Zealot S12 Bluetooth hangszóró teszt – Csak rajosan

2018.07.04. 14:08

Toobee

nyito-3_1.jpg

A Zealot S12 Bluetooth hangszóró érkezése ismét marakodásra adott okot, mert mindenki szereti ezeket a készülékeket. Itt a nyár, jön a sütögetős szezon, ami természetesen semmit sem ér kedvenc zenéink nélkül, ezért hoztunk most nektek egy középkategóriás eszközt, mely modern dizájnjával bárhol megállja a helyét. Sokrétű, akár a telefonhívásainkat is lebonyolíthatjuk vele, és memóriakártyáról is szólhatnak zenéink, ezért 17.000 Ft-os árával nem tartozik a drága készülékek közé.

Itt megvásárolható

 

A Zealot S12 Bluetooth hangszóró kicsomagolása

A doboz nagyon igényes, egy külső hüvelyben található masszív, lemezből készült, mágneses zárral ellátott hasábban találjuk a Zealot S12 hangszórót, melyet szivacs ölel körbe, így gyakorlatilag bombabiztosan utazhat hozzánk, mivel még egy vízzáró fólia réteggel is bevonták.

Kapunk hozzá egy micro USB kábelt, amivel tölteni tudjuk, illetve egy 3,5 mm-es csatlakozóval szerelt jack kábelt, ha közvetlenül csatlakoznánk a lejátszóhoz. Ezeket a hátlapon találjuk, a bekapcsoló gombbal, illetve a kártyaolvasóval egyetemben. Alulra, a két szélére jó minőségű, csúszásgátló gumírozás került, ami segíti a helyváltoztatás nélküli lejátszást.

kep2_4.jpg

A vezérlést érintésérzékeny gombokkal oldhatjuk meg, amik ráadásul világítanak is, így az esti buli alkalmával sem kell a villanyt felkapcsolni a sok piros szemű vámpír nagy örömére. Én személy szerint jobban örültem volna hagyományos, határozott nyomásponttal rendelkező mikrokapcsolóknak, de én már csak ilyen régimódi figura vagyok.

kep3_1.jpg

A zongoralakk bevonat nem egy szerencsés párosítás, mivel utoljára akkor nézett ki jól, amikor lehúztam róla a védőfóliát, szóval mindenki készüljön rá, hogy egy esetleges helyszínelés során biztosan tudnak majd ujjlenyomatot venni a kompakt méretű Zealot S12-ről.

 

A Zealot S12 Bluetooth hangszóró tesztje

A telefonnal történő párosítás egyszerű, mondhatni unalmas feladatnak bizonyult, mivel nagyon könnyen egymásra találta a két eszköz, ezek után mindent a Zealot játszott le. Én Spotify-jal és YouTube videókkal vallattam leginkább, de hasznos funkció, hogy a hívásainkat is kezeli, ezért azzal is próbálkoztam.

kep4_2.jpg

A 30 cm hosszú, 6,6 cm széles és 9 cm magas Zealot S12 nem sorolható a nagyméretű hangszórók közé, pont ezért érdemes a helyén kezelni azt, amit várunk tőle, tehát ne számítsunk gyomrozós mélyekre, és azt se követeljük meg, hogy lecserélhessük rá a Hi-Fi rendszerünket.

kep5_2.jpg

Ha hinni lehet a leírásnak, akkor két darab 40 mm-es és ugyanennyi 52 mm-es hangszóró található a készülékben, és olyan 12 Watt leadására képes, ami nem tűnik soknak, de egy normál méretű nappaliban bőven elég, egy hálószobában pedig egyesen sok is. Bár ha már az alvásnál tartunk, akkor nem ajánlott olyan helyen használni, ahol zavar minket a fény, ugyanis folyamatosan villog a fenti gombsor, nincs alvó módja, ez engem baromira bosszantott.

kep6_2.jpg

A kapcsolódás rendkívül egyszerű, S12 néven található meg az elérhető eszközök listájában, a csatlakozás után pedig már hallgathatjuk is zenéinket. Szerencsére ma már könnyedén beállítható, hogy milyen jellegű dolgokat kívánunk a külső eszközön megszólaltatni, úgyhogy a hívásokat nem muszáj ezen keresztül intéznünk, bár dedikált gombot is kapott.

kep7_2.jpg

A bal szélső gombokkal válthatunk a muzsikáink között, az M betűvel funkciót – én nem tudtam rájönni, hogy mire való -, a Play/telefon piktogrammal pedig a hívásainkat kezelhetjük, illetve állíthatjuk meg a zenét. A jobb szélső érintők pedig a hangerő állítására szolgálnak, de nekem nem szimpatikus, hogy nincs nyomáspont, sajnos akkor is működésbe lép, ha a telefont teszem rá.

kep8_2.jpg

A 6 órás lejátszás nyilván hangerő függő, de reális a 4.000 mAh-s akkumulátor miatt, amit egyébként használhatunk töltőként is, az USB port segítségével. Ha nullára merült, akkor 4-5 órás töltési idővel számoljunk, ennek is van egy visszajelzője felül, bár csak akkor világít, ha már szinte teljesen lemerült, ekkor egyébként egyre sűrűbben szakítja meg a lejátszást, és szól, hogy tegyél fel töltőre kisapám.

kep9_2.jpg

A hangminőség számomra nagyon kellemes meglepetés volt, én sokkal rosszabbra számítottam, bár a V kiemelés azért itt is megvan, de a fizikát nem lehet megerőszakolni. Ha szeretnénk lineáris karaktert kapni, akkor nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni, az már egy másik világ. Jazz, pop és hangszeres zenéket próbáltam, Spotify-os lejátszással nagyon kellemes, hosszan hallgatható produkcióval örvendeztetett meg a Zealot S12.

kep10.jpg

A leírásban hirdetett applikációt sajnos nem találtam a Play Store-ban, de őszintén szólva sok mindenre nem tudtam volna használni, hiszen egy Spotify-nál biztosan nem nyújt többet. Próbáltam utánanézni a hivatalos oldalon, de semmilyen információt nem találtam a készülékre vonatkozóan.

 

Összegzés

A Zealot S12 szerintem egy jó hangminőséggel rendelkező Bluetooth-os hangszóró, amiben azért elrejtettek néhány buta hibát, emiatt nem tudtam maradéktalanul szeretni, ilyen volt például a folyamatosan villogó gombsor, az érintéssel működő vezérlés vagy a zongoralakk borítás. Szerencsére az együtt töltött idő alatt tudta velem feledtetni ezeket a hibákat, ha egyet léptek hátra és a mérlegre helyezem minden előnyét és hátrányát, azt gondolom, hogy az árát megéri, hiszen elérhető rá áfamentes szállítás, de egy forinttal sem többet, ezért kapott tőlem 4 csillagot.

Itt megvásárolható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8714091229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása