Xiaomi Mijia okos éjjeli lámpa teszt – Gyönyörű, mint egy páva

2018.06.18. 21:04

SonkaMod

screen-shot-06-04-18-at-04_30-pm-696x398.png

Az újabb okosotthon kiegészítő, amit teszteltünk, az a Xiaomi Mijia okos éjjeli lámpa, ami hasonlóan a többi világító termékükhöz, nagyon igényes és szép lett. Az intelligens funkciók olyan határtalanok, hogy azt kihasználni szinte lehetetlen, de minden egyes alkalmazási módnak helye van az életünkben. Relatív drága termékről van szó, de a híres svéd bútorgyártó oldalára fellátogatva láthatjuk, hogy itthon sem olcsóbb, de jóval fantáziátlanabb eszközöket kaphatunk nettó 15.000 forintért.

 Itt megvásárolható >>

 

A Xiaomi Mijia okos éjjeli lámpa kicsomagolása

Az elegáns Xiaomi dobozt a szállítás során erősen meggyötörték, de sérülés nincs sok rajta. A dokkmunkások hiába játszották le vele a komplett foci VB-t, a cucc kifogástalan műszaki állapotban érkezett. A nagyméretű plexi henger - ami burkolja a lámpát – két oldalról fogatták meg egy-egy nagysűrűségű szivacsbetéttel.

 A kiegészítők mennyisége nem szaladt meg, mindössze egy tápkábelt és egy használati útmutatót mellékeltek hozzá. Ehhez azt tenném hozzá, hogy hosszas gondolkodás után sem tudok olyan dolgot mondani, ami hasznos lenne, és hiányzik a dobozból.

 A lámpa henger alakú, és megnyerően modern külsővel rendelkezik. Az alsó egyharmada kapott alumínium burkolatot, ami rejti az elektronikát, és nem utolsó sorban jól is néz ki. Az apró Mijia logó jelzi, hogy Xiaomi gyártmányról van szó. Az alján körbefut egy gumírozott sáv, ami megakadályozza a felületen való csúszkálást. A felső kétharmada a lámpatestnek műanyagból készült, mely a tejüveghez hasonlóan ereszti át a fényt.

 A tetején találhatók a kezelőszervek, melyek szerencsére nem bonyolultabbak, mint egy útkereszteződés a sivatag közepén. Mindössze két gombot láthatunk, egy nagy ki- és bekapcsoló szerv van középen, és egy kisebb alatta, amivel a módok között ugrálhatunk. Körbe végíghúzva az ujjunkat a kerek tetőn tudunk fényerőt szabályozni, de ennek semmi külső nyoma nincsen, ettől is olyan letisztult a kütyü.

 Az összeszerelés parádés, mint általában, a dizájn pedig - szerény véleményem szerint – az egyik legszebb ebben a kategóriában.

 

A Xiaomi Mijia okos éjjeli lámpa tesztüzeme

Az EU dugós tápnak köszönhetően rögtön áram alá tudtam helyezni a lámpát, amit így be is lehetett már kapcsolni. A megfelelő gombot egyszer megnyomva fel is villant az eszköz. A fénye nagyon barátságos, elég erős tud lenni egy könyv olvasásához, de azért nem véletlenül éjjeli lámpa, tehát az ötmillió forintos svájci óránkat nem ennek a fényénél fogjuk bütykölgetni.

 screen-shot-06-04-18-at-04_46-pm-001.png

Három funkció érhető el manuálisan: fehér, színes, színváltós. Ezek között úgy navigálhatunk, hogy a kisebbik gombot nyomogatjuk. Egy színt úgy tudunk módosítani, ha a kapcsoló nyomva tartása mellett körözünk ujjunkkal a tetején. Így offline módon is jól működik a lámpa, és már ekkor teljesértékű terméknek tekinthető.

 screen-shot-06-04-18-at-04_45-pm.png

Az applikáció letöltésével nyílik meg a lehetőség arra, hogy kiaknázzuk a rengeteg okosabbnál okosabb funkciót. A segédprogram a Mi Home app, de a Yeelight alkalmazással is gond nélkül működött. Egyszerre akár több telefonnal is kommunikálhat az éjjeli lámpa.

 20171025151737_51335.gif

Az alkalmazáson belül tudjuk kapcsolgatni a készüléket, akár a világ másik szegletéből is, hacsaknem Észak Korea vendégszeretetét élvezzük. A fehér ezernyi árnyalatát állíthatjuk be, a fényerősséggel egyetemben. Ezeket a tulajdonságokat tudjuk szabályozni színes módban is. Oldalra csúsztatva az ujjunkat, finomhangolhatjuk a színeket, és a fel-le mozgással pedig a fényerőt. Flow módban mindenféle színösszeállítást kreálhatunk, ami random sorrendben villan fel a lámpán.

 Különleges funkciókról beszélhetünk a különböző színek beállításainál, hisz egy képről válogatva árnyalatokat választhatunk ki, vagy akár az appon belül csinálhatunk egy fotót, és akkor az adott "hangulathoz” illő színkeverést alkalmaz a szoftver. Sőt, az időzítő funkciók itt is megtalálhatók, mint a Yeelight izzók esetében is.

xiaomi-bedside.jpg

A Mi Home alkalmazás ennyit tud, de a Yeelight appot letöltve még találunk érdekességeket. Itt már alap sémákból is választhatunk, mint például a „Dating Night” vagy a gyertya villódzását imitáló „Candle Flicker” mód. Az összes beállítási mód fellelhető ebben a programban is, de a zenére villogást például csak a Yeelight-ban találtam meg. Mondjuk hozzá tartozik a sztorihoz, hogy az egy bazári funkció, ami elég rosszul is működik.

 Az összetettebb appban az a jó, hogy egyszerre vezérelhetjük a többi Xiaomi/Yeelight világítótestünkkel, és beépíthetjük az éjjeli lámpát is az "ökoszisztémába".

A 300 lumenes fényerősség megfelel egy standard éjjeli lámpának, és az ehhez társuló 10 wattos fogyasztás sem számít rossznak. Éppen itt az ideje leszámolni az energiazabáló világításainkkal, így nagyon becsülendő a LED technológia használata.

 

Összegzés

Gyönyörű és kiemelkedően jól használható eszközt ismertem meg ennek az éjjeli lámpának a "személyében”. Igazi Xiaomi minőség, a szónak a lepozitívabb értelmében. A rengeteg okos funkció közül jópárat én is előszeretettel használok, és ezzel a felhasználók nagy része ugyanígy van. A prémium termékhez nem is lehet olcsón hozzájutni, mert azért a 15.000 forintos nettó árat nem nevezném pénztárcabarátnak, de az is igaz, hogy jobb alternatívát nem tudok hirtelen javasolni. Nem véletlenül kerül ennyibe, meg is éri ezt a pénzt, ha szeretnénk egy okos éjjeli lámpát.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3514027970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása