Blitzwolf BW-LT9 éjjeli fény teszt – A világító tojás

2018.09.17. 12:07

SonkaMod

screen-shot-09-13-18-at-05_11-pm-696x365.png

A Blitzwolf BW-LT9 hivatalos nevén éjszakai fény, tehát nem olyan világítás ami mellett éjszaka olvashatunk, hanem arra jó, hogy félálomban is kitaláljunk a vécéig. E funkcióját remekül hozza, ráadásul szépen mutat az éjjeliszekrényen is, mert merész, modern formavilággal áldották meg. Az ára meglehetősen baráti, mindössze 2.800 forintba kerül, amiért remek ár/érték aránnyal bír. Az áfától sem kell aggódni, hisz bőven vámhatár alá esik.

Itt megvásárolható >>


 

A Blitzwolf BW-LT9 kicsomagolása

A zöld-fehér Blitzwolf csomagolás a megszokott puritán kinézetével próbál hóditani, ami egy lámpa esetében nem túl szerencsés, de nem is lényeges. Minimális technikai paramétereket olvashatunk a hátulján, de azért nem vitték túlzásba az információkat. A doboz tartalma már izgalmasabb, hiszen az eszköz tojás formája egyből megragadja a tekintetet. Ezen kívül angol nyelvű leírást és egy micro USB kábelt rejt a csomagolás.

A tojásdad lámpácska meglepően kicsi és könnyű. Nincsen benne sok anyag, de azért nem kelti az utolsó bóvli érzését. Bár a műanyagok kopogósak, az illesztések csak 80%-osak, ezek ellenére szép kütyüről van szó. Mivel az ára nagyon nyomott ezért elnézem neki, hogy nem tökéletes, és jól áll neki az egy méteres távolság. Az aljára ragasztott szivacs csúszásgátló is elég tróger módon van felhelyezve, de sebaj, ezt úgy sem látjuk sosem.

Az alul meghúzódó Blitzwolf logó alatt kapott helyet a bekapcsoló csúszka, amit kár, hogy nem egy oldalra szereltek az USB porttal, mert akkor lenne normális „eleje” az eszköznek. Így kicsit olyan, mintha mindkét fele a hátulja lenne.

A formák nagyon szépek, és beleillenek egy megfelelően modern lakásba, de azért egyik vendég sem fogja azt hinni, hogy többszázezer forintos dizájner lámpáról van szó.

 

A Blitzwolf BW-LT9 tesztüzeme

A világító tojás teteje érintésérzékeny, így azzal az egy „gombbal” tudunk mindent irányítani. A felhasználói kézikönyv ezesetben jól jött, mert az összes módot ki lehet onnan puskázni. Egy tapintásra bekapcsol a lámpa, és tartja a meleg fehér fényt. Ennek az erősségét állíthatjuk is további érintésekkel, de ha kicsit is merülőben van az eszköz, akkor lekorlátoz, és nem hajlandó maximum fényerőn teljesíteni. Nagy kár, hogy ezt már 60%-os töltöttségi szinten is eljátssza.

 006076d5-509d-46e4-857c-0a553894b62e.gif

Dupla koppintásra ki tudjuk kapcsolni, de ha hosszan nyomjuk, akkor átvált színes üzemmódra. Az RGB színskála minden színén képes világítani, és ezeket tudja váltogatni is, szép átmenetekkel. Fura, hogy a koppintásos kikapcsolást csak a fehér üzemmódban képes értelmezni.

 07dd04c8-9ade-46b0-b1d5-af795f032307.gif

A fényereje tényleg csak arra elég, hogy éjszaka eltájékozódjunk az egyébként sötét lakásban, vagy hogy hangulatvilágítást varázsoljunk valamely szobánkba. A LED-ek fényei nem pontszerű fényforrásként szűrődnek át a búrán, hanem szép egyenletesen oszlanak meg.

 img_20180910_192054.jpg

A gyakorlati használat során a kis tömege nem jött jól. A mindössze 12 dekás lámpát félálomban nagyon könnyedén felboríthatjuk a felkapcsolási művelet során. Egyébként nagyon hasznosnak bizonyult, sosem égette ki a szemem, hogy percekig ne lássak utána. Ajánlott éjszakai zugevőknek, mivel akkumulátorról üzemel, magunkkal vihetjük a hajnali órákban esedékes hűtőszekrényostromra.

 screen-shot-09-13-18-at-05_51-pm.png

Micro USB porton keresztül tölthetjük, és körülbelül 2 óra alatt tele is lehet pumpálni az elemét. Egy huzamban 3-4 órát tud üzemelni, viszont egy nap ennek csak a töredékét használjuk normális esetben, ezért maximum hetente kell töltőre dugni.

 

Összegzés

Meglepően jó termék a BW-LT9, engem meggyőzött a tökéletlenségével együtt is. Az alacsony ára nagyon meggyőző, és a mindennapi használatban nekem nem adódott vele nagy problémám. A lakás díszeként sem utolsó, bár ez elég szubjektív vélemény. Mindenesetre amíg csak 2.800 forintba kerül, mindenképpen ajánlott vételnek tartom.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3914241499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása