BlitzWolf BW-S6 töltőfej teszt - A két dudás felpatchelve

2017.10.20. 09:48

molcsa

1507948012_17.jpg

Nemrég volt teszten a BW-S2, ami egy remekül sikerült kétportos töltő, néhány embernek azonban hiányozhatott belőle a QC támogatás. Nem is a BlitzWolfról beszélnénk, ha nem lenne erre is megoldásuk, amit még számos extrával fejelnek meg. Hölgyeim és uraim, fogadják szeretettel a BW-S6-ot!

Itt megvásárolható >>

 

Kicsomagolás

A BW-S2-vel megegyező, megújult kinézetű dobozkában érkezett a szokásos angol használati utasítás és a 18 hónap garit biztosító papírka társaságában. A töltő kinézetre szintén megegyezik a BW-S2-vel. Masszív, hibátlan összeszerelés, fényes fehér műanyag ház, komoly tömeg. Szerencsére EU dugós, így nem kell átalakító, hogy használni tudjuk, valamint CE minősítéssel is rendelkezik. A két port most is megkapta a kék háttérvilágítást, hogy éjszaka is megtaláljuk. Ha valaki aggódna, hogy kivilágítja majd a szemét, ne tegye, ugyanis tényleg csak a portok belseje világít, oldalról alig látható, egyáltalán nem zavaró.

 

 

 

Tesztüzem

Ismét megkapjuk a Power 3S technológiát, ami egyrészt a védelmi áramköröket takarja (túlmelegedés, túláram, túlfeszültség, rövidzár, feszültségingadozás stb.), másrészt felel azért, hogy a rádugott eszköz az optimális kimenetet kapja meg. Magyarul felismeri a rádugott eszközt, és akkora áramot ad neki, amekkorát kell.

Eddig ugyanaz, mint a BW-S2. Igen ám, de a másik port narancssárgára van színezve, ez pedig a QC 3.0 támogatás jelöli (ami visszafelé kompatibilis a QC 2.0-val is.) A Qualcomm gyorstöltési szabványát nagyon sok eszköz használja, így ez egy nagyon hasznos dolog.

A technológia lényege, hogy a töltő kommunikál a kompatibilis eszközökkel, és minden esetben az optimális kimenetet biztosítja nekik. Így minimalizálja a hőveszteséget, tehát nem melegszenek annyira a töltött eszközök, és igyekszik mégis a lehető legnagyobb teljesítményt átvinni, hogy minél gyorsabb  legyen a töltés. A kimeneti feszültséget ennek érdekében változtatni tudja: QC 2.0 esetén 5, 9 vagy 12 V-ra, QC 3.0 esetén pedig 0,2 V-os ugrásokkal 3,6-12 V között bármilyen értékre be tudja állítani, és az áram is változtatható értelemszerűen.

1507947955_17.jpg

Nem áll itt meg a tudomány, ugyanis a QC 2.0 és 3.0 mellett ez a port ismeri a Huawei, Samsung és Apple gyorstöltési protokollt is, így ezek a készülékek is gyorstölthetők vele. Találkoztunk már ezzel a BW-S9 kapcsán is, és imádtuk, konkrétan egy svájci bicskát varázsol a töltőből ez a képesség.

1507948006_17.jpg

Ki is próbáltam gyorsan a telefonommal, ami QC 3.0 kompatibilis, és a jól ismert USB-s terheléssel is lecsekkoltam. Mindkettő szerint tökéletesen implementálták a technológiát, 3,6-12 voltig minden feszültségszintet kiadott, amit kértem tőle.

A BW-S2 nagy erőssége volt a nagy kimeneti teljesítmény. A BW-S6 még erre is rátesz egy lapáttal, a 2,4 amperes porton 12, a QC porton pedig akár 18 W-ot is ki tud adni, így összesen akár 30 W kimeneti teljesítménye is lehet, ami extrém magas érték.

Elvégeztem a szokásos méréseket, hogy teszteljem a megbízhatóságát. A QC port valóban kicsivel 18 W felett teljesített, amikor elérte ezt az értéket, a feszültséget elkezdte csökkenteni, hogy nagyobb áramot tudjon kiadni, majd amikor úgy gondolta, hogy a feszültség már kevés lehet a töltött eszköznek, kikapcsolta a kimenetet. Piros pont a védelemnek, így kell ezt csinálni. A 2,4 amperes portból 2,8 ampert is sikerült kipréselni kikapcsolás előtt, úgyhogy a BW-S2-höz hasonlóan túlterhelhető.

Mindkét porton terheltem hosszabb ideig is, hogy megnézzem mennyire stabil és mennyire melegszik. Megint arra jutottam, hogy tökéletesen stabil a kimenet túlterhelve is, és nem melegedett a langyos szint fölé. Végezetül rádugtam a telefonomat a QC portra, ami 15 W-ot húzott ki belőle, közben a másik porton egyre növeltem a kért áramot az USB-s terheléssel. Így is elment 2,8 amperig, holott a gyári érték csak 2,4. Igaz, a feszültség esett közben valamennyit, de ez még simán belefér egy 5 volton töltött eszköznek. Magyarul hiába van rádugva két nagyon éhes eszköz, mindkettőt nagy árammal tudja etetni, nem melegszik, nem ingadozik a kimenet, tökéletesen ellátja a feladatát.

 

Összegzés

Ismét hatalmas piros pont jár a BlitzWolfnak. A BW-S2-nél megismert remek teljesítményt és összeszerelési minőséget kapjuk a BW-S6-tól is, viszont már a QC tulajos is boldogok lehetnek, ugyanis az egyik port QC 3.0 képes. Na jó, ne szerénykedjünk, valójában ez a port ismeri a QC 2.0 és 3.0 szabványt, valamint az Apple, a Huawei és a Samsung gyorstöltési protokollját is, így ezzel az egy eszközzel az egész család összes okos cuccát gyorstölthetjük. Emiatt összességében még nagyobb összteljesítmény is kihúzható belőle, mint a BW-S2-ből, akár 30 W-ot is képes kiadni a két portján összesen. Ez extrém magas érték, normál használat esetén nem is lesz szükség ekkorára. Mindezt megfejelik még egy jó árral is, 3.500 forintot kérnek érte a Banggoodon. Akinek pedig nincs szüksége a QC 3.0-ra, veheti kb. 1.000 forinttal olcsóbban az ugyanezt kínáló BW-S2-t.

Itt megvásárolható >>

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3713027406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása