Doogee S60 strapatelefon teszt - A Terminátor telefon

2018.01.16. 21:59

molcsa

pic_07-696x464.jpg

A Doogee S60 egy nem mindennapi telefon, ami zászlóshajó helyett egy páncélozott tengeralattjáróvá alakult át. A készülék IP68-as minősítéssel van ellátva, ahol az első számjegy a porállóságra, a második pedig a folyadékok elleni védelemre vonatkozik, mind a két szempontból maximális pontszámot ért el a Doogee S60. A gyártó azonban nem csak a vízállóságra gondolt, de a kialakításának köszönhetően a víz alatti használatot is lehetővé tette az erre vágyóknak.

Itt megvásárolható >>

 

A Doogee S60 kicsomagolása

A fekete dobozt megfogva már a súlya elárulta, hogy nem egy mindennapi dolgot fogok tapasztalni, és így is lett, hisz a telefon első ránézésre megfogott robusztus, masszív, de ugyanakkor dizájnos kinézetével. A készülék alatt található a leírás, egy ajándék képernyővédő fóliával, egy törlőkendővel, és pótcsavarokkal. Még lejjebb haladva találhatjuk a QC 3.0 képes töltőt, egy elég egyszerű micro USB kábelt és egy csavarhúzót.

Az anyaghasználat nagyon minőségi, a mechanikai védelemről a matt fekete fém ház (ami a 290 grammos súlyt meg is magyarázza) és a Gorilla Glass 5 gondoskodik, utóbbi alatt egy Full HD képernyő és egy értesítés LED található. A telefon hátulján megtalálható a nagyon gyors ujjlenyomatolvasó, a fizetéshez is használható NFC chip és a vezeték nélküli töltés is.

 pic_03.jpg

A szokásostól eltérően a telefon 6 fizikai gombbal rendelkezik (a szokásos 3, plusz egy SOS, egy PPT és egy fényképező), amelyeknek az a hibája, hogy elég könnyen benyomhatóak véletlenül is, ami eredményezett több 40 darabos sorozatkép gyűjteményt a zsebem belsejéről. A fentebb említett csavarok és csavarhúzó azt a célt szolgálja, hogy be tudjuk helyezni két micro SIM kártyánkat, valamint a háttértárunk is innen bővíthető ezzel egy időben. A készülék támogatja a B20-at, és míg az egyik szolgáltatónknál élvezzük a 4G-s internetet, addig a másik kártyánkon akár a 3G is elérhető.

img_20180104_172417-e1515351422369_1.jpg

Az első indításnál a szokásos Android 7.0-s kezdőképernyő fogadott, és a későbbiekben is mindössze az alapértelmezett indító volt egyedi, aminek ugyan voltak idegesítő tulajdonságai (nem sikerült eltüntetnem azt a lelógó figurát, ami néha cica, néha meg egy Game boy), de a Play Store-ból ingyenesen letölthető számtalan Launcher, ami orvosolta minden problémámat. Ezen kívül a rendszer gyorsan és folyékonyan működött mindenféle hibák nélkül.

img_20180103_190238_hdr_1.jpg

 
A Doogee S60 tesztje

Az én tesztmódszerem első napon egy stresszteszttel kezdődik, ami nem más, mint az egész napos Pokemon Go. Azért ezt szeretem használni, mert a játék használja a telefon legfontosabb komponenseit, a GPS-t, a 4G-t, a CPU-t, a RAM-ot, és nem utolsó sorban az akkumulátort. Itt el is érkeztünk a készülék belsőjének ismertetéséhez, ami egy 8 magos Helio P25-öt, 6 GB RAM-ot, 64 GB belső tárhelyet és egy óriási, 5580 mAh-s aksit foglal magában. Hardver szinten nem volt probléma egyik játék futtatásával sem, még az eléggé megterhelő Injustice 2 is simán futott.

 screenshot_20180106-135852-3.png

A teszt remekül sikerült, ugyanis folyamatos játék mellett az akkumulátor több mint 7 órát kibírt, és ez után is még 14% maradt, ami elég volt, hogy 3 órát álljon készenléti állapotban a töltésre várva.  Fontos megemlíteni, hogy a telefon a használat közben ugyan érezhetően felmelegedett, de valószínűleg a teljesen fém váznak köszönhetően végig kényelmesen kézben tartható maradt.

 screenshot_20180105-223000-1.png

Ezt követte a QC 3-as gyorstöltés tesztelése, ami a csutkára lemerült mobilt 100%-ra feltöltötte mindössze 3 óra 14 perc alatt, ami az 5580 mAh kapacitást figyelembe véve igen szép teljesítmény. Azonban sajnos ez a vezeték nélküli töltésről nem mondható el, ami körülbelül 10-11 óra alatt töltötte fel a akkut. Átlagos használat mellett nekem több mint 3 napot bírt a telefon, ami úgy körülbelül 5-6 óra aktív netezést és egyszerűbb játékot jelent naponta.

screenshot_20180106-140045-1.png
Az 1080p-s IPS képernyő nem feltétlenül hangzik olyan különlegesnek, de ne feledjük el, hogy egy 5,2 inch-es méretnél ez a felbontás tökéletesen éles, az akkumulátort is jobban kíméli, ezen felül a színekre sem lehet panasz, és a fényerő is megfelelő.

A kamera számomra kellemes meglepetés volt, hisz sok gyártó szeret dobálózni a Megapixel számokkal, és végeredményben egy utólag túlélesített, zajos, kiégett képet kapunk, ezzel szemben a Doogee egy egészen jó kis kamerát rakott be a telefonjába, aminek a színhűsége és a kevés fényben készült kepei tökéletesen kielégítőek az árkategóriájában.

 screenshot_20180106-143346-2.png

Legnagyobb problémám a fókusz lassúsága volt, amit azonban kárpótol az, hogy víz alatt is tudtok fényképezni, hiszen a tervezők előrelátóan erre is gondoltak, és beszereltek egy dedikált fényképező gombot a telefonba (víz alatt az érintőképernyő nem működik). Az előlapi kamerával sem volt semmi gond, tökéletesen megfelelő szelfiket lehetett lőni vele, de automatikusan be volt kapcsolva a "beauty" filter.

A WiFi vevője a telefonnak átlagon felüli, egészen messziről is látta a routerünket, és a Bluetooth 4.0-t sem fogta vissza az S60 páncélzata. Sajnos a WiFi az 5 GHz-et nem támogatja, de kárpótol minket  a GPS, ami teljesen jól használható, annak ellenére, hogy sok MTK SoC-vel rendelkező készülékeknél a műholdak néha lekapcsolódnak, vagy esetleg nem is látszanak.

Különleges modulok is találhatóak a Doogee S60-ba, például a GLONASS, ami tökéletesíti a telefon tájékozódóképességeit, ezen felül a már megszokott szenzorok (fény és közelség érzékelő, giroszkóp, magnetométer stb.) is jól érzékeltek a tesztem során, valamint mobil VR is működött. De akiknek ez nem lenne elég, a gyártó leírása szerint található a készülékben Coulomb-meter és Baroceptor is. Az első elektrosztatikus töltések mérésére alkalmazandó, a második egy receptor sejt, szóval legjobb sejtésem szerint ez inkább Barométer szeretett volna lenni, ami légnyomás mérésre való.

 asd.png

A Doogee úgy akart kitörni a mindennapi telefonok közül, hogy kalandosabb életet élő vásárlóinak kedvez. Ezt bizonyítja a már említett IP68 osztályozása, valamit a többi kis plusz is, például a korábban említett SOS és egy „PPT” gombok. Első a nevéből adódóan egy segítségkérő lehetőség (külön konfigurálható, hogy kiket hívjon fel, és milyen üzenetet adjon át), a második egy külön programban használható Walkie Talkie funkció: amíg lenyomva tartod, addig van bekapcsolva a mikrofon. Az már csak hab volt a tortán, hogy arra is gondoltak a készítők, hogy gyárilag felhelyezett védőfóliával érkezzen a készülékünk.

 s10_02.jpg

Nem maradhatott el természetesen a vízalatti teszt sem, hisz ez az egyik fő eladási pontja a telefonnak. A próba első fele a kamera volt, ami teljesen jól működött, ugyanakkor figyelnünk kell a fényviszonyokra is használatkor, hisz 2-3 méter mélyen már változnak a látásviszonyok.

img_20180103_185823_hdr_1.jpg

Ezután a hangszórót próbáltam ki. Zuhanyba természetesen bárki beviheti magával a készüléket, de én betettem a víz alá a fejemet és a mobilt is. A hangzás ilyenkor elég tompa, de nem is vártam mást, inkább arra voltam kíváncsi, hogy szól-e, és szólt. A hangszóró egyébként sztereónak van hirdetve, de én akárhogy igyekeztem, csak az egyik hátsó kimenetből sikerült hangot kipréselni, bár a hangerő és a hangzás is élvezhető volt. Vezetékes és Bluetooth-os fülhallgatóval is élmény volt zenét hallgatni, és torzítás nélkül lehetett max hangerővel is bulizni.

 


 
Összegzés

A Doogee S60 egy igazán különleges készülék, ami minden kategóriában a maximumot szeretné nyújtani, és 70.000 forintos árával ezt a mércét meg is üti. Véleményem szerint ez a telefon egy igazi kincs ilyen árért, hisz a leírásához hűen egy zászlóshajó erejét kapjuk meg finoman szólva is megerősítve, egyedül súlya szólhat ellene.

A készüléket GearBestről rendeltük, de sajnos ott már nem elérhető, viszont érdemes végignézni a többi strapatelefon ajánlatukat, találni nagyon jó vételeket közöttük. A Banggoodon ellenben még kapható a Doogee S60 is, hasonlóan jó áron.

Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr8013571455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása