Xiaomi gaming headset teszt - Az elegáns játékos

2018.07.27. 09:33

Mrfoglalt

1-1_2.png

A Xiaomi gaming headset a kínai gyártó legújabb terméke, melyet kifejezetten a játékosoknak szántak, ezen a piacon sok magas minőségű termékkel vannak jelen, mint például: laptop, telefon, egér, billentyűzet. Az évek során több már általánosan bevált vetélytársával is volt dolgom, mint például a Razer Kraken szériával és a Kingston HyperX-szel, így elég magasan volt a léc. A fülhallgató 22.000 forintba kerül, és Priority Line szállítással áfa- és vámmentesen megrendelhető.

Itt megvásárolható >>

 


A Xiaomi gaming headset kicsomagolása

A csomagolás a már megszokott letisztult kinézetet hozta, bár ezúttal fekete színű dobozon díszelgett a termék sziluettje. A papír borítást felemelve egy kisebb kartonba állítva találjuk az eszközt és kiegészítőit (egy jack -> jack és egy USB-A -> USB-C kábelt).

A Xiaomi gaming headset anyaghasználatára nem lehet kifogás, minőségi, néhol tükrös néhol matt műanyagból, gumiból és műbőrből készült, a fekete összhangot csak egy elmaradhatatlan RGB LED csík bontja meg, szóval LAN-partykon és az utcán egyaránt megállja a helyét. Mindkét kábel szilikon bevonatott kapott, ami szerencsére nem gabalyodik össze olyan könnyen, mint a gumiborítású társai.

 

A Xiaomi gaming headset tesztüzeme

Kibontáskor meglepődve vettem észre, hogy a fejhallgató oldalain más-más csatlakozási lehetőség van, de később rádöbbentem milyen jó ötlet volt ez a gyártó részéről, hiszen így játékra és utcai használatra egyaránt tökéletes. A jack-jack kábelen csak egy mikrofon, a Type-C kábelen pedig egy némító csúszka és egy hangerő kapcsoló található.

img_20180608_181623.jpg

A Xiaomi gaming headset mikorfon megoldása számomra elég szokatlan volt, mivel a bal meghajtón található két kis lyuk szolgál a hangok átvitelére. Ennek ellenére a minősége kifejezetten jó, és a zajszűréssel sem volt probléma. Azt mondanám, hogy eléri a Razer Kraken szintjét, de a HyperX-től lemarad egy kicsivel. A jack kábelen található hangfelvevő is átlag felettinek mondható, főleg a többi utcai füleshez képest.

3-2_2.png

A két kerek műbőr borítású fülpárna hosszú használat mellett is kényelmesnek bizonyult annak ellenére, hogy nekem az ugyan ilyen formájú Razer Kraken 7.1 3-4 óra használat után már fájóan nyomta a fülemet. Ez valószínűleg azért volt, mert az utóbbi érezhetően nehezebb, valamint a szivacs belső átmérője is kisebb. A Xiaomi gaming headset külön nem rendelkezik zajkioltásért felelő chippel, de az On-ear kialakítása elegendő védelmet nyújt a porszívó és a kistesók káros hanghatásai ellen.

5_4.png

Mivel a készülék neve utal a felhasználás módjára, így természetes volt, hogy végig kellett zongoráznom a legnagyobb címeken, mint például: PUBG, R6 Siege, CSGO, Fortnite, AC Origins, Far Cry 5 és a többi. Ezen felül kipróbáltam Balázzsal a Hunt: Showdown nevű játékban, sőt még a HTC Vive-ommal is, amiből mind kettő nagyon erősen támaszkodik a térbeli hanghatások milyenségére.

2-2.png

Ezen tesztszakaszban a Xiaomi gaming headset kifejezetten jól muzsikált, egyszer sem vesztettem el játékot a fejhallgató miatt (más miatt sokszor). Sem a térhatással, sem pedig a hangszínnel nem volt problémám a játékokban, így ilyen felhasználásra gond nélkül tudom ajánlani, és még hátra van az utcai használat.

Itt egy kicsit gondban voltam, mert a telefonomon (Mi MIX 2S) nincs jack port, szóval elérkezett az átalakítók ideje, azért a többes szám, mert kipróbáltam 3,5-ös, és USB-s csatlakozással is. Nem meglepő módon, az első kapcsolódási lehetőséget használva a LED világítás nem működik, bár szerintem ez nem akkora probléma.

4-1_3.png

Meglepetésemre jack csatlakozó használatával érezhetően tisztább basszust lehet kihallani a Xiaomi gaming headset-ből, az érme másik oldalán azonban ott van az, hogy nincs külön hangerőszabályzónk, sem némító gombunk ezen a kábelen, valamint a mikrofon minősége is kissé gyengébb. Azonban ezt elfogadható kompromisszumnak tartom a "fiatalos V" hangzásért cserébe.

Én kifejezetten vájt fülűnek tartom magam és több stúdió minőségű hangtechnikai cuccal is rendelkezem, de ettől most részben elvonatkoztattam, hiszen ne felejtsük el, hogy mi mire való. Nagyon sok fejhallgatóm van, és mindegyik külön kategóriába tartozik: zene, film, podcast, videó, általános, sport, zajkioltós és természetesen játék.

img_20180608_181855.jpg

Ennek megfelelően azt vártam el a Xiaomi gaming headset-től amire tervezték, és arra majdnem tökéletes. Egy-két kisebb dolgon változtatnék csak, mégpedig azon, hogy USB-n keresztül is legyen olyan a basszus, mint jack-en, valamint hogy mind a két kábelen legyen hangerőszabályzó gomb. Más problémám nincs is, mert a magasak kellően tiszták és erősek, a közepekkel együtt, de a mélyek inkább erősek, mint szépek.

 

Összegzés

A Xiaomi már olyan nagy márkának számít, akiktől jogosan várhatjuk el a minőséget, és szerencsére Xiaomi gaming headset minőségi, szép, jól szól, praktikus, és ötletes. Hátránya nem sok van, és ha egy kicsit olcsóbb lenne, azt mondanám hogy kötelező vétel. Bár akármennyire is praktikusnak tartom, hogy kétféle kapcsolódási lehetőségünk is van a headsettel, a mai világban már sajnos kihaló félben van a jack csatlakozó, így ez kevésbé számít eladási szempontnak. A fejhallgató a GBPROMO9 kuponnal most 20.000 forint alatt a tietek lehet.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5114144877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása