Kínai futócipők válogatás – A piaci ár negyede

2018.06.12. 20:39

Jackal_

20171108152711_24338_eredmeny.jpg

Nemrég írtunk a Xiaomi okos futócipőjéről, ám most a másik ismert márka, a Onemix is terítékre került, többek között azért, mert valószínűleg jön az új széria, és ahogy ez a Nike, az Adidas vagy éppen a Puma esetében is lenni szokott, durván leesik a régi sorozat ára. Csak a nagy nevek nem negyedére csökkentik le, mint a Onemix, pedig ezeknél a lábbeliknél is vannak érdekes trükkök, mint az Air Max kialakításhoz nagyon hasonló levegős talpbetét , vagy éppen lábfejünk szellőzését segítő felsőrész. Persze a legérdekesebb dolog most is az ár, ami 3.200 forint, amit sikerült lepontoznunk 2.200 forintra, ennyiért pedig itthon egyetlen termék sem kapható.

20171108152711_71353_eredmeny.jpg

A Onemix azon futócipő gyártók egyike, amelyik már elfogadható surranókat készít, mind minőségi, mind élettani szempontból. Nyilván ezek a termékek nem a hardcore futóknak készültek, sokkal inkább az átlagembereknek, így nem is várhatjuk el, hogy a versenyzők az ultramaraton távját ebben küzdjék le. Ráadásul a technológiai repertoárjuk kísértetiesen hasonlít nevesebb ellenlábasaik által levédetett megoldásokra, mint például az Air Max, csak a végösszeg tér el, de az durván.

onemix.PNG

Az egyik ilyen termék a Onemix kötött futócipője, illetve ennek deriváltjai, amely 12 dollárba kerül, amit pontokkal még 30%-kal tudunk lecsökkenteni. Ezt a cipőt 45 USD-ért árulták nem is olyan régen, ahogy azt a fenti grafikon is mutatja.

20171107152053_61269_eredmeny.jpg

Ami számomra fontos egy ilyen lábbeliben, az a jó szellőzés, az alacsony súly, a rugalmas, ütéselnyelő talp, ezekben pedig a Onemix terméke igencsak rendben van. A felsőrész rugalmas spandex és TPU selyem, amit én azért szeretek, mert így sokkal könnyebb felvennünk a futóalkalmatosságot, sokszor ki sem kell kötni, ahogyan ezt már a Xiaomi okoscipőjénél is láthattuk. Bár mindegyik ilyen lenne, a cipőfűző maradjon csak dísz. Ötféle színösszeállításból és kilencféle méretből válogathat az, akinek a termék a kedvére való.

Itt megvásárolható >>

 

20171107152053_23371_eredmeny.jpg

A fenti produktum deriváltja a Onemix szuperkönnyű terméke, aminek a középtalp részét egy EVA habszivacs betét alkotja, ez az, amit a gagyi cipőkből ki szoktak spórolni. Az Octopus – vagyis polip – technológiának hívott tapadókorongos talp segít abban, hogy ne csúszkáljunk még síkos talajon sem, illetve itt is megtalálhatjuk az Air Max jellegű, levegővel kitöltött zárványokból álló, lépéskönnyítő alsó részt. Az ár pedig még nagyobbat zuhant, 19.000 forintról 3.000-re.

Itt megvásárolható >>

om2.jpg

Harmadik delikvensünk akár az első kettő szerelemgyereke is lehetne, ez is Onemix, ez is Air Max jellegű talppal rendelkezik, mesh felsőrésszel, de fazonjában közelebb áll a szabadidő cipőkhöz. A többi technológia a fentiekhez hasonló, ahogyan a „topánka” ára is, 13 dollár, vagyis 3.500 forint, innentől kezdve leginkább ízlés fogja eldönteni azt, hogy ki melyiket választja.

Itt megvásárolható >>

 

img_1594.JPG

Xiaomi okoscipője a ráadás, aminek nem az árazása, hanem a tudása az érdekes, erről bővebben itt írtunk. Okos chipjének köszönhetően most már hetek óta monitorozom a mozgásomat, túl vagyok a 100. kilométeremen, túráztam is benne, kimostam, azt is bírta, kiválóan teljesít. EVA betét, sarok oldali ütéscsillapítás, gumis felsőrész, nagyon könnyű és remekül szellőzik, szerintem pont ilyen pacsker kell a nyárra.

xiaomi_cipo.jpg

Ha esetleg rákívántál volna, akkor egy kicsit mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod, 10.500 forintért kapható, de ez már tartalmazza a Mi Fit applikációval kommunikáló chipet is.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

Címkék: sport egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5714044058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása