Blitzwolf BW-LT8 szekrényvilágítás teszt – Fényár a gardróbban

2018.08.11. 11:16

SonkaMod

screen-shot-08-07-18-at-07_29-pm-696x412.png

A szekrényeink sötétjét kívánja megváltoztatni a Blitzwolf BW-LT8, mely nagyon érdekes megoldást nyújt a gardróbunk kivilágítására. Eleve az, hogy nem kell konnektorba dugni, nagyon szimpatikus, de az USB-s töltés mindent visz. A lámpa mindent tud, amit kell neki, de cserébe meg is kérik az árát. 5.600 forintba kerül, ami nem kevés érte, viszont az LT83 kuponkóddal már 4.000 forint alá csúszik. Ráadásul áfa- és vámhatár alá esik ez az összeg, így nem kell aggódnunk a plusz költségek miatt, és a szállítás is ingyenes.

Itt megvásárolható >>

 

A Blitzwolf BW-LT8 kicsomagolása

A hosszúkás csomag a szokásos Blitzwolf féle zöld-fehér dizájnt kapta, ami nem túl szép, de legalább már messziről ki lehet szúrni azt, hogy ki a gyártó. A felnyitható csomagolás alján találhatók a legfontosabb műszaki paraméterek, kizárólag angol nyelven.

A mi csomagunk egy kicsit megnyomorodott szállítás alatt, de a beltartalomnak szerencsére semmi baja sem esett. A lámpatest tölti ki a hely kilencven százalékát, a maradék kis helyen egy fehér USB kábelt, és hat darab kétoldalú ragasztócsíkot látunk és egy felhasználói utasítást, amiben hat különböző nyelven találjuk meg az információkat. Érdekes módon a kínai nyelv kimaradt, de cserébe öt európai bekerült a repertoárba.

 screen-shot-08-07-18-at-07_32-pm-001.png

Az eszköz két részből áll: a lámpa egységből, amin két 22 centiméteres LED sor van, és egy központi egységből, amelyen a kapcsolót és a mozgásérzékelőt helyezték el. A kettő között mágneses kapcsolat van, és csak a LED-ek felragasztandók a szekrénybe, a központi egység hordozható. Ez úgy van megoldva, hogy a Blitzwolf feliratos fél kapott egy fém alapot, azt kell felragasztani, és arra szintén mágnesek segítségével lehet felerősíteni ezt a részt.

 A mozgásérzékelős részen van a micro USB port is, amin keresztül tudjuk tölteni a beépített akkumulátort és egy visszajelző LED fény jelzi ezt a műveletet.

Az összeszerelés minősége nem kiemelkedő, ugyanakkor teljesen megfelelő. Látszik, hogy nem a szép dizájn volt a fő szempont a megtervezésnél, hanem a praktikum. A LED-es sorok nem egy síkon helyezkednek el, így a fény szépen megoszlik a szekrényben vagy bárhol, ahová szereljük.

 

A Blitzwolf BW-LT8 tesztüzeme

A főegység fém felfogatására már előre ráragasztották a ragasztócsíkokat, de a lámpatestre nekem kellett feltenni őket. Mind a hat darab rá is férne, de jómagam csak négyet tettem fel, mert szeretném kímélni a bútoraimat. Ez is elegendő volt arra, hogy tökéletesen megtartsa az eszközt.

 screen-shot-08-07-18-at-07_33-pm.png

A mágneses kapcsolatok kialakítása elsőrendű. Minden egyes részletében a praktikusságot látom ebben a termékben, ami miatt én egy akkora pirospontot adnék a gyártónak, hogy Kínából is láthatná. A főegység remekül illeszkedik, de nem bonyolult leválasztani sem, ha tölteni akarjuk.

A kábelmentes működés is nagyon tetszett, bár elsőként átfutott az agyamon az a gondolat, hogy annyi elektronikai eszközöm van már, hogy nem biztos, hogy még ezt is tölteni akarom. De szerencsére elég sokat tud üzemelni egy töltéssel, tehát megszokható. Illetve, meg sem kell szokni, a ritka merülés miatt.

 screen-shot-08-07-18-at-07_32-pm.png

Két működési módja van a lámpának, az egyik, amikor felkapcsoljuk, és konstans világít. A másik, mikor a mozgás érzékelésére felkapcsol, és az utolsó detektált mozdulat után 20 másodperccel később lekapcsol. Én az utóbbit használtam, mert egy szekrénybe építettem be, ahol pár hanglemezem lakik, és csak akkor kell a fény, mikor azok között böngészek a következő hallgatnivalóért.


img_20180807_150702.jpg

Tökéletesen működött ez a beállítás. Amint kinyitottam a szekrény ajtaját, a lámpa felvillant, és tökéletesen el tudtam olvasni a hanganyagok oldalán, hogy mi micsoda, így könnyedén választhattam, hogy Beatlest vagy egy lágyabb Art Garfunkelt hallgassak az este, az ajtó becsukása után nem sokkal pedig lekapcsoltak a LED-ek. A 3000 Kelvin színhőmérsékletű fehér fény elég melegnek számít, nagyon otthonosan világítja be a szekrényt. Aki mindenképpen a hideg árnyalatokat kedveli, annak rossz hír, hogy ezt nem tudjuk rajta átállítani.


screen-shot-08-07-18-at-07_30-pm.png

Amíg nálam volt a tesztalany, addig csak mesterségesen tudtam lemeríteni, tehát nem éles helyzetben, de csináltam egy gyors számolást, hogy nekem mennyi időközönként kéne újratöltenem az egységet. Ha minden nap kinyitom kétszer a szekrényt, akkor az napi 4 perc üzemidőt jelent maximum. Egy töltéssel kibír minimum 2 órát, de én 3-at mértem, viszont a vége fele már erősen halványodik, veszít az erejéből. Tehát az előbbi értékkel számolva, 30 naponként kéne rádugni a töltőre, de ez igencsak pesszimista számítás.

Ha esetleg konyhába, vagy olyan helyre szereljük, ahol hosszabb ideig működtetjük, akkor keveselhetjük a 2-3 órás üzemidőt, ezért szerintem a gardróbban van az igazi helye ennek a kütyünek.

 screen-shot-08-07-18-at-07_30-pm-001.png

Szinte mindegy egy ilyen lámpánál, hogy mennyi időt kell szánni a teljes lemerültségből történő feltöltésre, de azért nem rossz adat, hogy nagyjából másfél óra alatt meg is van a művelet.

 

Összegzés

Ameddig én használtam a Blitzwolf BW-LT8 lámpát, nem volt vele semmi gondom. Csendesen teszi a dolgát és nagyon hasznos. Meg is tartottam volna, de egy hamarosan esedékes költözés miatt nem tudom, hogy a jövőben szükségem lesz-e rá, így sikerült nemet mondanom. Viszont, ha a későbbiekben kelleni fog egy hasonló eszköz, akkor én biztos nem fogok habozni, mert nagyon belopta magát a szívembe. Az egyetlen, ami nem tetszik benne annyira, az bizony az ára, de az LT83 kuponkóddal egész barátivá válik, így kevesebb mint 4.000 forintba kerül, ezzel pedig kihagyhatatlan ha valaki pont ilyen terméket keres.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9814168805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása