Automata cipőburkoló teszt – Cipő, kosz két jó barát....

2018.06.24. 21:04

Jackal_

1524554105924871.gif

Az automata cipőburkoló egy nagyon egyszerű szerkezet. Belelépünk, körbe zárja a retkes lábbelinket, és így már vígan besétálhatunk lakásunk helyiségeibe anélkül, hogy mindent összekoszolnánk. Ezt kínálja az elmés szerkezet nagyjából 1.100 forintért.

Itt megvásárolható >>


Az automata cipőburkoló tesztje

Az automata cipőburkolón nincs mit kicsomagolni, nylon anyagot levesszük róla és már meg is vagyunk. A kis fekete gömböc már maga a termék, ugyanis a keresztben elhelyezett három fémpánt az, ami összehúzza a szerkezetet a lábunkon és az asztal közepén is. Akinek volt már valaha automata, csuklóra felpattintható karszalagja, az el tudja képzelni a működési mechanizmust.

Maga a szerkezet egy kétrétegű anyag, amit a sárkányformákhoz hasonlóan egy keretre feszítettek fel. Az alsó része ellenállóbb, fekete színű szövet, míg a felső a szivárvány minden színében – na jó, valójában „csak” hatféléből áll a felhozatal – elérhető. Belül két rövidebb és egy hosszabb borda található, ezek adják ki a rombusz formát, aminek a közepére lépve működésbe hozhatjuk az elmés szerkezetet.

A működési elv végtelenül egyszerű, a tárgy közepére erőből rá kell lépni, majd a lábfejünket billegtetve a rövidebb „zsanérokat” is elpattintani. Ilyenkor az anyagban lévő feszültség felszabadul, összerántja a szövetet és szépen beburkolja lábunkat. Pofon egyszerű, még egy gyerek is könnyedén végrehajtja.

20180414130522_37971_eredmeny.jpg

Ami a minőséget illeti, pont olyan, mint egy 2.000 forintos „bármi”, nem különösebben minőségi, de itt az őszinte egyszerűség a lényeg. Ennek ellenére találtam néhány lelógó szálat, ami nem a csúcsminőségű gyártástechnológiára utal, de biztos vagyok benne, hogy nem fog egyhamar szétmenni.
20180424145120_80634_eredmeny.jpg

Az alsó rész valamilyen műbőrhatású anyag, aminél azt vártam, hogy vízálló lesz, hogy legalább a sáros-vizes cipőtalpról lefolyó koszt bent tartsa. Ennek ellenére, ha nem is túl gyorsan, de azért átázik, tehát ha kint szakad az eső, akkor ez is csak ideig-óráig védi meg a lakást. A mérete viszont kellően nagy, az amerikai 13-as méret európai átszámítás szerint 46-os, tehát valószínűleg egy kosárlabda csapatnak is megfelelő lesz a méret.

 20180414130522_95243_eredmeny.jpg

Az alkalmazási területét nem különösebben nehéz kitalálni, de nekem mindig a tahóbb víz-gázszerelők és egyéb mesteremberek jutnak eszembe, akik kérdés nélkül trappolnak be a lakásba. Velük tuti felvetetném, de akár vendégekre is ráoktrojálhatjuk, ha nem érezzük kínosnak.

 

Összegzés

Hasznos okosság, amit összegöngyölve nagyon egyszerű tárolni, széthajtva pedig védi a helyiségeket a bekoszolódástól. Azt viszont nem értem, miért nem vízálló, akkor még használhatóbb lenne, de azért így sem rossz. A minőségétől nem kell sokat várni, de szerintem 1.100 forintot érni fog annak, akinek szüksége van rá.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5513999062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása