Xiaomi Pro 300M WiFi erősítő teszt – Ha erősítés kell

2018.04.04. 10:18

Mrfoglalt

13452456.pngA Xiaomi Pro 300M tökéletes példája annak, hogy milyen sokoldalú a kínai gyártó. A telefonoktól kezdve, a háztartási gépeken át, a táskákig bármit meg tudnak csinálni, ráadásul általában nagy sikerrel. Korábban készítettünk egy videót a sima 300M-ről, most pedig nagytestvér kerül reflektorfénybe. A készülék cirka 5.200 forintért vásárolható meg, ami áfa és vám határ alatti összeg, így ezektől sem kell tartanunk.

A Xiaomi 300M itt megvásárolható
A Xiaomi Pro 300M itt megvásárolható

 

A Xiaomi Pro 300M kicsomagolása

A Pro 300M vékony fehér dobozban érkezik, amin a termék képe és minimális felirat látható. A csomagolás belül is minimalista, csak az eszköz és a kínai leírás van benne. Sajnos a készülék gyárilag US dugajjal rendelkezik, így mindenképp szükségünk lesz egy adapterre, ami nem tartozéka az erősítőnek.

A Pro 300M és a kihajtható antennák egyaránt masszív műanyagból készültek. Utóbbi biztonságosan hozzá van erősítve a vázhoz, így nem kell félnünk attól, hogy lötyög vagy kilazul. A termék alján szellőzőrácsot találunk, ami hosszú használat mellett is megfelelő hőmérsékletet biztosít a készüléknek.

 

A Xiaomi Pro 300M tesztüzeme

A Mi Home appot, ahol a legtöbb Xiaomi eszközt beállítani/vezérelni lehet, biztos sokan ismeritek. Esetünkben is ezt az alkalmazást kell használnunk odafigyelve arra, hogy Mainland China régiót válasszuk ki. Ezután a párosítás egyszerű, nyomjunk rá a jobb felül található + jelre, válasszuk ki a Pro 300M-et, kapcsolódjunk a WiFi hálózatunkra, várjuk meg, míg feláll a rendszer, konfiguráljuk az erősítőt, és kész is. 

screenshot_2018-03-21-17-41-03-728_com_xiaomi_smarthome.png

Az eszköz a már meglévő WiFi jelet is tudja erősíteni, valamint vezeték nélküli kapcsolódási pontként is használható. Az utóbbit úgy képzeljétek el, hogy rá csatlakoztok a Router-re és a Pro 300M-et használva csináltok egy új névvel, kóddal ellátott hálózatot. A termék 2,4 GHz-es frekvenciára és 300 Mbps gyorsaságra képes, valamint egyszerre 64 eszközt tud kezelni. 

65413.png

A gyártó szerencsére teljes értékű kompatibilitást ígér, és tesztjeim után ezt meg is tudom erősíteni, 3 szolgáltatóval - invitel, T-home és UPC -, és 8 féle routerrel - TP-link, D-link, Horizon, Asus, Linksys, Tenda, Netgear és Mercusys - is tökéletesen működik. A hatótáv meglehetően nagy, 10-nél több falon át is erős jelem volt a 20 méterre lévő eszköztől (1.kép).

screenshot_2018-03-24-10-02-29-062_com_wifianalyzer_analyzer.png

A 3. képen jól látszik, hogy a tőlem 5 méterre lévő Pro 300M - "repeater-v3_miapd3e0" - jóval erősebb jelet adott, mint a 10 méterre lévő "Weeber" . A hozzáértőknek ez az érték -28 decibel volt, a 73 ellen. A középső képen azt demonstráltam, hogy nem vesztettünk az internet sebességéből sem, a fő routeren a letöltés 8,3 mbps, a feltöltés 1,28 mbps.

 

Összesítés

A Pro 300M megüti azt a bizonyos mércét amit el lehet várni, de hát ritkán csalódunk a Xiaomiban. A készülék használata egyszerű, emellett nagyon kompakt és még átalakítóval együtt is könnyen hordozható. A hatótávolsága kifejezetten nagy, és 64 eszközt is tud egyszerre kezelni, ezután a kompatibilitás már csak hab volt a tortán. A terméket 5.200 forintért tudjátok beszerezni, ami kifejezetten jó ár érte.

A Xiaomi 300M itt megvásárolható
A Xiaomi Pro 300M itt megvásárolható

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7913802156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása