Xiaomi baseball sapka teszt – Te is lehetsz kínai Babe Ruth

2018.07.22. 10:06

SonkaMod

screen-shot-07-05-18-at-12_47-pm-696x363.png

Ami létezik, olyat gyárt a Xiaomi, legalábbis ezt szokták mondani - kis túlzással - a cégről. Ezzel vitatkozni nem tudok, mert például meglepett, mikor pár éve elkezdték nyomni a táska-ruházat vonalat, de így a Xiaomi baseball sapka megjelenésén már egyáltalán nem csodálkoztam. Mostanság nagyon divatos viseletnek számít, tehát a nagy ruházati márkák egymást túllicitálva gyártják a napellenzős fejfedőket. Ha egy Nike tökfedőre vágyunk, akkor alsó hangon 5-7 ezer forintot kell érte adnunk, a Xiaomi terméke viszont csak 3.300 forint.

Itt megvásárolható >>

 

A Xiaomi baseball sapka kicsomagolása

Elég nagyméretű, visszazárható műanyagzacskó csomagolásban érkezik a ruhanemű, ami engem az általános iskolás uzsonnás zacskóra emlékeztet. Egy kínai nyelvű matricán találhatjuk a tesztalanyunkkal kapcsolatos tudnivalókat. Ezek a feliratok csak kínaiul vannak, de a terméken is van egy cetli, amin már minden rajta van angolul is.

A tesztalany 100% poliészter összetételű, elég vastag anyagból készült. A szellőzése hat kis lyukon történik, egyébként benn tartja a meleget. A simli része enyhén ívelt, nem fullcap stílusú, hanem inkább a régivonalas sapkák dizájnját követi.

 

A Xiaomi logót kívül elég szerényen tüntették fel, de így a jó ízlés keretein belül marad. A belsejébe is varrtak egy Mi piktogramot, csak hogy tudjuk, autentikus kínai cuccot hordunk. Az elülső kéthatod részt megerősítették, hogy legyen tartása, míg a többi rész rásimul a fejre.

 

A napellenző oldalán végigfut egy fényvisszaverős csík, ami azért nem annyira erős "fényű”, mint egy láthatósági mellény figyelemfelkeltő sávozása. A hátsó részen lehet állítani a méretet tépőzárral, ami mikro méretű "fogakkal” rendelkezik, így nem szúr annyira, mint a hagyományosak.

 

A varrások szépek és igényesek, az anyaghasználat is rendben van, nem lehet eltérést érezni egy nyugati márka termékéhez képest.

 

A Xiaomi baseball sapka tesztüzeme

A tesztelés úgy zajlott, hogy nyaralásom során ezzel óvtam a fejemet a naptól, mert most jó rövidre vágattam a hajam. Ennek a rendeltetésnek tökéletesen megfelelt, habár nem volt a legeslegkényelmesebb viselet. Méretezés alapján ez 59-es, de a webshopban nem láttam se nagyobbat, se kisebbet árulni. Ez viszont egy leheletnyit nagy volt nekem, tehát összébb kellett csatolnom a tépőzárat. Így már nem volt olyan szép a sapka, mivel összehúzta hátul az anyagot.

 

A fülemnél nem volt igazán kényelmes, mert azt jobban előrehajtotta, mint ahogy komfortos lett volna. Persze ez megszokható, és nem is volt azért igazán zavaró.

Fekete, szürke és kék színben kapható, hozzánk a legutóbbi került, ami addig jól is néz ki, amíg föl nem veszem. Utána elég suttyó, csirketolvaj kinézetet kölcsönöz a fejfedő, ami a puszta közepén senkit sem zavart, de valószínűleg nem nekem találták ki ezt a stílusú sapit.

 screen-shot-07-05-18-at-02_10-pm.png

Szerencsére vannak, akiknek kiemelkedően jól áll egy ilyen baseball sapka viselete, nekik valószínűleg ez is jól fog. Uniszex természetesen, így a gyengébbik nem számára is ajánlott akkor, ha nincs nagyon kis fejük. Ez a méretkérdés amúgy is érdekes, azt hittem, hogy a kínaiakra szabják, így biztosan kicsi lesz, de csalódnom kellett, ez abszolút európai kobakra illő méret.

 

Összegzés

Tetszett a Xiaomi sapka, csak egy kissé nagy volt rám. Kinézetre is imponáló, még úgy is, hogy saját magamnak nem igazán állt jól. Az ára nem rossz, és folyamatosan esik lejjebb. Most 3.300 forintért lehet hozzájutni, ennyiért jó vétel, és erre nem kell semennyi vámköltséget rászámolni, mert áfa hatát alá esik.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8914099039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása