Curren 8231 férfi karóra teszt – Kevés volt a szolárium

2018.09.28. 09:59

Atika11

nyito_10.jpg

A Curren 8231 karóra valószínűleg sokaknak nem mond semmit, pedig egy olcsó, ár-érték arányban remek időmérő eszközről van szó. Férfiak ékszere, diszkrét, de egyben elegáns, és csak 4.200 forintot kérnek érte, ami a vámügyintézők figyelmét sem kelti fel.

 

Curren 8231 tesztje

Mivel ez egy olcsó, férfiaknak szánt karóra, a csomagolást nem vitték túlzásba. Az órapárnás doboz úgy látszik a 100.000 Ft körül kapható prémium időmérő ketyerék kiváltsága, Kínában szűken mérik a jóságot.

img_3408.jpg

Persze egy garancialevélnek látszó tárgyat így is mellékeltek a Curren 8231 mellé, amelynek hátoldalán a vízállósággal kapcsolatban kapunk némi információt, kár hogy az nem derül ki, hogy a Citizenhez hasonlító termék melyik kategóriába tartozik. Számomra a „Life Waterproof,not for shower,swim and dive.” mondatból ez nem derül ki, a lényeg hogy zuhanyozni, úszni és búvárkodni ne vigyük magunkkal.

f45ee9c2-1bb8-41a8-a608-1a1256d950fe.jpg

A sajtóanyagban minden termék kinézete üt, aztán élőben úgy néznek ki, mintha egy pakisztáni barlang sötétjében taknyolta volna össze valaki, forró ragasztó segítségével. Szerencsére ezt az akadályt a Curren 8231 megugorja, élőben is dögösen visszafogott, nem kínai csicsamicsával teleaggatott borzalom, hanem egy tisztesen összerakott karóra.

Nálam a fekete színben pompázó darab járt, aminek van egy nagy hátránya, ezt a hátlapon egyből felfedezhetjük. Az alapszín a rozsdamentes acél – bár szerintem az anyag nem az -, amit nemes egyszerűséggel feketére fújtak, de sajnos nem olyan minőségben, hogy az ne kopjon le. Nyilván nem attól fog, hogy smirglivel dörzsölgetjük, de a kapocsnál fellelhető szorító zár ereje simán lekapja róla a festéket.

img_3415.jpg

Természetesen én is felnyitottam a csatot – amit egy toll hegyével könnyen megtehetünk –, és többször áthelyeztem azt, így megszabadítva némi fekete színtől a szíjat. Így az első naptól kezdve kicsit kopottas hatást keltett, de erre megoldás a fémszínű verzió megvétele, ezzel ki is húztuk a probléma méregfogát.

img_3413.jpg

Érdekes dolog, de ezzel a szíjzáró mechanizmussal már vagy 20 éve nem találkoztam. Én egy Tissot PRC 200 bőrszíjas órát birtokoltam, ami természetesen sokkal igényesebb megoldással operál, de nem is ennyibe kerül. Annak idején nem véletlenül nem választottam a fémszíjas megoldást, hiszen húzza a kezemen a szőrt és nyáron nagyon melegít. A Curren 8231 esetében viszont iszonyatosan finom szövést használtak, nem epilálja a kezünket és nem is nagyon melegít, igaz ezt a 15 fokos őszi „hőségben”eléggé nehéz tesztelni.

f2215b0d-55bd-4b76-9c1b-369f1dea17c6.jpg

Viszont soha nem kopik el, illetve mállik szét, mint a Tissot bőrszíja, aminek a cseréjét potom 15.000 forintra taksálta a forgalmazó. A fém tok felcsiszolása is „aprópénz” lett volna 16.000 forintért, és ezek nagyjából 1,5-2 évenként ismétlődnek, durván 3 db Szent Istvánért. Ezzel a költséggel a legtöbben nem számolnak, pedig ebből 7 db Curren 8231 jön ki, ami azért durva.

img_3414.jpg

Az óra valójában nem tud semmit. Kvarc kristály rezeg benne, finommechanikára ne is számítsunk, az a kategória pár nullával feljebb kezdődik. A korona – az óra beállítására használható többfunkciós gomb – két állásban húzható ki: az elsővel az időt, a másodikkal a dátumot állíthatjuk be. Csak a napokat jelzi ki egy forgatható számlap segítségével, és olyan mechanikai érzettel lehet beállítani, mintha egy bábjátékos zsinóron rángatná. Az időkijelzés analóg, forgatható lünetta nincsen, ez inkább a sportos órák sajátja.

d.jpg

Az óra frontját üveglap zárja le, megpróbáltam megkarcolni egy fém tárggyal, nem sikerült, tehát tényleg kemény, nem csak üvegnek látszó műanyag. Arra viszont mérget vennék, hogy nem edzett, ezért ha odacsapjuk valahova, akkor nagyon gyorsan betörhetjük.

18d85619-1fea-4d12-81aa-41b066a5372d.jpg

És akkor jöjjön a szubjektív rész, a kinézet. Nekem ez az óra tetszik, elég szolid, nem arcba nyomulós, mind a dizájn, mind a színvilág visszafogott. A viselés alatt folyamatosan az volt az érzésem, hogy láttam már valahol ezt a formát, de nem jöttem rá, mire hasonlít. Az óra átmérője 42 mm, ez nagyjából sztenderd, az én kezemen ez áll jól, így a Curren 8231 is viszonylag jól néz ki a csuklómon.

fc05a641-141d-449c-b7ce-3d9cd12f4df1.jpg

Sajnos a belül elhelyezkedő óraszerkezetet nem tudtam megszemlélni, de egy korábbi nagy óratesztünk alapján akár még jó is lehet, például megbújhat benne egy Myota gyártmány, de lehet, hogy valami préselt borzalom mozgatja az óramutatókat. Persze ez is pont úgy mutatja az időt, mint egy 15 milliós Becsei Áron féle szerkezet, csak a minőségben van „némi” ugrás.

 

Összegzés

A Curren 8231 pont az, aminek kinéz: egy olcsó, de tisztességesen kinéző kínai óra, amit nem sajnálunk lezúzni. Nyilván egy ékszernél – hiszen a férfiak a digitális világban leginkább ekként tekintenek rá – a kinézet a fontos, és a vele szemben álló ár-érték arány, amiben a Curren nem mondható rossznak 4.200 forintos árával. Ahogyan a többi termékük sem, érdemes ezeket is átnyálazni.

Egy szabályt viszont be kell tartani: a rozsdamentes acél színű fekete számlaposat kell megvásárolni, mert a fekete szín a pántról könnyen lekopik, és ezt a színt a szoláriumban sem kapja majd vissza.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

Címkék: olcsó Citizen Tissot férfi karóra Curren 8231

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8014266341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása