No.1 F6 okosóra teszt – Terminátor a csuklódon

2018.02.26. 19:27

Mrfoglalt

nevtelen-2.png

A No.1 F6-ról korábban már írtam egy beharangozót, és most végre meg is érkezett hozzám tesztelésre. Aki nem olvasta volna az előző cikket, annyit kell tudni az óráról, hogy nagyon hosszú aksi időt ígér, a teljes víz- és porállóság – IP68 – mellett. Az F6 8.700 forintos árával nem a felső prémium kategóriát, inkább a belépőszintű okosórák piacát célozza meg.

Itt megvásárolható >> 

 

A No.1 F6 kicsomagolása

A fehér doboz a modern letisztult stílus mintapéldája, mindössze egy piktogramokból összerakott színes 1-est láthatunk rajta. Felnyitva szemünk elé tárul a robusztus külső, ami gumi, műanyag és fém keverékét ötvözi magában. A gyári szilikon szíj cserélhető, a két csavar leszerelésével. Elegánsnak egyáltalán nem mondható, de a maga túrázós, nagydarab, "mindent túlélős" módján jól néz ki.

 4-1_1.png

Az óra alatt egy soknyelvű leírás és egy mágnessel ellátott speciális USB kábel található. Utóbbira nem sokszor lesz szükségünk, de erről később. A szilikon borítás tökéletes védelmet nyújt a mechanikai hatások ellen, és részárási képességei okán kaphatta meg az F6 az IP68-as besorolást. Az acél váz ad strukturális tartást a terméknek, emiatt olyan jól védett esések ellen.

A képeken látszik, hogy a számlap nem teljes egésze funkcionál kijelzőként. Helyette a gyártó egy négyzet alakú területen jeleníti meg az adatokat, amelyet körben a menüként is funkcionáló, érintésérzékeny terület vesz körbe. A törések elkerülése végett az OLED panelt egy műanyag fedlap védi, ez azonban azt is eredményezi, hogy karcolások sokkal könnyebben alakulnak ki a felületén.

 

 

A No.1 F6 tesztüzeme

Elsőre természetesen a cég által leginkább kiemelt tulajdonságot kellett letesztelnem, az akkumulátort. Igaz csak 350 mAh-ról beszélünk, de megizzasztott a kicsike. Egy teljes hétig 0-24 órában ment a pulzusmérő, így voltam képes teljesen lemeríteni az órát. Ezután körülbelül 2 órámba telt feltölteni a mellékelt töltővel. Ez a teljesítmény messze a legjobb, amit valaha tapasztaltam, és nem is hamis értékeket kaptam. Mi Band 2-vel, és egy orvosi pulzusmérővel összehasonlítva is teljesen pontos az F6 szenzora.

 2-6.png

A következő érdekes funkció a sportmód volt, ami a különféle mozgáskultúrák általi terhelések pontosabb mérésére hivatott. Ezt nagyjából úgy képzeljük el, hogy a funkciót bekapcsolva folyamatosan méri a pulzusunkat, akkor is, ha a pedométer szerint nem változtatjuk a helyzetünket, hiszen enélkül is égethetünk el kalóriákat, például egy szobabiciklin ülve. A támogatott sportok a: futás, biciklizés, kosárlabdázás, pingpongozás, úszás, tollaslabdázás és hegymászás.

3-4.png

Az idő kiírás stílusát is meg lehet változtatni, habár eltartott egy ideig míg megtaláltam hogy, hol. A fel/le gombokkal navigálva meg fog jelenni egy óra ikon, ezután egy start gomb, és már választhatunk is a különböző változatok között. Külön örültem ennek a funkciónak, mert nekem az alapértelmezett nem tetszett. 

screenshot_2018-02-24-15-49-48-232_com_kct_fundo_btnotification.png

A telefonos applikáció egyébként teljesen jól használható, mindent könnyen és egyértelműen le lehet olvasni, és még jól is néz ki, bár az elején lévő reklám rendkívül idegesítő. Az alvásszenzort is itt lehet nyomon követni, amit az Mi Band 2-vel hasonlítottam össze, és 98%-ban ugyanazt mutatták, amiből az következik, hogy rendesen működik. Annyit meg kell említenem, hogy az adatokat nem tárolja sokáig az F6, hiszen 32 KB ROM-mal rendelkezik, szóval mindenki szinkronizálja a mobiljával 2-3 napos időközönként.

 screenshot_2018-02-24-15-50-24-488_com_kct_fundo_btnotification.png

Fontos funkciója még az okosóráknak, hogy az értesítéseket megkapjuk a csuklónkon is. Ez most sincs másképp, a telefonunkon beállított alkalmazások mind megérkeznek az F6-ra is. A Fundo appon keresztül tudunk beállítani továbbá bizonyos funkciókat az órán – automatikus bekapcsolás, igyál vizet, ne ülj ennyit értesítés stb. -, a készüléken csak a sportmódot állíthatjuk be, és a statisztikáinkat kérhetjük le.

screenshot_2018-02-24-19-58-00-657_com_kct_funfit_btnotification.png
 

Összegzés

A No.1 F6 azt hozza, amit hirdet, egy masszív, sokáig működő sportórát. IP68-as szabványa miatt teljesen nyugodtan tudunk benne akár úszni is. A sportmódok meglepően hasznosak, és a szenzorok is pontosak. Az akkumulátor verhetetlen, és a telefonos alkalmazás sem valami félrefordított kínai tákolmány. A nettó 8.700 forintos ár csak még kívánatosabbá teszi az okosórát, ellene csak a böszme mérete szól.

Itt megvásárolható >> 

Itt elérhető a többi No.1 okosóra, érdemes szemezgetni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr7113700554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása