Meizu Pro 7 okostelefon teszt - profinak született

2018.04.06. 10:39

Jackal_

nyitokep.jpg

Izgatottan vártam a Meizu Pro 7 érkezését, mivel nagyon szeretem a gyártó UI-ját, a Flyme OS-t, mely Android alapokon nyugszik. A Pro 7 egy erős középkategóriás készülék, mely 4 GB RAM-ot és 64 GB ROM-ot kapott és Helio P25 SoC hajtja. Mérete is ideális, a mai növekedési trendekkel ellentétben szerencsére csak 5,2 colos, így könnyedén tudjuk majd egy kézzel is használni. A konkurenciánál ugyan kicsivel magasabb az árcédula (77.200 Ft), de szerintem ezt bőven kompenzálja az alá rakott szoftvert és a hátlapi OLED kijelző.

A Meizu Pro 7 itt megrendelhető >>

 

A Meizu Pro 7 kicsomagolása

A Meizu Pro 7 dobozánál kevés igényesebb csomagolással találkozni manapság, ez üdítő színfolt a sok kartonszökevény között. A külső héj plasztik, ami egy matt és egy fényes darabból áll és fóliával csomagolták be. Belül tökéletesen méretpontos kartondoboz foglal helyet, ebben található a telefon és a hozzá tartozó extrák is.

Az igényes doboz korrekt mennyiségű kiegészítőt rejt magában: töltőfej, USB kábel, SIM tű, mindenféle paksaméta és egy tok, amivel meg tudjuk védeni a készüléket, ameddig valami jobbat nem rendelünk. Szeretem, ha kapunk egy tokot, mert már az első bekapcsoláskor védve van a telefon. Ez kardinális kérdés a Meizu Pro 7 estén, ugyanis a hátlapra is került egy kijelző, annak pedig kifejezetten örültünk, hogy az előlapon foglal helyet az ujjlenyomat-olvasó.

A készülék unibody házat kapott, és igen kecses, nagyon jó fogni, mert nem túl nagy. A tömege mindössze 163 gramm, de ennél kevesebbnek érezzük használat közben. Jobb oldalon foglal helyet a bekapcsoló és hangerőállító gombegyüttes, bár a nevével ellentétben zenét nem játszik. A hátul ugyanezen az oldalon dupla kamera és LED villanó foglal helyet, alatta pedig az unikumnak számító OLED hátlapi kijelző. Később ki fogok rá térni, de több funkcióval is fel tudjuk ruházni és biztos vagyok benne, hogy a modderek nagyon hasznos kiegészítő applikációkat fognak készíteni mellé.

200533su0rrwu0h7hr9u50.jpg

 

A Meizu Pro 7 okostelefon tesztje

A Meizu Pro 7 korrekt, középkategóriás hardvert kapott, szerencsére egy minőségi szinten lévő komponensekből összeválogatva. Helio P25 SoC a lelke, őt segíti a 4 GB LPDDR4X RAM, illetve 64 GB áll rendelkezésre a saját dolgaink tárolására (ebből természetesen lejön a rendszer területszükséglete). Itt említeném meg, hogy micro SD kártyával is bővíthetjük a mobiltelefont, egészen 128 GB-ig, ha nem szeretnénk kihasználni a dual SIM előnyeit (nano méretű foglalattal rendelkezik).

20180106111316_27046_eredmeny.jpg

Az 5,2 colos Super AMOLED kijelző FHD felbontást kapott, azaz 1920x1080 pixeles, ami 423,64 PPI-t eredményez. A hátlapi kijelző pedig 1,9 colos AMOLED 240x536 pixellel, ami 307 PPI-vel rendelkezik. Mind az előlapi, mind a hátlapi kijelző gyönyörű képet ad, abszolút prémium kategóriás, ezzel is kiemelkedve a Helio P25 4/64-es bandából.

pjimage_7.jpg

A kisebbik kijelzőn is láthatjuk az időt, az időjárást, kapunk értesítéseket és lépésszámlálót is. Bekapcsolhatjuk a dupla koppos ébresztést is, illetve nagyon tetszett, hogy a hátlapi kamera mellé is tudjuk használni, azaz a 12+12 MP-es Sony IMX386 szenzorral rendelkező egységet szelfizésre is rá tudjuk venni. Véleményem szerint a Meizu Pro 7 fotózási képességei túlmutatnak a megszokott kínai minőségen, ezért tudom ajánlani fotós vénával megáldott felhasználóknak is.

Elöl 16 Mp-es képek készülnek, bár a fenti okok miatt maximum videótelefonálásra fogjuk használni. A 3000 mAh-s telep nem hangzik acélosnak, de a remekül optimalizált rendszernek, és az alacsony fogyasztású kijelzőknek hála 2 napos üzemidővel számolhatunk. Kitérek picit az általam nagyon kedvelt Flyme OS-re is: elég ha annyit írok, hogy az előlapi ujjlenyomat-olvasóval konkrétan kiválthatjuk az összes funkciógombot, ami alapesetben alul foglal el egy nagy sávot. 5 ujjat tudunk betáplálni a memóriájába, ezek után nyomásra azonnal felold a készülék, és nem igazán képes tévedni.

20180106111316_15528_eredmeny.jpg

Érintéssel vissza tudunk lépni egy oldalt, nyomásra kapjuk a home gombot, a kijelzőt felfelé húzva pedig az éppen futó programokat. Így aztán nyugodtan kikapcsolhatjuk a menüben az alsó sávot elfoglaló gombokat, ezzel rengeteg helyet spórolva. Azt már mondanom sem kell, hogy klasszisokkal gyorsabb és egyszerűbb a kezelhetőség. A korai MIUI-féle temérdek funkcióval kiegészített Flyme OS szerintem nagy telitalálat, biztosan sokan meg fogják szeretni, ha ezt a készüléket választják.

hatlapi_eredmeny.jpg

Mivel remekül optimalizált rendszerrel van dolgunk, nem vall szégyent a Meizu Pro 7 a szintetikus tesztek során sem, és bátran feltelepíthetjük rá a hardverigényes játékokat is. Az alul található type-C alzat segítségével tudjuk tölteni, de nem kell lemondanunk dugdosásról sem, ezt tudjuk gyakorolni bármelyik 3,5-es fülhallgatóval, ezért bátran ajánlom mellé a Xiaomi Pro HD-t, vagy akár az Awei A920BL-t is, mivel nagyon korrekt kis DAC került a Meizu Pro 7-be. Az alábbi linken olvashattok többféle Awei fülhallgató tesztet, ezen a linken pedig a Xiaomi-t nyüstöltük kicsit.

202939gaa8o4iaovuuhxid.jpg

A helymeghatározó rendszerek közül GPS és GLONASS műholdakkal képes kommunikálni a Meizu Pro 7, ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy rendkívül gyorsan talál jelet és nem dobja el azt. A GMap-szel karöltve egy igazán takarékos, jól működő navigációt kapunk. Természetesen 4.1-es Bluetooth és 802.11a/b/g/n WiFi került a készülékbe, valamint a STOP B20 hiánya mozgalom tagjai sem maradhatnak szomorúak, hisz vidéken is tudjuk majd élvezni az LTE adta előnyöket.

selfi_eredmeny.jpg

 

Összegzés

A Meizu Pro 7 kiváló készülék lett, messze kitűnik a sivár, középszerű telefonok közül. Ugyan picit magasabb árcédulát kapott, mint a konkurensek, de a Flyme OS és a hátlapi OLED kijelző mindenképp unikumnak számít. A Helio P25 és a 4 GB RAM mindenre elég, a jól optimalizált rendszer pedig rendkívül takarékos, 2 napos üzemidőt eredményezett. Akinek nem elég ez a méret és teljesítmény, annak pedig bátran ajánlom a Meizu Pro 7 Plus készüléket, mely 5,7 colos, 2560x1440 pixeles Super AMOLED kijelzőt kapott és Helio X30-as lapkát, amit 6 GB RAM-mal és 64, vagy 128 GB belső tárhellyel kombináltak.

A Meizu Pro 7 itt megrendelhető >>

A Meizu Pro 7 Plus 64 GB itt megrendelhető >>

A Meizu Pro 7 Plus 128 GB itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

Címkék: telefon

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9313811480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása