Zuckerberg nyomdokaiba léptünk – Xiaomi okosotthon termékválogatás

2017.10.18. 11:14

Woodyison

dsc_6696-768x373.jpgMark Zuckerberg a Facebook megálmodója, készítője és a világ 21. leggazdagabb embere. Egyik elhíresült szokása, hogy minden évben újévi fogadalmat tesz, és ezt publikálja közösségi oldalán. 2016-ban egy elég merész dologra vállalkozott. Robotkomornyik építésre adta a fejét, ami segít neki a háztartásvezetésben. Hasonló mesterséges intelligenciát szeretne létrehozni, mint amilyennel Tony Stark is rendelkezik a Vasember című filmben. Elmondása szerint sikerült betartania az ígéretét, és a Morgan Freeman hangján megszólaló M.I. nagyban megkönnyíti a Zuckerberg család életét. A Xiaomi segítségével mi is Zuckerberg nyomdokaiba léphetünk, hiszen számos remek ár-érték arányú okosotthon terméket gyártanak. Ezek az eszközök bizonyos szinten összehangolhatók, így akár mi is létrehozhatjuk saját gondolkodó lakásunkat.

 

Xiaomi mijia Smart Home Aqara Security Kit>>

Rögtön egy csomag, ami három terméket is tartalmaz. Az első egy központi irányítóegység, ami 16 millió árnyalattal képes világítani. Ez egész okosotthon lelke, számos lentebb említett készülék működéséhez elengedhetetlen, hiszen ezen keresztül kommunikálnak egymással a különböző eszközök. A multifunkcionális termék képes zenelejátszásra, illetve éjszakai fényként is használható. A Window Door Sensor számos hasznos funkcióval rendelkezik. Könnyen beszerelhető és képes jelezni kéretlen betolakodók esetén. A csomag utolsó tagja a legérdekesebb a Smart Wireless Switch, ami egy intelligens kapcsoló, aminek segítségével egy gombnyomással képesek lehetünk okoseszközeinket iránytani. Este lefekvés előtt egy mozdulattal kikapcsolhatjuk az összes égve felejtett lámpát, ami szinkronizálva van a Switch-csel.  Mind a három eszköz nagyban hozzá járul a könnyebb életért, és alig kerül többe 13 ezer forintnál.

 

Xiaomi okosotthon izzó, lámpa és LED szalag>>

A Xiaomi Yeelight kétségtelenül felveszi a versenyt a nyugati konkurenciával. Mobil  applikáció segítségével személyre szabhatjuk a fény intenzitását és színét is. Beállíthatunk magas fényerőt olvasáshoz, vagy egy pillanat alatt romantikus hangulatot varázsolhatunk a hálószobába. Az itthon beszerezhető okosizzókat több tízezer forintos áron vesztegetik, azonban a Xiaomi Yeelight RGB verzió csak 5900 Forintba kerül ingyenes házhozszállítással.nevtelenq.jpg

A Xiaomi remek ár-érték arányú LED szalagokat is gyárt. Ez a vezetéknélkül irányítható fényforrás szintén 16 millió színben képes világítani és a zene ütemére villogni, így akár saját házi diszkót is üzemeltethetünk. Másik remek eszközük ez az asztali lámpa, ami négyféleképpen tud világítani. Azon túl, hogy kiválóan ellátja a feladatát kitűnő formatervezéssel rendelkezik és törésálló kivitelezést is kapott.

 

Xiaomi Mi Robot porszívó>>

A Mi Robot porszívó 12 különböző szenzorral és három processzorral rendelkezik. Ezek együtt teremtik meg a valós idejű mozgást és a leghatékonyabb takarítást. A Mi Home applikáció segítségével vezérelhetjük és a takarítás idejét is ütemezhetjük. Az 5200 mAh kapacitású Li-ion akkumulátor nagyjából 2,5 óra üzemidőt előjelez. A Xiaomi csúcskészüléke nagyjából 79.000 forintért cserébe lehet miénk. A termékre elérhető Eu Express szállítás, így a vámból fakadó költségeket is elkerülhetjük.2017031501547541pnmwj10.jpg

 

Extrák

Számos Xiaomi okosotthon termékkel találkozhatunk a kínai webshopoknál. A kínai vállalat szenzorával lehetőség nyílik a valós idejű hőmérséklet és páratartalom monitorozásra, illetve automatikus figyelmeztetést kapunk abnormális értékeknél. Ez a roppant hasznos okoseszköz nagyjából 3000 Forintért kapható a Gearbestnél. A Mi Planttel növényeink fejlődését segíthetjük elő. Az applikációval nyomon követhetjük a talaj pH változását, illetve a növényre eső fény intenzitását is. Ez az 5000 Ft-ért kapható kis készülék remek segítség a növénytermesztéshez. Végére pedig egy telefon maradt, amivel irányíthatjuk a fent említett eszközöket. Az egyik legjobb ár-érték arányú Xiaomi telefon még mindig a Redmi Note 4, ami nyolcmagos Snapdragon 625-ös processzorral és B20 támogatással rendelkezik.

Szólj hozzá!

Címkék: telefon élet hír otthon elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9212958487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása