Beasun GS csontvezetős fülhallgató teszt – Érezd a hanghullámokat

2018.02.02. 20:48

Jackal_

untitled_2.pngA Beasun GS egy kifejezetten érdekes és nem mindennapi termék, amilyenről talán még nem is hallottatok. A gyártó a hangterjesztésnek egy még viszonylag új technikáját alkalmazza, mégpedig azt, hogy a rezgések közvetlenül a fülünkben található csontokat mozgatják meg. Ez a módszer sokféle előnnyel és hátránnyal is rendelkezik, de a legfőbb kérdés az, megéri-e a közel 20 ezer forintos árát?

Itt megrendelhető >>

 

A Beasun GS kicsomagolása és anyaghasználata

A csomagolás kifejezetten ízléses volt, a szokásos leírásokkal teli papír egy fekete dobozt rejt magában. A mágneszár alatt maga a fülhallgató, egy szinttel lejjebb pedig egy szivacsos füldugó található, valamint a töltő. Anyaghasználat szempontjából a headset nem különösebben prémium, a műanyag kifejezetten vonzza az ujjlenyomatokat, és a gumi illesztés sem tűnik nagyon tartósnak, habár ez viselésnél nem feltűnő.

 

A Beasun GS tesztje

Ahogy korábban már leírtam a Beasun GS igencsak kilóg a sorból, a csontvezető technológiájának köszönhetően. A fő eladási szövege egyébként az, hogy mivel a fülkagyló üresen marad, ezért biztonságosabb közlekedni, mert hallod a környezetedet. Ez az állítás sajnos sok helyen hibádzik, mivel tapasztalatom szerint, a félfülünkbe berakott rendes fülhallgató mellett is lehet hallani, valamint a zenei élmény is jobb lesz.

Ezzel el is érkeztünk a teszt leglényegesebb pontjához, a hangzáshoz. Én nagy reményekkel álltam hozzá a Beasun GS-hez, hisz egy fele ennyibe kerülő kínai fülhallgató is képes csodákra. Az első nagy problémám az volt, hogy kialakításának köszönhetően mindenki hallja, hogy milyen zenét hallgatsz. Ez például a metrón kifejezetten zavaró és kellemetlen is tud lenni, arról nem is beszélve, hogy a zaj simán elnyomja a max hangerőn lévő meghajtókat is.

3396618-0.png

A zenehallgatás egyébként átlagon aluli, szinte semmi basszussal, és nem kifejezetten tiszta magasokkal. Ha a leírás és a képek alapján rakjuk fel, akkor a hangerő igen kevéske, és az apja fülének sem hajlandó ott maradni a helyén, egyfolytában lecsúszott a tarkómról. A podcastokat azonban élvezhetőnek találtam, hiszen ott nincsenek olyan nagy hangtartományok. A telefonálás érthető és tiszta volt és a mikrofonnal sem voltak gondok.

Sportolási lehetőséget is megemlítik a Beasun GS leírásában, ezt elősegíteni az IPX6-as vízállóság hivatott, hogy esőbe is lehessen vele futni. Ez szép és jó, azonban a meghajtók össze-vissza csúszkálnak nézelődés és séta közben is, futásra ezáltal egészen használhatatlan. A gombok elhelyezkedése sem maradhat ki, ugyanis valamilyen oknál fogva minden a bal oldalra került, ami kifejezetten megnehezítette a használatát és a vezérlését.

w.jpg

Az akkumulátor amúgy teljesen rendben van, nekem kicsit több mint 9 órát bírt folyamatos használat közben, úgy 65%-os hangerőn. A 200 mAh-s aksit mikró USB-n keresztül körülbelül 2 óra volt feltölteni. Kinézetre nem tűnik olyan bizarrnak, hogy nem a fülünkben van a fülhallgató, hanem előtte, a fekete műanyag borítás pedig kifejezetten patentül néz ki.

 

Beasun GS végítélet

A fülhallgató menő faktora igen magas, a hangzása azonban gyenge. A kialakítása kicsit átgondolatlannak érződik, mind a gombok elhelyezése, mind a füles rögzítése miatt. Az ára pedig sajnos túl magas ezekhez viszonyítva.  Azonban mindenkinek ajánlom a technológia kipróbálását, hiszen nem mindennapi élményben lesz részetek. Ezért kerestem jó értékelésekkel rendelkező, olcsóbb kistesókat, amikkel elkápráztathatjátok az osztálytársaitokat, kollégáitokat. Azonban aki nem szeretne kockáztatni annak a nemrég a tesztelt Meizu EP 52-t tudom jó szívvel ajánlani.

A Beasun GS itt megrendelhető >>

A Meizu EP 52 itt megrendelhető >>

A Signet BT itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3413610171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása