Alfawise B7 Pro okosóra teszt – Tényleg Pro

2018.10.25. 11:01

Jackal_

20181008165258_51269_eredmeny.jpg

Ahogy a címben szereplő gyártónál megszokhattuk, a termékeik igazi katonainduló jelleggel hintáznak a minőségi skála két végpontján. Szerencsére az Alfawise B7 Pro nem véletlenül hordozza nevében a profi szó rövidítését: olcsó, több soros, színes kijelzővel rendelkezik, pulzusszámot mér, részletes statisztikát készít, és még az üzemideje is jó. 5.000 forintos áfaküszöb alatti árára összerezzennek a Xiaomi termékek, hiszen itt komoly ketrecharc várható.

 Itt megvásárolható >>

 

Alfawise B7 Pro kicsomagolása

Maradjunk annyiban, hogy nem a dobozolás fogja megváltani a világot. Nem gondolták túl a fehér alapon ezüst betűk kombinációt, a beltartalom úgyis mindenkit jobban érdekel, igaz ezen sem ötöltek órákat a készítők.

A tartalom kimerül az Alfawise B7 Pro okosórában és egy angol nyelvű leírásban, ami feltűnhet, hogy nincs töltő, a csel az, hogy le kell húznunk az alsó szárát a karpántnak. Igaz, nekünk elsőre nem sikerült, de nagyon vigyáztunk, nehogy betoljuk a kábelt a gatyába, úgy kellett erőlködni, mire lejött. Alatta egy USB portot találhatunk, amit bármilyen töltőhöz csatlakoztathatunk. Okos megoldás, de megizmosodunk, mire elsőre leszedjük.

20181008165258_47063_eredmeny.jpg

A minősége nem rossz, nem sokkal gyengébb, mint a Xiaomi Mi Band 3-nak, igaz a tapintása eltér, ők a recésre esküsznek, nem az egyenes puhára, de három nap után sem éreztem, hogy kellemetlen lenne a viselete. A csat elég jól tart és a pánt is elég hosszú, hogy vastagabb csuklókra is felfűzzük.

A test alsó része alumínium, az összerakottság rendben van, és ami nagyon tetszett, hogy a kijelző színes, ami ezért az árért igen ritka. A szokásos dolgokat – idő, dátum, töltöttség, pulzus, kapcsolat állapota – olvashatjuk le róla, a tipográfia kicsit „gyerek rajzos”, de nagyon jól olvasható, inkább a funkcionalitás ült tort a dizájn felett, mint fordítva. Sajnos a skin nem cserélhető, mint például a Xiaomi Amazfit Bip esetében.

20181008165258_43874_eredmeny.jpg

Egyetlen gombot nyomkodhatunk, hosszan és röviden, első a lapozást, második az aktiválást szolgáltatja, már ahol van bármi is, amit nézegethetünk. Az alján a pulzusmérő szenzort lelhetjük fel, de ez már a fekete öves okoskarktötősöknek és órásoknak nem lesz újdonság.

 

Alfawise B7 Pro tesztje

Alapvetően két típusú okoseszközt szoktunk a csuklónkon hordani: amelyik önállóan is képes működni – például teljes szenzorkészlettel rendelkezik -, illetve amelyik erőteljesen a BT kapcsolat másik oldalán csücsülő telefonunkra támaszkodik, az Alfawise B7 Pro az utóbbi csoportba tartozik.

pjimage1-2.jpg

Ez egyben azt is jelenti, hogy okoskarkötőnk a Flagfit 2.0 applikációra épül, aminek a dizájnja, hát…elég kétezres évek, cserébe viszont átlátható, ha nem is kerül be a kinézet Mona Lisa mellé a Louvre-ba. Xiaomi Mi Fites logikával mentem neki, de ez annyira nem működik, sokkal inkább a saját gondolatmenetükre fűzték fel a működést, és azt kell hogy mondjam, nem is lett rossz.

pjimage3-2.jpg

Összesen három lapot tapizhatunk, a "Me" alatt a kapcsolat felépítését, az elérendő célt, a nevünket, és hasonlókat állítgathatunk be. A Smart alatt a létező összes funkciót fellelhetjük, amit egy 10.000 forintos árkategóriába tartozó karkötő tudhat. Mozgásemlékeztető, karperec kereső, applikációs és SMS értesítés, pulzusmonitorozás és hasonlók, sőt még WeChat is, ami Európában annyira nem dívik.

pjimage4-2.jpg

A fő lapon pedig a lényeg, az igen részletes statisztika a mozgásunkról, az alvásunkról és a pulzusunkról. Megnyomva az adott grafikont részletes listát kapunk arról, hogy milyen sportot végeztünk – ami nagyon érdekes, hogy nem indíthatjuk el külön a tevékenységet, hanem az alkalmazás találja ki -, hányat léptünk, mekkora távot jártunk be és hány kalóriát égettünk el. Sajnos nem mindent tudtam kipróbálni – például a tollas, az ugrókötél és a tenisz kimaradt – de a sétát, futást, ping-pongot azért szépen felismerte.

pjimage5-2.jpg

Az alvásmonitor nagyon hasonló a Xiaomi Bandek által létrehozott sémához, ezt is elég pontosnak találtam, nyilván a mély alvás időtartamát objektív okokból nem tudom ellenőrizni, de az alvásidőt például igen. A pulzusméréssel viszont nem voltam megelégedve, a Somló hegyre felmászást például stresszmentes pulzusszámmal értékelte, pedig inkább voltam az anaerob és a halál közötti állapotban, valahol félúton. Itt saccra 150 körüli pulzust kellett volna mérnie, helyette 96 lett, míg a süllőevés 110-re fokozta a vér pumpálását, szóval mondjuk úgy, hogy az eredmény "nem reprezentatív".

20181008165258_22291_eredmeny.jpg

Vannak még érdekes, ámbátor eléggé mellékes funkciók is, mint az időjárás mutatása, amit valamiért nem tudott megfelelően betölteni, pedig a mikrorészecskék arányára nagyon kíváncsi lettem volna. Nyilván nem az Amazfit B7 Pro méri, hanem valamilyen szerverről tölti le, ami innen "ójröpából" nem érhető el, ezért sem kaptam hozzá adatot. Vicces viszont, hogy csuklórázásra fényképez is, ez sem mindennapi fícsör.

p1990185.JPG

Két dolgot emelnék még ki, ami nagyon tetszett a karkötő kapcsán. Az egyik, hogy a fenti funkciók egy jelentős része a karkötő oldaláról is elérhetők, és itt egy igen ritka dolgot is felfedezhetünk: az alkalmazás üzenetek magyar ékezetekkel jelennek meg. Ezt nagyon kevés eszköz tudja, szóval pacsi az Alfawise B7 Pro készítőinek. A másik a hosszú üzemidő, 7-10 naponként kell tölteni, ami teljesen reális a teszt alapján.

20181008165258_75376_eredmeny.jpg

Elmaradhatatlan képesség a vízállóság, ami ebben az esetben IP67-et jelent, mivel ebben zuhanyoztam napokon keresztül, kijelenhetjük, hogy az eszköz maximálisan teljesíti. Aki esetleg aggódna a szoftveres problémák miatt, én nem tapasztaltam ilyet, de próbából azért lezúztam a Flagfit 2.0-t, és a visszatelepítéskor is megmaradtak az adatok, ügyes. Természetesen Androidra és iOS-re is elérhető a program, de én csak az előbbit próbáltam.

 

Összegzés

Jó termék lett az Alfawise B7 Pro, hiszen hozza a Xiaomi Mi Band-ek szintjét, ami egy elég jó cégér. Bár üzemidőben nem éri őket utol, sokkal nagyobb színes kijelzőt, magyar karakterkészlet megjelenítést és automatikus tevékenység felismerést ad cserébe.

Slusszpoén az 5.000 forintos ár, amivel a konkurencia alá vág, ráadásul bármilyen USB-s töltővel "etethető", és van egy kis tesója is Alfawise Mini 3 néven. Én megelőlegezem neki az 5 csillagot, főleg, ha már annyit szidtam az olyan termékeiket, mint az Alfawise soundbar vagy az Alfawise kamera, egyszer bele kellett találni a tutiba. Ez most össze is jött nekik.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4014319339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása