Konyhai cuccok tesztje - Harmadik felvonás

2018.02.22. 23:12

molcsa

237798-p2rb6k-940-696x464.jpg

Régen volt már "olcsó, de hasznos kütyük" típusú cikk, úgyhogy épp ideje volt elkészíteni a konyhai cuccok gyűjtemény harmadik felvonását (az első és második részért kattints). A felhozatal ezúttal is izgalmas: sült krumpli vágó, mindentudó konyhai hőmérő és chips készítő masina is került a listára.

 

Sült krumpli vágó

Régen volt ilyenünk otthon, de sajnos eltört. Azóta is visszasírom, mert jelentősen lerövidíti a népszerű köret elkészítési idejét. Itthon nem sok helyen láttam azóta sem, így nagyon megörültem neki, amikor megláttam a Banggoodon.

Egy egyszerű, de nagyszerű eszközről beszélünk: beleteszed a krumplit, a kar segítségével átpréseled a négyzetrácsos pengén, a végeredmény pedig gyönyörű hasábokra szeletelt alapanyag a sütéshez. Körülbelül 15 másodperc az egész, szemben a késes, kézi megoldással, ami nekem legalább négyszer ennyi idő.

Egy sima, vásári kartondobozban érkezik, tróger angol szöveggel, de ezt úgyis kapásból kidobjuk. Tartozékként egy tartalék pengét is kapunk, így nem ezen fog múlni az élettartam. A pengéket leszámítva az egész eszköz műanyagból készült, fogásra rendben van, kicsit sorjás itt-ott, de ezt elnézzük neki.

A műanyag használatából ered az egyetlen hibája: nagyobb darab krumplit akkora erővel kell átpréselni, hogy a kar eléggé meghajlik, ami nem tesz jót az élettartamának. Arról nem is beszélve, hogy az elhajlás miatt kicsit más pályán mozog a passzírozó fej, és a penge le tud vágni belőle apró darabokat, amiket utána szedegethetünk a krumplidarabok közül. Ez a hiba könnyen kiküszöbölhető a nagyobb méretű burgonya előzetes kettévágásával, így már nem volt gond. A mosogatása nagyon könnyű, mivel a penge oldalirányba kivehető.

img_20180111_150002.jpg

Összefoglalva, hasznos szerkezet a krumpli vágó, ha okosan használjuk, nagyban megkönnyíti a sütést. A műanyag miatt mondjuk kérdéses, hogy mennyire lesz hosszú életű. Létezik egy fém változata is valamivel drágábban, én inkább azt javaslom, valószínűleg tartósabb lesz. Előbbit 3.300, utóbbit 5.100 forintért vásárolhatjuk meg.

Itt megvásárolható >>

 

Konyhai hőmérő

A KCasa-t már ismerjük, próbáltunk már tőlük esernyőt és csöpögtetőt is. Azokkal nem volt gond, és nincs ez másképp a konyhai hőmérőjükkel sem.

Egy átlátszó műanyag csőben érkezik, két végén dugóval lezárva, amiből az egyiken akasztó szalag is található. Angol és kínai nyelvű használtai utasítás jár hozzá, és a két darab AC13 gombelemről is gondoskodtak, így kicsomagolás után rögtön üzemkész is a masina.

A háza műanyag, szerencsére nem a kopogós fajta, az illesztéseknél kicsit sorjás, de rendben van. A fém mérőszárat egy elég nehezen levehető műanyag kupak védi a sérülésektől. Az elemtartónál tömítőgyűrűt is találunk, nehogy belefolyjon a zsír vagy a víz.

Használata nagyon egyszerű, az ON/OFF gombbal tudjuk ki- és bekapcsolni, van Fahrenheit és Celsius értékek között váltó gomb is. A MIN/MAX gombbal a bekapcsolás óta mért legmagasabb és legalacsonyabb  értéket nézhetjük meg, a HOLD pedig az aktuális értéket "fagyasztja" a 4 számjegyű szegmenskijelzőre. Energiatakarékossági okból 5 perc után automatikusan kikapcsol. Mérési tartománya -50 - +350 °C, mérési felbontása 1 °C, ami konyhai körülmények között bőven elég. Így mérhetjük a hűtőládából kivett alapanyag és a forró olaj hőmérsékletét is, de ennél is hasznosabb például temperáláshoz.

img_20180111_144216-e1519321131645.jpg

A mért értékek pontosnak tűntek, összegészében teljesen elégedett voltam az eszközzel, 2.300 forintért jó vételnek tartom.

Itt megvásárolható >>

 

Chips készítő

Szintén egy nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb konyhai eszköz. Három részből áll: egy tálca, egy reszelő és egy tüskés segédeszköz, amivel a reszelést könnyíthetjük meg, bár utóbbit én nem tudtam rendesen használni. Szintén műanyagból készült, jó a minősége.

p1970181-630x420.jpg

Segítségével krumpli, alma és egyéb zöldség vagy gyümölcs chips-et készíthetünk a mikróban percek alatt. Az alapanyagot a mellékelt reszelővel kell felszeletelni, majd ezeket a tálcára rakosgatni, és irány a mikró. Én egyelőre csak krumplival próbáltam, az 12-15 perc alatt lett kész, és meglepően jó lett a végeredmény. A boltinál vastagabb, ropogós, "bio" és nagyon finom. Fűszerezni sütés előtt érdemes, mert utólag már ledobja magáról, de mártogatni natúran is tökéletes. Még egy hasznos tanács: ha kezd már száradni sütés közben, gyakran nézzünk rá, mert hamar meg tud égni.

img_20171214_220128-560x420_1.jpg

Az eszköz mosogatása nem nehéz, a műanyag jól bírja a mikrót, ahogy annak lennie kell. Jelenleg 2.600 forintért vesztegetik, ami hamar megtérül, ha mostantól nem a boltban vesszük a chipset.

Itt megvásárolható >>

 

Kiemelt kép: Freepik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2413690640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása