BlitzWolf BW-SDB1 soundbar teszt - A házimozik farkasa

2018.05.03. 11:37

molcsa

bw2-696x531.png

Nemrég került piacra a BlitzWolf BW-SDB1 soundbar, amivel a gyártó az ipar újabb szegmensében vetette meg a lábát. Mi pedig rögtön le is teszteltük, hiszen veletek együtt mi is nagyon kíváncsiak voltunk rá. Annyit már most elárulok, hogy nagyon megéri a (kuponnal) 24.000 forintos árát.

 

Itt megvásárolható >>

 

A BlitzWolf BW-SDB1 kicsomagolása

A soundbar, vagy magyarul hangprojektor egy közkedvelt hangfal típus, amit leginkább a TV hangjának felturbózására használnak. Egy hosszúkás házba jó sok hangszórót zsúfolnak be, amivel sztereó (tesztalanyunk ilyen), vagy akár akár térhangzást is képesek elérni. Azért kedvelt megoldás a soundbar, mert egyetlen, dizájnos, viszonylag kicsi és könnyen elhelyezhető eszközzel hatalmas hangzásbeli ugrást lehet elérni. Ráadásul sokkal kevesebb kábelt kell használnunk, amiket jobban el is tudunk vezetni, mint egy komplett házimozi rendszer esetében, így letisztultabb is.

A BlitzWolf soundbar akkora dobozban jött, hogy a futár konkrétan vállról indítható rakétának nézte. Benne hungarocell elemekkel kiékelve, bezacskózva lapult a hangszóró, tehát tökéletes védelmet kapott. A kiegészítők - US tápkábel, optikai és jack-RCA kábel - külön dobozkában csücsültek, a leírás angol. A tápkábel szabványos, tehát szabadon kicserélhető egy EU dugós változatra, szerintem a legtöbb háztartásban van is 1-2 elfekvőben.

Infrás távirányítót is kapunk hozzá, amiben az elem is benne volt. Minősége és kinézete is nagyon jó, a gumis műanyag borítás egyáltalán nem gagyi. Segítségével állíthatjuk az ekvalizert, a hangerőt, a bemeneti módot, válthatunk zenét, némíthatjuk, ki- és bekapcsolhatjuk a hangszórót.

 img_20180502_140432.jpg

A soundbar tetején található négy gombbal is elérhetünk bizonyos funkciókat: bemeneti módot és hangerőt tudunk állítani, és természetesen bekapcsoló gomb is van. A fém hangszórórácsok mellett csak kis felületet foglal el a fényes műanyag, aminek egyetlen hátránya van: könnyen meglátszik rajta a por. Annyi baj legyen, gyakrabban kell törölgetni, de az összkép nagyon ott van, bármilyen nappali dísze lesz, az tuti. Apró, színes LED-ek is kerültek a frontoldali rács alá, amik a működési módot jelzik.

bw1-e1525265557699.png

Mérete 90x8x4,5 cm, tömege igen komoly: 1,8 kg. Ez kellemes tény, látszik, hogy van benne anyag, gyerekek akár fekvenyomhatnak is vele. Hat hangszóró bújik meg a rácsok mögött, garantálva a remek hangzást.

 

A BlitzWolf BW-SDB1 tesztje

Bemenetekből annyi van, hogy nehéz megszámolni: 3,5-es jack, koax, optikai, HDMI, USB és Bluetooth is rendelkezésünkre áll. Így akár vezeték nélkül is társíthatjuk újabb TV-khez, de Bluetooth hangszórónak is kitűnően használható. HDMI ARC képes TV-vel összekötve annak távirányítójával irányíthatjuk a soundbart is, így a saját vezérlőjét el is dobhatjuk. Bármilyen bemenettel is használjuk, az automatikus ki- és bekapcsolás mindig működik, ami az én szememben nagy erény, hiszen végtelenül kényelmessé teszi. Legtöbbször jack-en használtam, így a saját távirányítóját félre is tettem, a TV-n állítottam a hangerőt, a ki- és bekapcsolást pedig megoldotta magának.

 p1970568.jpg

A Bluetooth kapcsolat kiemelkedően jó, mindig egy szempillantás alatt kapcsolódott a telefonomhoz, soha nem kellett vele vesződnöm, és a hatótáv is jó. A távirányító gombjaival megállíthatjuk és válthatjuk is a zenét. Sokaknak jó hír, hogy ki- és bekapcsolásnál semmi hangja nincs, és a BT kapcsolódás is egy nagyon szolid pittyenés csupán.

 p1970582.jpg

Az USB portba pendrive-ot, vagy USB-s kártyaolvasóval memóriakártyát dughatunk, ezekről is le tudja játszani az mp3 és wma formátumú zenét, és a bemappázott tartalmat is megtalálja. Próbáltam még flac és wav kiterjesztéssel, ezeket nem tudta lejátszani, de ez nem meglepő, nagyon kevés eszköz tudja.

 p1970602.jpg

Hangban is nagyon ott van, főleg az árához képest: dinamikus, jó hangos, nincs alapzaj, sok a mély, széles és telt a hangkép. Nagyon jól eltalálták az arányokat, nincs dobozhang, sziszegő magasak, egyedül a mélyek tudnak kicsit puffogóssá válni bizonyos helyzetekben. Mivel sztereó hangzású darabról beszélünk, ne várjunk 5.1-et, emiatt viszont zenehallgatásra is remek választás. Szépen betölti a 20 nm-es nappalimat alacsony hangerőn is, ennél nagyobb helyiségbe is biztosan bőven elég lesz.

 p1970584.jpg

Sokan kértétek korábban, hogy csináljunk videót a hangcuccok hangjáról, aminek most eleget is tettem. Azt viszont tudni kell, hogy egy ilyen videó nem adja át rendesen az élményt, hiszen a mikrofon eleve torzítja a hangot, és nagyon függ attól is, hogy min hallgatjátok vissza. Azt azért így is lehet hallani, hogy nincs rossz hangja tesztalanyunknak:

Négyféle ekvalizer mód közül választhatunk, amiket meg is jegyez kikapcsolás után: hírek, sport, mozi és zene. Utóbbi kettő kifejezetten dinamikus hangzást eredményez, a mozi értelemszerűen a mélyekre megy rá. Én ezt a kettőt szeretem a legjobban.

 

Összegzés

A BlitzWolf nem okozott csalódást soundbar téren sem, a BW-SDB1 remek darab lett. Szép, minőségi, számos bemeneti módja van, remek a távirányító, menő a Bluetooth, az USB és az automatikus ki- és bekapcsolás. A lényeg persze a hangzás, és ezen a téren sem vall kudarcot: dinamikus, telt hangja van, basszusból is van rendesen, zenehallgatásra és mozizásra is jó választás. Alapáron 29.000 forint, ami a hazai árakat figyelembe véve elég jó, de most még kuponunk is van rá: BWSDB19, amivel még olcsóbban, nettó 24.000 forintért elvihető. Ha kérünk rá vámbiztosítást (és szállítást), akkor ismét 29.000 forintra jön ki, így viszont nem kell az áfa miatt aggódnunk. Mindent összevetve, ennyiért kifejezetten ajánlott vételnek tartom.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr6013885938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása