Xiaomi Huohou dugóhúzó teszt – Borban a vigasság

2018.10.09. 08:20

Jackal_

nyito-4-696x526.jpg

A Xiaomi Huohou dugóhúzó egy olyan piaci rést töm be, ami sok ember számára hiánypótló lehet. Automatán nyitja ki a parafa dugós üvegeket, visszajelzi saját töltöttségi állapotát és a beépített akkumulátora USB porton keresztül táplálható. A remek minőség ráadásul reális árral párosul, 7.400 forintot kérnek érte.

Itt megvásárolható >>

 

Xiaomi Huohou dugóhúzó kicsomagolása

A fehér téglatest elején a termék képe díszeleg, némi kínai szöveggel és egy nagy hatossal, ami nem tudom, hogy mit jelent, de az üzenet nem jött át. Ahogy a ping-pongosok mondják: "10:6, még bízhat", lehet ezt akarják sugallni a számmal.

 

Kikapjuk a hengert a dobozból, így alulról más dolgok is előkerülnek. Egy USB kábel és egy fogas leszorító, amivel a borosüvegek borítását távolíthatjuk el. Jár még hozzá egy kínai nyelvű leírás is, amivel sok mindent nem tudunk kezdeni. Maga a bornyitó kellemes matériákból áll össze, a felső része alumínium, míg az alsó harmada átlátszó műanyag, itt helyezkedik el a fém fej, ami a dugó kihúzására hivatott.

A testen az előre-hátra forgatásért felelős kapcsolót pillanthatjuk meg, illetve az akkumulátor töltöttségét jelző 4 fehér LED pöttyöt, ami már Xiaomi hagyomány. Vicces feature, hogy amikor előre forog a dugóhúzó feje, akkor kéken, ha hátra, akkor pirosan világ a műanyag rész, ami azért fontos, mert a dizájnosan lesötétített alsó rész nem teljesen átlátszó.

 

Xiaomi Huohou dugóhúzó tesztje

Ki az, aki nem tudja, hogy hogyan tesztelünk egy bornyitót? Kinyitunk vele egy üveg bort. Első lépésként használjuk az eszközt, amelyik körbevágja az üveg nyakát borító műanyagot. Utána illesszük a hengeres testet az üveg nyakára, majd nyomjuk meg a gombot. Ha kék színt látunk, akkor örülhetünk, hiszen jó irányba forgatjuk a fém tüskét.

Nagyjából a dugó kétharmadáig tekerjük bele a fém rudat a dugóba. Szerencsére nem tudjuk átlyukasztani, hiszen az eszköz automatikusan kiemeli a parafa tömítést, anélkül, hogy morzsalék hullana a borba. Ha ez megvan, nyomjuk az ellenkező irányba a gombot, ekkor felvillan a piros fény, majd emeljük ki a dugót a Xiaomi Huohou végéből.

Töltsünk egy borospohárba az itókából, kortyoljunk bele, majd élvezzük az ízek harmóniáját és az alkohol bizsergető érzését. Ha esetleg indokolatlanul nagy mennyiségű bort fogyasztottunk volna el – ami ebben az esetben 70 üvegnyit jelent -, és az eszköz lemerült volna, akkor a micro USB kábel segítségével újra életre kelthetjük az elektromos szerkezetet.

 

Összegzés

A Xiaomi Huohou dugóhúzó tökéletesen működik, de azért csúnya lett volna, ha a gyártó képes elrontani egy egyfunkciós szerkezetet. Jó minőségű, nagyon egyszerű használni és még praktikus is. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy meggátolja a parafa dugó üvegbe törését, így az értékes nedűt nem tudjuk tönkre tenni.

Ha ezt is figyelembe vesszük, tényleg van létjogosultsága az eszköznek, sőt a 70 üveg kinyitása egy feltöltéssel akár vendéglátóhelyeken való használatra is alkalmassá teszi, nem beszélve a masszív alkoholisták és a házibulit sportként űzők célcsoportjáról. Ők nyálazzák át a többi hasonló terméket is

Itt megvásárolható >>

komment

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2814289797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása