Xiaomi 4 portos töltő teszt - Jótékonysági áramosztás

2018.03.19. 22:12

molcsa

img_20180312_190427-696x522.jpg

A Xiaomi 4 portos töltő a család összes telefonját egyszerre képes megetetni, de nagyon sok barátot is szerezhetünk vele, ha elvisszük a nyaralásra, ahol mindenki otthon hagyta a töltőjét. Brutális, 35 W teljesítményt képes leadni, olyan apró, hogy farzsebben is elfér, vigyáz a rádugott eszközökre, és a megszokott remek minőséget hozza. Mindezért 5.000 forintot kell fizetnünk.

Itt megvásárolható >>

 

A Xiaomi 4 portos töltő kicsomagolása

A szokásos "Xiaomi fehér" papírdobozban érkezett, ami nem nagyobb, mint maga az eszköz, így rendkívül nehéz róla lefejteni. Csak egy kínai nyelvű leírást kapunk hozzá, aminek sok hasznát sajnos nem vesszük. A másik csalódás, hogy amerikai dugós, így egy átalakítóra is szükségünk lesz, hogy használni tudjuk. Viszont az érintkezők frankón behajthatók a készülékházba, így nagyon praktikus hordozni.

img_20180312_190401-e1521189795262-570x420.jpg

Fényes fehér műanyagból készült, de nem ám a gagyi fajtából. Fogásra is kellemes, és az összeszerelés minősége is elsőosztályú. Méreteit tekintve nem egy nagy jószág - 6,5 x 6,2 x 2,8 cm -, így bárhova befér, ha utazunk, de az éjjeli szekrényen sem foglal sok helyet. Ellenben feldobja egyszerű, de dizájnos kinézetével. Várakozásaimmal ellentétben LED háttérvilágítást nem kaptak az USB portok, de ez nem mindenkinek fog hiányozni, sőt sokan egyenesen örülnek neki.

 

A Xiaomi 4 portos töltő tesztje

Dedikált gyorstöltési szabványokat ugyan nem támogat, de figyelemreméltó teljesítménnyel rendelkezik, amivel minden eszköz gyorsan feltölthető. Portjain 2,4 ampert is ki tud adni, összesen 7 amper húzható ki belőle 5 volt mellett, ez a 35 W-os teljesítmény kiemelkedően magas a töltők világában.

Neki is ugrottam egy csokor USB-s terheléssel és egy éhes power bankkal, hogy megnézzük, mi igaz a meséből. Jelentem, még több is, mint amit mondanak. Három eszközt rádugva, mindegyik stabilan megkapta a maga 2,4 amperét, ami már több, mint az ígért maximum.

img_20180312_205344.jpg

A 7 amper itt fordítva működik, mint az internetszolgáltatóknál: ez a minimum, amit tud. A méréseim alapján 7,9-ig fel tud menni, itt korlátozza le magát, de ezt stabilan tartja. Egy porton terhelve 2,6 ampernél, tehát szintén a gyári érték fölött kapcsol le.

Felismeri a rádugott eszközök igényét, és igyekszik okosan elosztani a teljesítményt a portok között, hogy mindegyiknek megfelelő kimenetet adjon. A védelmi áramkörök - túlfeszültség, túláram, túlmelegedés, rövidzár stb. - is valóban teszik a dolgukat: ha nagyon túlterhelem, kikapcsolja a kimenetet.

Az alábbi grafikonokon a piros görbe az áramerősség (jobb oldali skála), a kék a feszültség (bal oldali skála):

A gyári érték 113%-án járatva (7,9 A) sem melegedett fel durván, 43 °C-ot mértem a házon. Kézben tartani már nem kellemes ilyenkor, de közelében sincs a túlmelegedésnek, tehát megbízhatóan teszi a dolgát. A kimenetek is végig stabilak voltak a gyári terhelésnél, túlterhelve volt egy kis ingadozás, ahogy próbálta jól elosztani a teljesítményt, de ez bőven belefér.

 

Összegzés

A Xiaomi 4 portos töltő hozza a gyártótól megszokott és mondjuk ki: már elvárt szintet. Összeszerelési minőségébe, anyaghasználatába és kinézetébe nem lehet belekötni, apró méretei miatt bárhol elfér, ha utazunk. Az EU dugó hiánya fájó pont, de ez csak nálunk probléma, és egy adapterrel könnyen orvosolható. Teljesítménye kiemelkedő, a gyári 35 W-ot bőven túlteljesíti, közel 40 W hozható ki belőle, ami minden eszköznek elég. A kimenetek stabilak, a védelmi áramkörök jól működnek, melegedési problémái sincsenek, így nem fogja ránk gyújtani a lakást, ha őrizetlenül hagyjuk.

Jelenleg 5.000 forint környékén juthatunk hozzá, teljesítménye és minősége alapján ajánlott vételnek tartom. Ha pedig valaki QC 3.0 képes példányt keres, 3.800-ért megveheti a 2 portos változatát.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8513743454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása