Mecool M8S PRO - Okosabb, mint egy ötödikes

2017.10.13. 16:32

Jackal_

mecoolm8spro.jpgNagy a harc a tv-box piacon. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az ebben a kategóriában elérhető termékek nagy száma, színe, technikai tudása. Kiemelkedik viszont a rajból a Mecool M8S PRO a maga 3 GB-os DDR4-es memóriájával, Amlogic S912 8 magos processzorával, beépített 32 GB-nyi  bruttó háttértárral, ami most 20.500 forintért lehet a tietek .

Itt megrendelhető >>

A Mecool M8S PRO kicsomagolása

A készülék csomagolását, és a rajta lévő Android feliratot elnézve az is eszünkbe juthat, hogy nem "tévéokosítót" vásároltunk, hanem egy telefont. Ezzel azt szeretném érzékeltetni, hogy professzionális házimozi rendszereket megszégyenítő módon kicsi a mérete a szerkezetnek. Nem mértem le, de egy kezemben elfér.

screenshot_2017-10-05_190237.jpg

A csomagban kapunk egy használati utasítást, amit úgysem fogunk elolvasni - pedig el kellene -, mert ha a telefonunkat tudjuk nyomkodni, akkor ezt is. A készülék mellett találunk még egy hálózati adaptert, egy HDMI kábelt - amit azért ajánlott valami komolyabbra cserélni -, valamint egy távirányítót. Ennek fogjuk a legnagyobb hasznát venni, mielőtt szintet lépnénk és Level 2-es médiafogyasztóvá avanzsálnánk.

 

Tesztüzem

Rá is térek rögtön a távirányítóra, de előbb rakjuk össze a rendszert. Adaptert a 220-ba, másik végét a TV box-ba. Az okosító és a TV HDMI kimenetét összekötjük. Itt szerencsésebb lenne az mondani, hogy HDMI port, ugyanis két irányú a kommunikáció. Itt jön képbe a távirányító. Miután felbúgtak a ventilátorok a dobozban, következő lépésként csatlakoztatjuk az eszközt a világhálóra. Ezt követően turkálhatunk a beállítások végeláthatatlan áradatában, majd megpróbálhatjuk lefrissíteni a rendszert.

screenshot_2017-10-05_190512.jpg

Mire használunk egy "tévéokosítót"? Van egy butatévénk, ami nem kezeli a Youtube-ot, meg Spotify-t, meg Angry Birds-öt, nem mutatja az időjárást, nem játssza le a legújabb formátumokat, nincs rajta torrent kliens, amivel természetesen szabad szoftvereket oszthatunk meg más fanatikus szabad szoftver hívőkkel. Szeretnénk ezt a sok funkciót mind a TV készülékünkön elérni. Szerencsésebbeknek a buta tévéje képes a CEC funkcióra, aminek a segítségével pl. a TV "távkapcsával" vezérelhető a TV box is. Nagy találmány, nem kell keresni a távirányítót, amit a gyerek már a kicsomagolás után einstandolt. De mi történik, ha a TV nem CEC képes? A Mecool M8S PRO mellé csomagolt távvezérlőnek van egy tanítható része. Az 5 gomb segítségével felprogramozás után vezérelhetjük a televíziónkat. Igaz csak korlátozott mértékben, de ez így is hasznos lehet.

screenshot_2017-10-05_194326.jpg

Ha nem csak az eszközön lévő fájlokat, képeket, videókat szeretnénk megjeleníteni, hanem a gyermekünk kedvében is szeretnénk járni egy-két játékkal, akkor bizony szükségünk lesz egy egérre és egy billentyűzetre is. Nagyon sok szöveget a távirányítóval nem fogunk bepötyögni. Mire beírom, hogy "fonsi despacito" már nem csak én utálom, hanem a gyerek is. Pedig ha zenét hall, beindul a rütyütyü.

screenshot_2017-10-05_191548.jpg

Ha valaki a 3D-s képességei miatt szeretne beszerezni egy ilyen eszközt, azt ki kell ábrándítanom. Azok sem fognak ilyet vásárolni, akik crypto valutát szeretnének bányászni vele. Arra éppen nem alkalmas, viszont kitűnően használható média lejátszásra. A 32 GB-os tárterülettel egy ideig kihúzhatjuk, azonban ha szeretnénk bővíteni, megtehetjük a TF kártya foglalaton keresztül. Így még maximum 32 GB-tal tudjuk megnövelni a tárolható adatok mennyiségét.

screenshot_2017-10-05_194107.jpg

Frissen beszerzett okosítónk vezeték nélkül képes kapcsolódni Bluetooth-on és 2.4, illetve 5 Ghz-es WiFi segítségével. Található rajta egy RJ45-ös port (remélem ez azért lassan kihal a fogyasztói elektronika piacról), valamint 2 USB foglalat, amit a rádugott egér és billentyűzet be is kebelez. Az előre telepített Miracast és Airplay segítségével könnyedén megoszthatjuk a telefonunk képernyőjét a TV készülékre. Így a nagyinak sem kell hunyorognia a pár colos telefon kijelző felett, amikor az unoka mosolyát keresi a képeken. Aki pedig rápillantana a konkurens termékekre is, az itt teheti meg.

 

Összegzés

A Mecool M8S PRO megépítése határozottan az egyik legjobb dolog, ami a 21. században történt. Javaslom még az ajándékvásárlási szezon előtt rendeljétek meg magatoknak. A közép-felső kategória tetejét nyaldosó készüléket 20.500 ropogós forintért megvásárolhatjátok a Banggoodon. Megérdemlitek.

Itt megrendelhető >>

Szólj hozzá!

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr412954871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása