Uni-T UT353 hangnyomásmérő teszt – Milyen hangos vagy?

2018.08.27. 08:42

Toobee

uni-t-nyito.jpg

Szerszámokat, építőipari eszközöket ugyan nem sűrűn tesztelünk, de előfordul nálunk is. Mi magunk is kedveljük az effajta kütyüket, így került hozzánk az Uni-T UT353 hangnyomásmérő is. Ez egy belépő szintű eszköz, ennek megfelelően az árazása is baráti, 4.500 Ft-ért vásárolható meg, illetve picit drágábban van Bluetooth-os változat is, mindkettő áfa- és vámmentes.

Az Uni-T UT353 itt megvásárolható

Az Uni-T UT353BT itt megvásárolható

 

Az Uni-T UT353 hangnyomásmérő kicsomagolása

A tesztalany egy áttetsző műanyag csomagolásban érkezett meg hozzánk, mellé pedig nagyon korrekt, angol nyelvű leírás tartozik, amiből tökéletesen megérthető az összes funkciója, és minden lényeges technikai adatot tartalmaz.

kep1_3.jpg

A kicsomagolást követően összesen 3 db AAA elemre lesz szükségünk, amit a hátoldalon található fedél alá kell behelyezni, ezzel életre is kelt az Uni-T UT353 hangnyomásmérő. Lemerülés esetén egyébként előre jelez a készülék, tehát fel tudunk készülni időben, nem fogja akadályozni a munkát a visszajelzés nélküli kikapcsolás.

kep2_7.jpg

Az Uni-T UT353 műanyag házat kapott, egy LCD kijelzővel megspékelve, amin minden adat könnyedén leolvasható, de háttérvilágítás nincs, tehát sötétben problémás a használata. A pontos specifikációt és mellete sok hasznos tartalmat találtok a hivatalos oldalon, többek között itt elérhető a használati utasítás is, vásárlás előtt érdemes átböngészni.

 

Az Uni-T UT353 hangnyomásmérő tesztje

kwp3.jpg

Az előlapi négy gomb funkciója a feliratokból kiderül, sok magyarázatra nincs szükség: bekapcsoló- és kikapcsoló gomb, 125 ms és 1000 ms mintavételi gyakoriság megváltoztatására szolgáló fast/slow, a minimum és maximum érték kijelzése, valamint az aktuális érték kijelzőn tartása.

Functions Range Resolution Accuracy
Noise (A Weighting) 30~130dB 0,1dB ±1,5dB
Sampling Rate FASH 125ms
SLOW 1000ms
Overload Indication OL
MAX/MIN MAX/MIN
Data Hold HOLD
LCD Backlight Yes
Auto Power Off 5min
Low Battery Indication 3,0~3,5V
Battery 4,5V
Current Consumption Working mA ≤40mA
Power off uA ≤10uA
Working Environment Temperature 0~40℃
Humidity ≤80%RH
Storage Environment Temperature -20~60℃
Humidity ≤75%RH

 

Ez a hasznos kis táblázat foglalja össze a lényeges adatokat, többek között a 0 és 40 fok közötti működési tartományt, valamint a -20 és 60 fok közötti tárolási hőmérsékletet, ezek mind hasznos információk a vásárlás előtt állóknak.

Természetesen a műszaki vonalon mozgó emberek egyik kedvenc dolga a szétszerelés, találtam egy ilyen videót is róla, úgyhogy mindenre fény derül.

 

Kalibrálni sajnos nem lehet, ezért hiteles méréseket nem tudunk vele végezni, maximum irányadónak jó, például ha a szomszéd édesanyja csuklásának hangnyomását mérnénk meg vele, vagy csak ellenőrizni szeretnénk, hogy egy gyárilag megadott, legmagasabb érték vajon valós-e.

kep4_5.jpg

Az Uni-T UT353 hangnyomásmérő egy okos kis eszköz, akinek hobbi felhasználásra kell, az ne is keresgéljen tovább. Jó hírnévnek örvendő gyártóról van szó, rengeteg terméket árulnak, az alábbi linken megtaláljátok őket.

 

Összegzés

Az Uni-T UT353 hangnyomásmérő szerintem árkategóriájában jó eszköz, ha pedig munkára kell, akkor érdemesebb az Uni-T UT351-et választani, hiszen ez egy professzionális felhasználásra szánt eszköz. Ugyan rétegtermék, de ajánlott vétel, ahogyan a korábban már tesztelt Uni-T LM550 lézeres vízszintező is. Várjuk tőletek a visszajelzéseket a termékkategóriával kapcsolatban, ha van rá igény, mi szívesen kipróbáljuk ezeket a gépeket.

Az Uni-T UT353 itt megvásárolható

Az Uni-T UT353BT itt megvásárolható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1014202541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása