Vernee Mars Pro okostelefon teszt – Vörös bolygó tele energiával

2017.11.29. 21:50

molcsa

 screen-shot-11-12-17-at-11_07-am-696x254.png

A Vernee Mars Pro a korábbi Mars modell továbbfejlesztése, mely hardver szinten szépen domborít, és csak kevés hibát róhatunk fel neki. A hasonlat tökéletes mert sivár, mint a vörös bolygó, de belül tartogat számunkra érdekességeket. Akciósan 48.000 forint, ami az áfa és vámmentes szállítással megfejelve igen jó ajánlat.

 

Itt megvásárolható >>

 

Kicsomagolás

Elegáns fehér dobozba került a Mars Pro, akárcsak a Vernee Mix 2. A két doboz között csak a matricázás a különbség. A letisztultság jegyében megalkotott csomagolástól nem estem hasra, ilyet tucatszámra lehet látni. A fedelet lekapva annál inkább, ugyanis a Kínából ide vezető utat nem bírta ki a telefont tartó kis papírtálca, és egy gyenge ’jaj’ kiáltást hallatva leszakadt. Semmi más baj nem történt, szerencsére már úgy csomagolnak be mindent keleten, hogy belekalkulálják a szállítás változóit. Ezen változók pedig azok, hogy hány kínai, bangladesi, magyar postai dolgozó ejti el, milyen erős turbulenciába kerül a gép, amin érkezik, így milyen ismétlődő igénybevételnek van kitéve a csomag, amíg a gépmadár egyik végéből a másikba csúszik, mintegy ötezerszer megismételve ezt.

Szellős a dobozka annyi kiegészítőnek, amit adtak. Egy töltőfej, mely a megszokott Vernee fast charger, USB Type-C töltőkábel és egy SIM-tű tartozik a készlethez. Meg még némi papír is jár a szettbe, de semmi különlegesség. Ezen dolgoknak a hely csak kevéssé van kialakítva a csomagolásban, így minden mozog, lötyög odabenn. Nem a legszebb valami, amit eddig láttam.

A készülék hozza ugyanazt a semmilyen dizájnt, mint a Thor széria is. Elvileg fémházas a készülék, de ezt tapintásra meg nem mondanám. Csúszik az ember kezében, és mivel elég könnyű a méretéhez képest, könnyen kiesik onnan. Hátoldalán szimpla kamera, és egy dupla LED villanón kívül csak a kötelező feliratokat találjuk, meg a plusz műanyag csíkot, ami a kommunikációs antennákat fedi. Hű maradt a nevéhez a készülék. Csupasz, mint a Mars, sehol egy fa vagy akár egy ujjlenyomatolvasó, azazhogy dehogy nincs, csak nem hátul. Ugyanis ez a jobb oldalra került, akárcsak a hangerőszabályzó gombok, és a bekapcsoló gomb is. A másik oldalán csak a SIM tálca kapott helyet.

Az előlap alul és felül igen széles kávát kapott, de az oldalán cserébe szép vékonyra lettek tervezve. Felül előlapi kamera, szenzorok, alul pedig semmi sem kapott helyet, mert csak virtuális gombok vannak.

A telefon tetején van a szabványos 3,5-ös Jack dugónak hely, alul pedig egy USB Type-C csatlakozó, hangszóró és mikrofon található.

Szép vékony, kecses a telefon, de ez az egyetlen, ami megfogott rajta. Amúgy szó szerint sivár az egész. Se egy merészebb forma, se valami újítás, ami kiemelné a tucattelefonok dizájnjai közül. Az összeszerelés pazar, minőségi telefon az biztos, csak nem sikerült szépre.

 

Tesztüzem

A SIM kártya behelyezése után a bekapcsolt készülék kijelzőjén akad meg elsőre a szemünk. Egy 1080p felbontású, 5,5 inch-es panelhez van szerencsénk, melynek nagyon szépek a színei. A fényerő is kielégítő, de azért nem fog kiégni tőle a retinánk.

img_20171104_161240.jpg

Rögtön elsők között említeném a legrosszabb tulajdonságát, mégpedig azt, hogy az ujjlenyomat olvasó borzalmas helyre került. Oldalra rakták, így én amikor csak simán fogtam a kezemben de nem akartam használni, akkor is hozzáértem. Ilyenkor érzékel, és mondja, hogy nem ismeri fel az ujjam, majd letiltja 30 másodpercre a szenzort. Ilyenkor csak a képernyőzárral lehet belépni. Kellemetlen használni, két nap után ki is kapcsoltam.

A hardvert tekintve szépen el vagyunk eresztve, egy Mediatek Helio P25-ös lapka van benne, melyet 6 GB memória támogat meg. Ezeknek köszönhetően a rendszer nem sokat teketóriázik, akármiről is legyen szó. A 64 GB-os tárhely teljesen elegendő lehet számunkra, de aki hardcore offline film-, és zenefogyasztó az akár egy 256 GB-os SD kártyával bővítheti a készüléket. Ez esetben viszont a két SIM foglalatból az egyikről le kell mondania.

screen-shot-11-12-17-at-11_29-am.png

Ha meg akarnám ijeszteni a kedves olvasót, akkor azt írnám, hogy Vernee OS fut a készüléken, de pánikra semmi ok, ez gyakorlatilag egy stock Android. Nem sok plusz került bele, ami meg mégis, azt egész egyszerűen nem fogjuk használni. Ilyen a TouchPal nevezetű billentyűzet is, ami szerencsére egyből cserélhető Google-re is.

A rendszer egy percre sem akad be, a 6 GB RAM-nak köszönhetően minden nagyon gyors, és jó sok alkalmazást futtathatunk egyszerre gond nélkül. Folyamatosan játszottam a tesztelés alatt, mert az nagyon nagy élmény vele. Keveset kell várni a játékok betöltésénél, nem szaggat sosem, és nagyon egyenletes, stabil játékélményt biztosít. Mikor ráeresztettem a benchmark programokat, akkor kicsit jobb eredményre számítottam, mert addigra már játékkal teszteltem, és elégedett is voltam. Ennek ellenére az eredmények - habár nem rosszak, de azért – kissé elmaradnak az általam elvárt számokhoz képest. Ez is csak egy példa arra, hogy ezek a mutatók nem minden esetben hasznosak, maximum viszonyítási alapnak tekinthetünk rájuk.

benchmark.png

ESET Mobile Security-vel vizsgálva semmilyen kártékony program nem volt rajta, és használat során sem történt semmi gyanús. Szerencsére kinőttek már a kínai gyártók a vírusos telefonok készítéséből, azért nem árt mindig lefuttatni egy irtót.

Kommunikációs téren is hozza a tőle elvárt szintet, 802.11a/b/g/n WiFi, 4.0-ás Bluetooth, és B20-as 4G hálózat (is) segíti az életünket.

Szerencsére jelen készülékben nem található meg az a GPS baki, ami a Mix 2-ben volt, így viszonylag gyorsan és pontosan talál jelet, amit szépen meg is tart. Egy fokkal lehetne erősebb, de teljes mértékben használható.

egyeb.png

A kamerával elég nehéz fotózni, de szerencsére nem szórakoztak a dupla szenzorral, inkább egy normálisabb szimpla darabot tettek bele. Lehet vele egész szép képeket csinálni, leginkább szabad téren. Zárt, fényszegény helyeken már majdnem használhatatlan. Az éjszakai fényképezéssel is ez a helyzet, de azért a Thor Plus után ez egy igazi felüdülés.

A vele elkészített videók csak nyomokban tartalmaznak minőséget, inkább csak rosszak általában. Ha nincs fény akkor ne is próbálkozzunk, ha meg van, akkor is csak a vicces pillanatok megörökítésére jó. Az biztos, hogy nem fogjuk Bergman filmjeit lealázni vele. Tudunk 4K-ban is videót rögzíteni, de sok értelme nincsen, nem a felbontás miatt rosszak a felvételek.

Talán a leggyengébb pontja a telefonnak a hangokkal való gyenge operálás. A beszédhangszóró nem háborús körülményekre lett tervezve. Persze nem csak egy világháborús csata közepén nem fogunk hallani, hanem már egy hangosabb tömegközlekedési járművön sem. A normál hangszóró elég hangos, kicsit torzít, és nem szép a hangja, de a hívásokat szépen meg lehet vele hallani.

screen-shot-11-12-17-at-11_28-am.png

Az akkumulátor a maga 3500 mAh-ás kapacitásával nagyon szépen teljesít. Alapos nyúzás esetén is egy napot simán bír, de ha kevésbé használjuk, akkor akár kettőt is. Ha hiperszuper akkumulátorkímélők vagyunk akkor ezt még lehet húzni, de akkor az már nem a normál felhasználási kategóriába tartozik. A szokásos Vernee-féle gyorstöltést tudja, így körülbelül másfél óra alatt fel is tölt.

 

Összegzés

Dizájn téren abszolút alul marad a Vernee Mars Pro, viszont a hardver kimondottan szépen teszi a dolgát. Negatívum még a borzalmas ujjlenyomat szkenner és a rossz hangzás. Viszont a kijelző szépsége, akkumulátor teljesítménye, hatalmas 6 GB-os memóriája mellette szól. Nehéz véleményt alkotni, hogy érdemes-e megvenni, azt gondolom, ha $200 alá megy az ára akkor igen, szerencsére jelen pillanatban flash sale-es, és csak $187 azaz 48.000 forint, szemben például a hasonló tudású Umidigi Z1 Pro-val, ami 66.000 magyar pénz. Erre is elérhető az áfa és vámmentes szállítási mód, az EU expressz, mindezek tükrében tehát bátran ajánlom.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4513264025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása