BlitzWolf BW-S2 hálózati töltő teszt - Két dudás egy csárdában

2017.10.12. 12:00

molcsa

1438754805_2.jpg
Újabb BlitzWolf hálózati töltő érkezett hozzánk a BW-S2 személyében, aminek különlegessége, hogy két USB portot is találunk rajta. Így két eszközt is tölthetünk egyszerre, akár fejenként 2,4 amperrel, hiszen a töltő 24 W-os kimeneti teljesítményt garantál.

Itt megvásárolható >>


Kicsomagolás

Meglepődve tapasztaltam, hogy megváltozott a jól ismert BW-s doboz, immár fehér és zöld színekben pompázik, az anyaga és a kialakítása is más. Nekem bejön a vérfrissítés, fiatalosabb hatást kelt. Tartalma viszont maradt a régi, a töltő mellé 18 hónapos garancia kártyát és angol nyelvű használati utasítást kapunk.

A töltő EU dugós, így nem kell átalakító, hogy használni tudjuk, valamint CE minősítéssel is rendelkezik. Fényes, jó minőségű műanyagból készült, az összeszerelés is profi, de nem is vártunk mást a BlitzWolftól. Ami rögtön feltűnt, hogy milyen komoly tömege van, 90 grammot nyom a mérlegen, ami jó jel a beltartalom szempontjából, látszik, hogy van benne anyag. Jópofa extra, hogy az USB portok kék háttérvilágítást kaptak, így éjszakai sötétségben is megtaláljuk őket.

 

Tesztüzem

Ez a töltő is megkapta a jól ismert Power3S technológiát, ami egyrészt a védelmi áramköröket takarja (túlmelegedés, túláram, túlfeszültség, rövidzár), másrészt felel azért, hogy a rádugott eszköz az optimális kimenetet kapja meg. Ez azt jelenti, hogy az okostelefontól kezdve a power bankon és fényképezőn át az e-book olvasóig bármilyen USB-s eszközt tudunk ezzel az egy kütyüvel tölteni. Felismeri őket és akkora áramot ad nekik, amivel biztonságosan telepumpálhatók energiával.

1438754810_2.jpg

Tehát nem kell aggódni, a fél ampert igénylő e-könyv olvasóra nem fog 2,4 ampert ráereszteni. Ellenben, ha megbirkózik vele a fogadó eszköz, a két portból egyszerre akár 4,8 amper is kijöhet, így adódik ki a 24 W-os összteljesítmény. Kezeli továbbá az Apple eszközöket is, és gyorstölteni is tudja őket. Ha valakinek a Qualcomm gyorstöltési szabványaira lenne szüksége, a BW-S9 lesz a megfelelő eszköz számára.

1438754802_2.jpg

A szokásos teszteket elvégezve az USB-s terheléssel kiderült, hogy a védelmi áramkörök valóban jól működnek, 2,7 ampernél lekapcsolta a kimenetet a töltő, hogy megvédje magát. Ez a gyári érték 112%-a, tehát túl is teljesíti az ígéreteket. Ezen az áramerősségen végeztem 20 perces terheléses tesztet, tehát huzamosabb ideig a határértékén terheltem. Ezalatt sem melegedett fel érezhetően, a kimeneti áram és feszültség végig stabil volt, még itt is megbízhatóan üzemelt.

Végül leterheltem az egyik portját egy rádugott power bank segítségével, és megismételtem az első mérésemet. Ezúttal is 2,7 A-ig jutottam, mire lekapcsolt, tehát valóban képes a beígért 24 W-ot leadni a két portján egyszerre.

 

Összegzés

Várakozásaimnak megfelelően a BW-S2 is egy jó minőségű, megbízható töltő, ami túlteljesíti a gyárilag megadott, nem gyenge teljesítmény értékeket is. Két USB portjának hála egyszerre két eszközt is tölthetünk vele, és stabilan képes mindkettőnek egyszerre 2,4 ampert adni. A Power 3S technológiának hála bármilyen USB eszközt, köztük az Apple termékeit is megfelelő módon tudja táplálni. Az érte kért 2.200 forintért igazán remek vétel, főleg ha úgy vesszük, hogy lényegében két töltőt kapunk egy házban.


Itt megvásárolható >>

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4912926085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása