 

Az INBIKE és a GUB Plus 6 tesztelése

A két eszköz közül a telefontartó felszerelése az egyszerűbb, csak kiválasztod a megfelelő alátétet és felcsavarozod a kormányra. Elsőre esetlennek tűnik a cucc, valahogy túlságosan eláll a kormánytól, de olyan stabil, hogy a bringát nyugodtan felemelheted vele és meg sem nyikkan tőle.

img_20181017_161158.jpg

Nagyon minőségi az érzet, rettentő masszív az alumínium test, forgatás közben pedig határozottan és zsírosan klattyan a fokozatokba. A használata rémesen egyszerű. Az oldalán lévő recézett csavart addig tekered, amíg a telefonod bele nem fér, aztán óvatosan ráhúzol és bumm, atommal sem lehet kirobbantani a helyéről.

img_20181017_161145.jpg

A kis karmocskák bitang jól teszik a dolgukat, bringázáskor nincs remegés és vibráció, masszív minden, a telefon emiatt tekerés közben is jól olvasható és nem fárasztja feleslegesen a szemet. Külön plusz pontot érdemel a minimalista design, mert a tartópöckök aprók és kissé befelé hajlanak, emiatt éppen nem érnek hozzá az oldalsó gombokhoz. A leírásban szerepel, hogy motorkerékpárra is ajánlják és ugyan nem teszteltem mocin, de maximálisan megértem a gyártó önbizalmát. Sőt, ha innen nézem a dolgot, már érthető is a kissé hosszú szár és a tisztes méretű csavar.

img_20181017_161204.jpg

A kerékpáros komputer felszerelése kicsit hosszadalmasabb, de az angol nyelvű leírásban minden szerepel. A dokkolót teheted a kormányra, illetve az alján lévő néhány csavar áthelyezésével a stücnire is felcsattintható. A szenzort úgy érdemes a villára gyorskötözni, hogy a távolság ne legyen nagyobb köztük, mint 80 cm, a jeladó mágnest pedig a szenzortól max 5mm-re érdemes felrakni, de úgyis adja magát a dolog.

15392544124509_eredmeny.jpg

Bekapcsolás után meg kell adni a kerék kerületét, amit legegyszerűbben úgy tudsz meghatározni, hogy teszel egy jelet a gumi szélére, majd a földön leméred egy centivel, hogy milyen hosszú egy kerékfordulat jeltől jelig. Ezután jön az idő, majd a mértékegységek bepötyögése, és igazán figyelmes apróságként az összes megtett kilométer megadása, hogy elemcserénél ne vesszen el semmi.

15392544127930_eredmeny.jpg

Rengeteg adat látható a 2,1 inch-es kijelzőn, és a mode gombbal kedvünkre összevadászhatjuk a nekünk tetsző funkciókat. Mutatja az időt, a sebességet, annak az átlagát és a legmagasabb értéket, valamint a rész és a teljes megtett távolságot, illetve legnagyobb áldásként mutatja az időt is.

44684504_1911588558896856_2036381717454913536_n.jpg

Az első használat közben csináltam egy összehasonlítást az Amazfit Bip GPS adatait alapul véve, és az jött ki, hogy a cucc pontos, mindössze pár 10 méter eltérés adódott a távok között, de 13 kilométeren ezt tekintsük statisztikai hibának.

chrome_2018-10-24_09-03-47.png

Szinte ki is ment a fejemből, de a mérőke egész fényesen tud világítani, és szinte üdítő kivételként nem akkumulátoros, hanem klasszikus 2022-es laposelemet eszik, amivel elvileg 1.5 évet simán elketyeg. Meg vagyok véve.

 

Összefoglaló

A tesztelt termékek metszete nem is olyan nagy, mint számítottam rá, jól kiegészítik egymást, habár alapvetően eltérő a szemlélet. A komputert csak feldobod a bringára és falod a kilométereket akár a napi ingázás, akár a hétvégi edzés alatt. A 4.500 forintos ára a tudásához képest nem sok, ezért nyugodt szívvel merem ajánlani.

A GUB Plus 6 mobiltartó inkább a bringás és motoros futárok legjobb barátja, mert iszonyat masszív, bitangul tart, ugyanakkor 2 tekerésre kint a telefon és nem kell félteni, hogy lelopják, mert egész kevesen rohangásznak a városban furatolt imbuszkulccsal. Az anyaghasználatot is figyelembe véve inkább elköltök erre a masszív alumínium öntvényre 4.200 forintot, mint hogy valami műanyag szörnyűséget vegyek fele ennyiért, ami jó eséllyel lerázódik és eltörik. Azért érdemes megnézni a többi darabot is, hiszen nem ez az egyetlen érdekes termék.

GUB Plus 6 itt megrendelhető >>
INBIKE bicikli komputer itt megrendelhető>>

komment

Címkék: kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4614323087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása