Xiaomi Urban Life Style hátizsák teszt – Nem olcsó, de jó

2017.09.03. 10:00

Jackal_

original-font-b-xiaomi-b-font-font-b-mi-b-font-font-b-backpack-b-font.jpgPáromnak kerestünk laptophoz és egyéb, mindennapos dolog cipeléséhez hátizsákot egy ideje, ám ami olcsó volt, az nem volt jó, ami pedig jó, az horror áron volt megtalálható a nagy márkáknál. A Xiaomi termékeiről régóta közismert, hogy megfelelő árazással kiváló minőséget nyújtanak, tehát kíváncsiak voltunk, igaz-e ez a nem technikai kütyükkel kapcsolatban is. Na meg már csak azért is, mert lassan sportot űzünk abból, hogy amit lehet, a kedvenc kínai online boltunkban nézünk meg először. A Xiaomi Urban Life Style hátizsák 14 colos változata jelenleg 13 ezer forint alatt hazahozható, ráadásul minden egyéb költség nélkül az EU Express szállítási móddal, extraként kétféle színben, sötét- és világosszürkében.

itt megrendelhető >>

Kicsomagolás

Ezúttal nem tudok kicsomagolásról mit írni, ugyanis úgy kaptam meg a Xiaomi Urban Life Style hátizsákot, hogy ki is volt bontva az egyszerű, átlátszó fóliából. A dizájn egyszerű, téglalap forma, nincs megbolondítva, letisztult, ahogy azt szeretjük, csak egy kis felirat mutatja a típust, de a márka logóját jelentő Mi feliratot maximum a zipzár húzójánál találjuk meg. Az általunk választott táska sötétszürke, elérhető egyébként világosszürke és mélykék színben is.

Tetszik, hogy nem fekete a belseje, hanem világosabb kék, némi zöld beütéssel. Egyrészt gyönyörű az árnyalat, másrészt sokkal könnyebb megtalálni benne a beleszórt apróságokat is, mint egy fekete zsákban.

 

Tesztüzem

Az Xiaomi Urban Life Style anyaga némileg vízállónak tűnik, mint egy impregnált vászon, ennek megfelelőek a „fordítva bevarrt” zipzárak is, de biztos, hogy teljesen IP68 szabványú a hátizsák. A poliészter burkolat selymes, finom tapintású, és meglepő módon a hátsó rész is ebből készült. Itt említeném meg a hátrányát, hogy nem a tipikus, fekete, lyukacsos anyagot köszönthetjük itt, amely általában kellemes, ebbe könnyen beleizzad nagy melegben az ember háta, mivel a szellőzés nem megoldott.

A felső fogantyú egyszerű fekete anyagú, tapintva is érezhető, hogy alaposan összevarrták a táskával, nem kell attól félni, hogy leszakad, ha ott fogjuk. A vállpántok is az említett anyagból készültek, ebből mondjuk valami minőségibbnek tűnő kialakítást - például extra fogantyút vagy ergonomikusabb formát - is el tudtunk volna képzelni, de így is jó.

Az alatt a hónap alatt, amíg nálunk volt, semmilyen problémát nem tapasztaltunk a Xiaomi Urban Life Style táskával, úgy néz ki most is, mint az új. A varrás minősége hibátlan, hiába kerestem, nem találtam fogást a hátizsákon, sehol egy kilazult cérna vagy béna összeöltés.

Akármelyik színt is választjuk a GearBest kínálatából, a koszolódástól nem kell félni, mindegyik olyan árnyalat, hogy nem látszik meg rajta a kosz egyhamar, ráadásul egy nedves ronggyal könnyen tisztítható. A Xiaomi 14 inch Urban Life Style táska 20 liter űrtartalommal rendelkezik, fizikai méretei szerint 39 cm magas, 30 cm széles és 14 cm mély. A fronton egy széles nyílású zseb látható, ehhez könnyű hozzáférni, benne rejtőzik az odavarrt, akasztós kulcstartó, toll- és apróságtartó fakkok.

Ha szemből nézzük, bal- és jobboldalon is látható egy-egy hosszanti zipzárú rekesz. A kettő közül a bal oldali, fekete belsejű az érdekesebb, amit teljesen vízálló anyagból képeztek ki, azért hogy az esőtől és más folyadékoktól megvédje értékeinket. Mintegy 30 centi hosszú és nagyjából 10 centi mély. A jobb oldali sokkal nagyobb, viszont ez is tartalmaz „titkos” rekeszeket. Fent egy puha belső borítású zseb a napszemüveget védi, alatta pedig szintén zipzárral védhetők az egyéb értékek, egy tolvajnak elég nehéz hozzáférni.

Hátravan még a fő rekesz leírása, amely egyrészt dupla zipzáras, így a fülek segítségével mindenki számára könnyedén húzható bármelyik irányba, megszokás kérdése, másrészt a belseje pedig a már említett, szép türkizes anyagú. A zipzárok széleinél két oldalon plusz anyagot varrtak be, hogy ne „essen le” az eleje pakolászás közben, biztosítják az összetartást. A rekesz hát felőli oldalánál egy vastag részt találunk, ide tehető a 14 colos laptop.

Leteszteltük, végülis belefér a hagyományos, 15.6 colos is, még pont bezárható a táska, de már nem lehet a lehajló füllel rögzíteni. A bele rejtett készüléket nagyon védi az Urban Life Style hátizsák, fél centiméter vastag anyaggal tömték ki merevre az előtte és mögötte lévő részt is. A laptoptartó zseben van egy kisebb is, tablet ikonnal, ez magyarázatra sem szorul.

A fő rekesz táska eleje felé néző oldalán találunk még egy zipzáras részt fent, ez nagyjából a táska magasságának feléig ér. Az előtte lévő nagyobb zseb teljes mélységű, az ez előtt lévő kettéosztott mélyedés szintén.

Összességében több mint tízféle zsebecskébe dughatjuk a számtalan dolgunkat. Próbáltuk úgy, hogy volt benne egy 13.3 colos laptop, három telefon, egy tablet, az egér, a töltő a laposhoz, valamint a kedvenc 13 ezer mAh-s power bankom, illetve egy raklap egyéb női kötelező táska-tartozékok. A Xiaomi hátizsákja simán megbirkózott vele, a vastagított hátlap nem nyomta a hátamat és nem koppantak a benne lévő kütyük, ugyanis az alja – bár ugyanabból az anyagból készült, mint az egész táska –, ugyanúgy tömött, mint a hátlap.

Egy dolog hiányzott nekem a táskából – bár páromnak nem, mások az igényeink – a hátlapon egy, a hátam felé eső, kisebb/nagyobb zseb, ahova a telefonomat tudnám rejteni. Az összes többibe lopás miatt nem merem, mivel enyhén paranoiás vagyok.

 

Összegzés

A Xiaomi Urban Lifestyle hátizsák igazán minőségi darab, kétség sem fér hozzá, hogy nagyon átgondolt, az apró részletek és a sok-sok kis rendező zseb jelenléte elsőosztályú. Egyértelműen kijelenthető, hogy az érte kért összeg a hátizsák tudásával arányban áll, ezt a szintű minőséget, anyaghasználatot meg kell fizetni, így csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hasonló igényekkel keres a mindennapokhoz társat.

itt megrendelhető >>

komment

Címkék: ruházat és táskák

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr3312798882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása