Belépő a virtuális világba – Kínai VR szemüveg válogatás

2018.02.17. 15:19

Woodyison

virtual-reality-market-696x416.jpg

Bátran kijelenthetjük, hogy a 21. század egyik legnagyobb technológiai vívmánya a virtuális valóság. Hihetetlen mérnöki és informatikai munka gyümölcse egy olyan készülék, ami megfogja az ember agyát, és elrepíti Párizsba, Londonba vagy egy zombikkal teli városba. Egy prémium kategóriás eszköz sajnos nagyon drága, azonban a technikai fejlődés lehetővé tette, hogy a belépőkategóriás mobil VR szemüvegek már viszonylag alacsony áron beszerezhetőek legyenek. Természetesen ezek a készülékek sohasem fognak Oculus Rift vagy HTC Vive szintű élményt nyújtani, azonban tökéletesek arra, hogy megtapasztaljuk mekkora élvezet is rejlik a virtuális világban. A mobil VR forradalom az ázsiai gyárakat is elérte, így számos kiváló minőségű kínai VR szemüveg közül válogathatunk.

Xiaomi Mi VR Play 2

A sort az egyik leghíresebb kínai gyártóval kezdeném, akik nem véletlen lettek ilyen felkapottak. Kiváló minőségű termékeket gyártanak, ez igaz a Mi VR Play 2-re is. A szürke szövetborítással rendelkező eszközön található egy gomb, ami a különböző menükben való navigálást segíti. A viselése több órán keresztül is kényelmes, és átlagos használat mellett sem érezzük azt, hogy mindjárt leesik a fejünkről. 4,7-5,7 inch-es telefonokkal használhatjuk a Xiaomi VR szemüvegét, aminek a látószöge 93°-os. A Mi VR Play 2 kedvező árával próbálja elnyerni a vásárlók kegyeit, nagyjából 6.500 Ft-ért cserébe lehet a miénk a Banggoodtól.

xiaomi-mi-vr-play-2_149189936600.jpg

BlitzWolf BW-VR3

A BlitzWolf sem szeretne lemaradni a VR hullámról, így ők is elkészítették saját verziójukat. A BW-VR3 3,5-6,3 colig bármilyen méretű telefon befogadására képes, a képminőség természetesen nagyban függ a telefon kijelzőjének felbontásától. A magas minőségű szivacsozott fejpánt és a homloktámasz gondoskodik arról, hogy hosszabb idő után se legyen kényelmetlen a használata. A termékhez vásárolhatunk Bluetooth kontrollert, ami nagyban megkönnyíti a virtuális világban történő vezérlést. A gyártó külön kiemeli a termék strapabíróságát, így nem kell aggódnunk, ha gyermekünk esetleg leejtené a szemüveget. A beépített lencsék fókusztávolsága és egymáshoz való helyzetük is állítható, így a szemüvegesek is tökéletes minőségű képet kaphatnak. A BW-VR3-at nagyjából 5.000 forintért cserébe tudjátok megvásárolni a Banggood raktáraiból. 

2-696x621.png

VR Box

A VR Box-ról már szerintem mindenki hallott, mivel rengeteg GSM boltban és áruházban lehet kapni hazánkban. Azonban szinte mindenhol annyira túl van árazva, hogy kvázi két VR eszközt is vehetnénk a ráköltött pénzből. Ennek ellenére mégis ez a legelterjedtebb szemüveg a piacon. A kompakt, mindösszesen 414 grammos készüléket könnyű hordozni, így a vonaton is élvezhetjük a virtuális valóság szépségét. A 42 mm átmérőjű lencsék rendelkeznek kékfény és UV védelemmel, így a konkurenciánál sokkal szemkímélőbb a használata. Továbbá a speciális gyártástechnológiának köszönhetően sokkal több fényt engednek át, így javítva a képminőséget.  A VR BOX kezel Android és iOS eszközöket is, és rendkívül kedvező áron kapható a Banggoodtól. 

v1820-1-24b5-fwuy_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: válogatás technológia gamer VR

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr913665752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása