Xiaomi Mi MIX 2S okostelefon teszt - A nagykutyák réme

2018.05.28. 15:09

Mrfoglalt

1-7.png

A Xiaomi Mi MIX 2S a gyártó legújabb zászlóshajója, ami már nem csak kínai, de nemzetközi vizeken is komoly vetélytársnak számít. A telefonba beletettek mindent, amit egy felső kategóriás készüléktől el lehet várni, sőt anyaghasználatában egészen egyedülálló. A mobil nettó 151.200 forintért megvásárolható.

Itt megvásárolható 

 

A Xiaomi Mi MIX 2S kicsomagolása

Már mind jól ismeritek a Xiaomi egyszerű, letisztult csomagolási stílusát, ami jelen teszttermékünknél sem volt másképp. Egy egyszerű, fekete dobozban jött a készülék, amin csak egy arany MI logó, és egy specifikációs lista volt. A kartont felbontva megtaláljuk a gyönyörű telefont, az EU dugós gyorstöltőt, a fehér Type-C kábelt, egy tokot és egy jack átalakítót.

img_20180518_195814.jpg

A mobil anyaghasználata egész egyszerűen páratlan, a lekerekített üveg, a fém váz, és a hajlított kerámia hátlap a világ egyik legelegánsabb mobilját eredményezi. Az összes nagy gyártó készüléke átment már a kezemen, beleértve az Apple, a Samsung és a Huawei zászlóshajóit is, de nyugodtan jelentem ki, hogy egyik sincs a Xiaomi Mi MIX 2S közelébe sem. 

 

A kerámia hátlapnak több előnye is van, az egyik az, hogy sokkal jobban ellenáll a karcolásoknak az üvegnél, a másik a fogása, a harmadik pedig a kinézete, igaz annyira tükröződik, hogy képet készíteni róla nagyon nehéz feladat, de zsebtükörnek vagy vészjelzéseket leadni tökéletes. 

 

Természetesen mindenkitől megkaptam, hogy "jajj a porcelán nagyon törik", ami igaz is, de ne felejtsük el, hogy az összes többi vetélytársának üveg hátlapja van, ami hasonlóan törékeny. Ezen felül a gyártó volt olyan kedves, hogy egy kifejezetten jó tapintású tokot is küldött a telefonnal.

 


A Xiaomi Mi MIX 2S tesztüzeme

Az első napi használat nagyjából annyiból állt, hogy gyönyörködtem a kerámia hátlapban és hibátlan 5,99 inch-es 18:9 képarányú 1080*2160-as IPS kijelzőben, ami az előlap 80,8 százalékát kitölti. Utóbbi hál' istennek nem notch használatával éri el a nagy test-képernyő arányt, hanem egy kellemesen keskeny alsó kávával, ahol a szelfi kamera, a fehér értesítési LED és egyéb szenzorok találhatóak, megjelenítő felett csak a telefonáláshoz használatos hangszóró van.

img_20180518_200643.jpg

Ezután a belső hardver letesztelése következett, ami igazi élvezet egy olyan kockának mint én. A telefon ezen a téren is a felső kategória krémjébe tartozik, hiszen a 8 magos Snapdragon 845 a világ legjobb androidos SoC-je. Sőt, optimalizálásának köszönhetően a Xiaomi Mi MIX 2S a világ legerősebb mobilja jelenleg - az Antutu szerint -. Ilyen CPU mellé legalább 6 GB RAM dukál, amit meg is kapunk, de aki még többet szeretne, annak a 8 GB-os verzió is elérhető.

3-3_1.png

A telefon a kínai normát betartva 2 SIM kártyát tud befogadni, de memóriakártyát "sajnos" nem, azért az idézőjel, mert a legkisebb háttértárral rendelkező modell is 64 GB-os, de van 128 és 256 GB-os is. Hálózati kompatibilitás terén is fényes a helyzet, hiszen nem csak B20-szal, de az összes fontosabb frekvencián tudunk kommunikálni. A 802.11a/b/g/n/ac szabványokkal rendelkező WiFi gyors és megbízható kapcsolatot biztosít 15-18 méteres távolságokból is. A készülék stabilan és pontosan használta a GPS, a GLONASS és Beidou  műholdakat.

screenshot_2018-05-19-11-33-03-394_com_chartcross_gpstest.png

A legfrissebb Bluetooth 5.0 hivatott kárpótolni minket a jack csatlakozó hiányáért, több, de inkább kevesebb sikerrel, egyszerű példa: a teszt írása közben épp úton vagyok Taiwanra (vissza az őshazába), ami egy körülbelül 23 órás repülőutat jelent (Párizsban és Hongkongban át kell szállni). Na mármost nem találkoztam még olyan BT fülhallgatóval, ami ennyit bírt volna, ezért vezetékes fülest kellett használnom, amivel lefoglaltam az egyedüli Type-c portot, így nem tudtam egyszerre filmet nézni, és tölteni.

screenshot_2018-05-19-11-33-33-304_com_finalwire_aida64.png

A telefon használata nagyon kényelmes és egyértelmű, az animációk, a programok és a játékok is zökkenőmentesen futnak, és az egész rendszer nagyon gyorsan reagál. Az Android 8.0 alatt futó MIUI 9 remekül személyre szabható, még akár az ún. gesztus irányítás (Gesture control) is beállítható, amihez hamar hozzá lehet szokni, bár az elején sokszor sikerült kilépnem, jobbra görgetés helyett, de kitanulás után kifejezetten hasznos.

screenshot_2018-05-20-01-42-08-652_com_antutu_abenchmark.png

A szintetikus teszteken hozta a maximumot, ahogy korábban említettem a 266.388-as Antutu eredmény 2.000 pontot ráver a Samsung S9-re, GFXBench-en is hasonló volt a helyzet, ahogy a képeken láthatjátok. Tudom, hogy sok embernek ez semmit nem mond, de jó sok telefon járt már nálam, és ez a leggyorsabb amit használtam.

screenshot_2018-05-27-00-19-18-656_com_glbenchmark_glbenchmark27.png

A 3.400 mAh-s akkumulátor nálam könnyedén kibírt egy egész napot, ami úgy 3 óra messenger, facebook, instagramm használatot, sok fényképezést és összesen kb 4 óra bekapcsolt kijelzőt jelent, mindezek után átlagosan 20% maradt az aksiban. A Xiaomi Mi MIX 2S Type-C porton keresztül QC 3-as, vezeték nélkül 7,5 W-os gyorstöltésre is képes, előbbivel 1-1,5, utóbbival 2-2,5 óra alatt töltődik fel teljesen.

img_20180518_201308.jpg

Hátul egy kis ovális kidomborodásban van a két 12 megapixeles kamera, amiből a felső 2x-es zoom lencsével rendelkezik, ennek segítségével tudja előállítani a telefon a bokeh-effektust, amivel speciális, elmosott hátterű portrékat lehet készíteni. Ezenkívül a kéttónusú vaku és a villámgyors ujjlenyomatolvasó is a hátlapon helyezkedik el.

img_20180518_200446-e1527387652960.jpg

A korábban emlegetett 5 MP-es szelfi szenzor az előlap alsó részén található, így önarckép készítése közben meg kell fordítanunk a készüléket (a kép természetesen nem fejjel lefelé mentődik el), ennek azonban van egy olyan problémája, hogy sok program - pl. instagramm vagy snapchat- nem fordul el a mobillal együtt, így játszani kell egy kicsit az elhelyezéssel, ha nem a tokánkat akarjuk megörökíteni.

 

Mint azt már sokszor elmondtuk egy kamera használhatósága nem csak a Megapixelek számától, hanem a szenzor minőségétől (főleg attól) függ. Szerencsénkre a Xiaomi Mi MIX 2S kamerája átlag felettinek számít, és jó képeket készít, a színek szépek, valósághűek, az élesség nincs túltolva és a sötétben készült fotók is vállalhatóak. Sokat dob a mesterséges intelligencia használata, ami felismeri mit akarunk fotózni (étel, épület, arc, növény és éjszakai mód) és ennek megfelelően alkalmazkodik.

2-4_1.png

A hangszóró a készülék alján található, az USB-C port mellett, használat közben a kijelző felett lévő meghajtóval együtt szólnak, a sztereó hatás végett. A hangerővel nincs különösebb probléma, de elég lapos és basszus nélküli a hangzás, szóval azt mondanám, hogy youtube videókra elég, zenére azonban fülhallgató ajánlott.

 

Összegzés

A Xiaomi Mi MIX 2S egy igazi nemzetközi porondra készült zászlóshajó, ami minden szempontból prémium. Az anyaghasználat messze vetélytársai felett van, a hardver verhetetlen, a kijelző gyönyörű, a keskeny kávák királyak, főleg hogy nincs notch, amit nagyon nem szeretek. A kamerával én nagyon meg voltam elégedve, főleg hogy szelfizni sosem szoktam. Mindössze a jack csatlakozót hiányoltam nagyon, és talán a hangszóró is lehetett volna kicsit jobb, de ezért az árért nem panaszkodom, sőt bátran ki merem jelenteni, hogy ár-érték arányban magasan veri az összes vetélytársát, még a One Plus-t is. A készülék 151.200 forintért lehet a tietek, amire Priority Line szállítás esetén a posta cirka 165 Ft.

Itt megvásárolható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr5414008494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása