Konyhai cuccok tesztje - Nem csak rizshez

2018.01.25. 21:56

Jackal_

img_20180112_215518-e1515854056514.jpgKonyhai cuccok terén mindig szívesen lát az ember érdekességeket és hasznos újításokat is, hogy a főzés ne munka legyen, hanem művészet. Tesztem során különféle kínai konyhai kiegészítőket próbáltam ki: egy cicás teáskanalat, egy kerámiakést és egy mérőkanalat.

 

Konyhai mérőkanál

A Hostweigh NS-S3 egy evőkanálnál nagyobb méretű mérőeszköz, ami meglepően hasznos társ akár süteménykészítés, akár tea- vagy kávéfőzés alkalmával. A csomagolása egy egyszerű dobozból és egy áttetsző vékony műanyag tartórészből áll, amiben a kanál mellett egy leírás található. A működéséhez szükséges gombelem sajnos nem tartozék, hiába van egy erre kitalált kis mélyedés a csomagolásban.

img_20180111_183937_1.jpg

Anyaghasználat terén is a konyhai felhasználásra gondoltak az eszköz készítői, ugyanis könnyen tisztítható és sterilizálható műanyagból készült. A LED kijelző alatt egy ki-/bekapcsoló/nullázó, egy módválasztó és egy tart gomb található, ezekre később még visszatérek. A kanál egyébként fogásra kényelmes, de nagyon nagy feje miatt evésre alkalmatlan.

img_20180112_215246.jpg

A méréseket egy hagyományos és egy digitális konyhai mérleggel hasonlítottam össze, hogy egy átlagos képet kapjunk a pontosságáról. Hozzá kell tennem, hogy sütéshez nem szükségesek precíziós műszerek, ezért a tesztem mindennapos használatra korlátozódik.

A fentiek alapján a mérőkanál pontos volt, és módválasztó gombjának köszönhetően nem csak metrikus gramm (g), de az angolszász uncia (oz), a búzaszem súlyából levezetett grain (gn), és a gyémántméréshez is használatos karát (ct) mértékegységekbe is át tudjuk váltani végeredményeinket. A „HOLD” gomb pontosan azt csinálja, mint Hodor, csak nem egy ajtót, hanem az épp mért összetevő tömegét rögzíti ideiglenesen.

img_20180112_214949-e1515854789274.jpg

Összességében a mérőkanál egy igazán hasznos társ a mindennapos konyhai sütés-főzés alkalmával, és minden konyhatündérnek nagyon ajánlom. Az ára 2.200 forint, ennyi pénzért egy kifejezetten jó kis masina. Én mindenkinek ajánlom, aki szokott a konyhában sürögni-forogni.

A műszert egyébként egy kedves olvasónk küldte be tesztre, amit nagyon köszönünk.

Itt megrendelhető >>

 

Cicás kiskanál

Ha már előkészítettünk előző tesztalanyunkkal mindent egy jó teázáshoz/kávézáshoz, akkor már csak egy kiskanálra van szükségünk, ami bele is fér a bögrénkbe, hogy megkavargathassuk. Itt jön képbe következő konyhai cuccunk, egy cicás kanál.

img_20180113_102415-e1516042611939.jpg

Ez a nagymamáknak elmaradhatatlan kellék azonban nem csak mintázata miatt különleges, de a hajlított macska kezeknek köszönhetően nem mozdul el a poharunkban. A csomagolás egy elég egyszerű zacskóból, és papírból áll, de nincs is szükség sokkal nagyobb védelemre, hisz a kanál rozsdamentes acélból készült, de sajnos vékonysága miatt az Uri Geller trükkhöz elég hajlékony. 1.300 forintos ára kicsit soknak tűnhet, de aki odavan a cicákért, ne hagyja ki.

Itt megrendelhető >>

 

Konyhai kerámiakés

Végül, de természetesen nem utolsó sorban a konyhai műveletek alapeszköze, az éles kés. Ebből is teszteltünk egy kínait, méghozzá nem is akármilyet, hisz egy kerámiából készült borotva került a kezeink közé. A porcelánél előnye, hogy nem rozsdásodik, sokáig megőrzi az élét (ha nem töröd össze), nem ragadnak rá az ételek, hipoallergén, valamint közömbös savakkal és lúgokkal szemben.

img_20180112_215414_1.jpg

A kés nagyon élesen érkezett, és ha rendeltetésszerűen használjuk, sokáig az is fog maradni. Mindazonáltal vigyáznunk kell a kerámia ridegségére, ami könnyen törést, vagy csorbulást eredményezhet leesésnél, valamint fagyasztott, kemény hozzávalók szeletelésekor. Én különféle húsokat (csirke, marha, sertés) és zöldségeket (krumpli, répa, zeller) vágtam fel a pengével minden gond vagy erőfeszítés nélkül.

Az elmosogatás is könnyű volt, hisz semmi sem ragadt rá a késre, ezért egy szivaccsal való áttörlés után ismét használható volt. A mosogatógépben való mosogatást nem ajánlom, ugyanis a törékenység miatt veszélyes lehet. Az ára ugyanannyi, mint a cicás kanálnak, és ez egy kifejezetten jó dolog, mivel még a konyhában jártas anyukám is rendelt egyet a kipróbálása után.

Itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4013586973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása