Izgalmas akciófelvételek GoPro nélkül– Kínai akciókamera válogatás

2017.11.02. 21:18

Woodyison

star111.jpgA GoProt 2002-ben alapította egy Nick Woodman nevű férfi, aki képtelen volt saját kamerájával minőségi felvételeket készíteni Ausztráliai szörfözése során. A kétezres évek elején az amatőr fotósoknak nem volt elérhető elfogadható árú profi eszköz, így egy-két kiváló fotóért mélyen a zsebbe kellett nyúlni. Ezt az piaci rést látta meg Nick Woodman, aki a kezdeti tőkét igazgyöngyből és kagylóhéjból készült szíjak eladásával teremtette meg. 2004-ben készült el az első prototípus, ami még 35 mm-es filmtekercset használt. A GoPro azóta már egy világméretű vállalattá nőtte ki magát, és megkerülhetetlen a sportkamerák piacán. Azonban számos használható kínai akciókamera változat készült az elmúlt években, így már pénztárcabarát verziók is elérhetőek.

 

SJCAM, a legismertebb kínai akciókamera gyártó

Az SJCAM egy hazánkban is jól ismert vállalat, rengetegen használják GoPro alternatívaként. Az SJ5000X kódnévre hallgató eszközük a gyártó első olyan terméke, ami 2 inch-es LCD kijelzővel rendelkezik, és támogatja a 4K felbontású rögzítést. Továbbá  a beépített képstabilizátor segítségével elkerülhetjük a rossz minőségű, rázkódó felvételeket. A GearBest szerint a kamerában található Novatek lapkakészletnek és 12 Megapixeles CMOS szenzornak köszönhetően kristálytiszta felvételek rögzíthetők. Az SJCAM SJ5000X a 11.11 akcióknak köszönhetően most nagyjából  27.000 Ft-ért lehet a miénk.

borito_3.jpg

A nagy testvér az SJ7 STAR névre hallgat, és 1000 mAh kapacitású cserélhető akkumulátorral rendelkezik. A 166 fokos látószög lehetővé teszi, hogy a teljes képvilág beleférjen egy felvételbe. A kamera képes 4K felbontású felvételek készítésére, és segítségével akár 120 képkockát is rögzíthetünk másodpercenként. A még mindig kedvező dollár árfolyamnak köszönhetően most nagyjából 40 ezer forintért cserébe rendelhetjük meg. Az eszköz bár elérhető EU raktárból, mégis nyugodt szívvel tudjuk ajánlani az összességében olcsóbb EU Express szállítást Kínából, amivel áfát kerülhetjük el legálisan.

star.jpg

 

Kiegészítők

A GoPro legnagyobb lehúzása a kiegészítőknél keresendő, itthon a kompatibilis eszközöket méregdrágán lehet beszerezni. A Telesin terméke egy 90 cm hosszúságú szelfi bot, ami tripodként is használható. A csúszásgátló talpakkal rendelkező állvány kevesebb mint 4000 Ft-ért elérhető a GearBest raktárakból. Ha már rendelkezünk sportkamerával, akkor is érdemes ránézni erre a kiegészítő válogatásra, amiben 12 darab alkatrész található. Ezzel a csomaggal a birtokunkban lévő újdonsült kínai akciókamera bármilyen környezetben meg fogja állni a helyét.pod.jpgAz akciókamerák másik rákfenéje az üzemidőnél keresendő. A gyártók szerint nagyjából 1-1,5 órán keresztül nyüstölhetjük kameránkat, ami egy egészséges kerékpártúrára sem elengendő. Szerencsénkre rendkívül jó áron kaphatóak pótakkumulátorok. Az SJCAM kiegészítőjével elkerülhetjük a lemerült aksiból adódó kellemetlen pillanatokat nagyjából 4 ezer forintért.bat.jpgÉrdemes rendeléskor “teljes szettben” gondolkodni, a kiegészítők és a pótakkumulátorok már megvannak. Egy elengedhetetlen kellék maradt, a memóriakártya. Samsung és SanDisk microSD kártyák is elérhetőek Kínából az itthoni ár töredékéért, de a „noname” gyártók termékei sem elvetendőek. A  32 GB-os SanDisk Ultra nagyjából 4700 Ft, míg a 64 GB-os Mixza Tohaoll 8100 Ft-ért érkezik a GearBest webáruháztól. nevtelen_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: fotó élet hír elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1013145948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása