Bluedio F2 aktív zajszűrős fejhallgató teszt – Szűr vagy nem?

2018.08.04. 20:17

SonkaMod

screen-shot-08-02-18-at-06_21-pm-003-696x410.png

A Bluedio F2 tesztelésére már nagyon vártunk, mert a gyártó már rég ismert a Kínából rendelők közösségében, és általában dicsérni is szokták a termékeit, az aktív zajszűrés pedig egy olyan húzó fícsör, ami igencsak érdekessé tette számunkra ezt a fejhallgatót. Előljáróban elmondható róla, hogy ajánlott a megvétele, de a zajszűrést el kell felejteni, de még ennek ellenére is megéri az érte elkért 17.000 forintot.

 Itt megvásárolható >>

 

 

A Bluedio F2 kicsomagolása

A csomagolás elképesztően prémium, bontogatás közben úgy éreztem, hogy legalább hatvanezer forintos kütyüt hámozok ki a pakkból, pedig annak a harmadába sem kerül ez a fejhallgató. Egy külső papír burkolat öleli körbe a csomagot, amin pár információt és a termék képét, megjelölését találjuk. Még egy eredetiséget jelölő matrica is figyel az egyik sarokban. Ettől a külsőtől megválva szemben találjuk magunkat a kartondobozzal, aminek olyan a felülete, hogy már azzal is meglehetne vádolni, hogy műanyag. Mágnesesen lehet felpattintani a fedelét, és akkor még egy doboz állja utunkat, de az már a saját hordtáskája a terméknek. A fedél hátuljára rá van erősítve egy boríték, amelyben a többnyelvű, részletes használati utasítást találjuk.

 A kemény hordozó táska kerek alakú, amibe belefér az eszköz, és egy kisebb zipzáras tartó, amiben egy USB Type-C töltőkábel és egy jack-USB Type-C zsinór található. A csomagolás minden egyes részlete kiemelkedően gusztusos, és a kiegészítőkkel is nagyon meg voltam elégedve.

 A fejhallgató tömege meghatározó, érezhetően van benne anyag, ez pedig jó előjel egy ilyen terméknél. Általában műanyag elemekből épül fel, de a méretállító pántrész például fémből készült. A fülrésznél található szivacsok 1,5 centiméter vastagok, míg a felül található puha pánt körülbelül 2 centis, tehát a kényelmes hordáshoz látszólag

 A jobb oldali fülrészen találhatók a kezelőszervek, amiknek pofonegyszerű a működésük. A bekapcsoló gomb elöl található, és a hosszan nyomásával érhető el a Bluetooth párosítás. A hátoldalon a hangerőszabályzók kaptak helyet, míg a zajszűrő kapcsolója középen található. Alul eldugva találjuk az USB Type-C csatlakozót, amit töltésre és hangbemenetként is használhatunk. A fülkagylók 180o-ban elforgathatók a kényelmesebb viselés érdekében.

 Az összeszerelés minősége nagyon megnyerő, külön nagyon tetszik a fém alkatrészek jelenléte, és párnázások kényelmet sugárzó kialakítása.

 

A Bluedio F2 tesztüzeme

A Bluetooth-os csatlakoztatás nagyon könnyen ment, minden eszközömmel pillanatok alatt összepasszolt. A Windows-os laptopomon kellett bűvészkedni, hogy ne gyenge, telefonbeszélgetés minőségben tolja a zenét, de ezt viszonylag gyorsan át is sikerült állítanom.

 screen-shot-08-02-18-at-06_20-pm.png

Az első belehallgatáskor azt hittem, hogy itt a világvége, és elvesztettünk egy jó gyártót, mert olyan borzalmas hangja volt. Viszont a felhasználói kézikönyvet átbogarászva láttam, hogy be van kapcsolva a zajszűrés, és lehet az a hunyó a rossz hangminőségért. Nem is csalódtam, az oldalán található pecket átállítva a zajszűrés kikapcsolt, és végre szép tiszta hangzást élvezhettem.

Az aktív szűrő funkció alapvetően úgy működik, hogy egy mikrofonnal veszi a külső zajokat, és azokat ellentétes hanghullámokkal kioltja a füles. Ez elméletben működik is, de gyakorlatban azért kevés gyártó van, aki szép hangú ilyen eszközt tud gyártani. A Bluedionak sem sikerült, konkrétan élvezhetetlen dobozhangja lesz a cuccnak az ANC-t bekapcsolva. Tehát ezt a funkciót felejtsük el, tekintsünk rá egy sima fejhallgatóként, mert annak viszont nem rossz.

 screen-shot-08-02-18-at-06_21-pm-002.png

Tehát szép az összhangzása, de valami plusz azért néha hiányzik belőle. Egyenként szépen ki lehet hallani a különböző hangszereket, de egyben a zene nem igazán "áll össze". Ez nem azt jelenti, hogy nem jó, de egyes muzsikák esetében nagyobb élményre számítottam.

Azért egy 3D-s tesztet lejátszva rajta majdnem leestem a székről annyira tetszett, pedig ez csak egy sima YouTube-os tartalom:

 Két forrásra is rá tudunk csatlakozni egyidőben, így megkönnyítve az eszközök közötti váltást. Ha telefonról hallgatunk zenét, akkor egy esetleges hívást is lebonyolíthatunk a fejhallgató segítségével. Lehetőségünk van felvenni és lerakni a hívásokat a bekapcsoló multifunkciós gomb segítségével.

A fejhallgató viszonylag kényelmes, pár percig kiemelkedően jó érzés hordani. A későbbiekben 1-2 óra elteltével nekem már nyomta az egyik fülemet, de nem volt igazán zavaró. A párnák nagyok és puhák, talán egy kicsivel lehetnének nagyobb átmérőjűek a kagylók.

screen-shot-08-02-18-at-06_21-pm-001.png

Visszatérve a hangra, a maximális hangereje bőven a kellemetlen kategóriába sorolandó, de nem azért mert rossz lesz a zene minősége, hanem azért mert az a sok-sok decibel még az Eiffel torony tetejéről is lefújná a felgyülemlett port.

Az akkumulátora több mint kielégítő teljesítményt nyújtott. Az USB Type-C dugasz nagyon tetszett, annak a segítségével körülbelül másfél óra alatt feltölthető a tesztalany. Egy teli cellával elüzemel körülbelül 14-15 órát, ami szerény véleményem szerint bőven elegendő.

 screen-shot-08-02-18-at-06_21-pm.png

A mellékelt kábel segítségével akár vezetékes fejhallgatóként is tud funkcionálni, ami mutatja a gyártó jó hozzáállását, ugyanis így még szebben szól a Bluedio F2. Tehát egy teljes értékű vezetékes cuccként is tud működni, de a Bluetooth nyújtotta szabadság is kéznél van.

 

Összegzés

A csomagolás tekintetében egy prémium kütyünek tűnik a Bluedio F2, pedig az ára alapján nem sorolnám olyan kategóriába. A hangja szép, bár nem kiemelkedő, de nekem egyre jobban megtetszett a teszt során. Az aktív zajszűrés felejtős, jobb azzal a tudattal megvásárolni, hogy az nem ad hozzá az élményhez, viszont a kialakításából adódóan viszonylag jól zár a külvilág zajaitól. Az árazásra nem lehet panaszunk, kürölbelül 17.000 forintért tudjuk megvásárolni, de már volt olyan akció is régebben, mikor csak 13.500 forintba került. Azon az áron már kiemelkedően jó vételnek tartom. A mostani árcédulával áfahatár fölé esik, de az EU express szállítási módot választva sem áfa, sem vám nem rakódik rá a határon.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr314159703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása