LEGO jellegű játékok – Kreatív felnőttek és gyerekek álma

2017.09.12. 11:17

Jackal_

20161212154131_92631.jpeg

Ki ne emlékezne gyerekkorából a LEGO-ra, vagy az ehhez hasonló termékekre? A nyolcvanas és kilencvenes évek derekán jelentek meg az egymásra illeszthető kockákból összeállított épületek és járművek, amelyek rendkívül jó minőségük mellett az árukkal tűntek ki. Ma egyáltalán nem ritka egy 30.000 forintos készlet, de akár 100.000 forintot is kiadhatunk egy komolyabb darabért. Ehhez képest a hasonló jellegű termékek lényegesen kevesebbért kelletik magukat, rendkívül széles választékban.

A Lego játékok egyetlen igazán nagy baja az ár, amit sajnos Magyarországon meglehetősen kevesen engedhetnek meg magunknak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az értük kért összegek durván elszálltak az elmúlt pár évben, sokkal inkább tükrözve a nyugat-európai életszínvonalat, mint az itthonit. Szerencsére számtalan alternatíva kínálkozik a neves gyártó kiváltására, amelyek fókuszában elsődlegesen az alacsonyabb ár és a funkcionalitás áll.

Nem rendhagyó módon kezdjük egy csúcstermékkel, amitől tényleg eldobtam az agyam. Akinek minőségi kifogása lenne, annak jó hír, hogy a gyártó a Xiaomi, amelyik pont a kiváló anyaghasználatú termékeiről ismert. A Xiaomi MITU egy összeépíthető és programozható robot, amelyet egy okos eszközös applikációval vezérelhetünk. Giroszkópok segítségével egyensúlyoz, illetve mobileszközünket használva adhatunk neki utasításokat, tervezhetünk hozzá útvonalat, vagy éppen telefonunk döntögetésével terelgethetünk a szobában. Az ára 36.000 forint, de szerencsére EU Express szállítással vám és ÁFA mentes, és egy ugyanilyen tudású LEGO Technic nagyjából a duplájába kerül. Ha pedig megunjuk a robotformát, átépíthetjük dinoszaurusszá, vagy éppen űrhajóvá, így biztosítva időtálló szórakozást.

Aki maradna a Technic vonalon, annak érdemes egy pillantást vetnie a Qunlong munkagépre, amely a végén elhelyezett fogó kart mechanikusan képes mozgatni. Vannak egyéb Technic jellegű játékok is, ilyen például a távirányítható terepjáró és teherautó is.

Gyerekkorában ki ne szeretett volna katona vagy tűzoltó lenni? Nekik kínál komplett szetteket – tűzoltó állomást és mindenféle harcjárműveket - a Cikoo és a Kazi cég. Aki másik variánst szeretne, annak az alábbi két szett – ez és ez – is jó alternatíva lehet.

A lányok kegyeit nem kevésbé keresik a gyártók, igyekeznek mindenféle kívánságnak eleget tenni. A Cogo „lányok sorozatában” sokféle összeépíthető életkép megtalálható, ilyen a rózsaszín vidámpark, a királyi esküvő vagy éppen a hercegnői villa.

Sok olyan termék létezik, amely a különböző filmek fanatikusainak szeretne kedveskedni. Így a minden évben karácsonykor érkező Star Wars részek és a Minyonok által megformált lények sem maradhattak le a palettáról. Millenium Falcon, rohamosztagos vagy a híres figurák közül Darth Vader, Jango Fett vagy éppen R2D2 sem lehet akadály. Azért, hogy Gru se maradjon segítők nélkül, Dave, Kevin és az ő negatív alteregójuk is elkészült, a rajongók legnagyobb örömére.

Aki pedig csak elmélyülne a tengernyi építőkészletben az itt és itt kutakodhat érdekes szettek után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4412821530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása