Kávanélküli telefonok, avagy mindenki próbálkozik

2017.08.03. 12:08

molcsa

kávanélküli telefonok

A kávanélküli telefonok trendje azóta ível felfelé, mióta a Xiaomi piacra dobta a minden tekintetben úttörőnek számító Mi MIX modelljét. Azóta a kisebb kínai gyártók is próbálkoznak hasonlóval. Sőt, nem is csak igyekeznek olyasmit alkotni, hanem konkrétan ugyanazt akarják megvalósítani.

A Xiaomi Mi MIX már több mint fél éve debütált, és azóta több gyártó jelezte, hogy ez a követendő út azzal, hogy hasonlót alkotott. Elég csak arra gondolnunk, hogy a Samsung Galaxy S8 is már szinte káva nélkül érkezett. A MIX-ről ITT olvashattok tesztet, amit érdemes is megtenni mert nagyon érdekes telefonról van szó. Az olcsóbb verzió nettó 132.000 Ft., míg a nagyon bika csúcskészülék 145.000 forint. Ez ugyan elég sok, de lehet szemezgetni az olcsóbb riválisokból is.

Na de hogyan reagálták le a kisebb kínai gyártók a bezel-less őrületet? Hát hogyan máshogy, mint azzal, hogy őrületes másolásba kezdtek. A Doogee és a Bluboo már leleplezte a saját elgondolásukat, most meg az extra olcsó telefonokról híres Leagoo jelentette be a saját mix-ét. Merthogy természetesen (majdnem) mindenki valamely formában ezt a nevet használja.

A Doogee Mix két színben kapható, van egy fekete és egy kék változat. 5,5 inches kijelzője 720p-s, kissé szerény darab. Cserébe viszont eléggé ütőképes hardvert kapott. Helio P25-ös processzor hajtja, amit 4 GB, vagy bődületesen nagy, 6 GB memória támogat. Tárhelynek bőségesen elég 64 GB-ot adnak. Ráadásul a Banggoodon most mindkettőt leárazva kínálják: az előbbi nettó 46.000 forint, az izmosabb modell pedig akciósan nettó 51.000 magyar pénz. Külön öröm, hogy új Android 7.0 fut az eszközökön.

Bluboo S1 kicsit kilóg a sorból, mert ők nem a Mix nevet adták a saját megoldásuknak. Amúgy nagyon-nagyon hasonló a Doogee termékéhez, de ez már fehér színben is kapható. A kijelző erősebb, Full HD felbontással rendelkezik, a szokásos 5,5 inches méretben. A MediaTek Helio P25-ös processzor itt is fellelhető, 4 GB memóriával. Vadonatúj Android 7.0-ás rendszer fut rajta. Kissé jobb választás talán, mint a Doogee alap modellje, megéri ezt a kis felárat, ugyanis a nettó ára csak 50.000 forint. Most érdemes rá lecsapni, mert elsőként a GearBest-en kapható, ráadásul igen olcsón, mivel a gyártó szponzorálja őket.

Akik a nagyobb kijelzőkért vannak oda, ha már több a hely van a káva lefaragása miatt, azoknak ajánlott a Maze Alpha. Kinézetre igencsak hasonló ez is, de közel ugyanolyan hardverrel, egy nagyobb Full HD-s kijelzőt kapunk. A 6 inch talán mindenkinek elég lehet. Árban a GearBest-nél jobban elszálltak, mert 58.000 forintért adják, viszont kérhetünk Europe Registered szállítást, amivel a mendemondák szerint jó eséllyel elkerülhetjük a pluszköltségeket, mire hozzánk kerül. Erről bővebben itt olvashattok. A TomTop kínálatában már nem is látszik meg a minőségbeli ugrás, mert már nettó 48.000 forintért vihető a gép.

Csak hogy a felsorolás soha ne érhessen véget, egyre több gyártó száll be a harcba. A napokban jelentette be a Leagoo a Facebook oldalán, hogy ők is piacra dobják a KIICAA Mix névre keresztelt, minimális kávával rendelkező okostelefonjukat. Az adatok és számok nagyon impozánsak, ugyanis háromféle modell lesz kapható, hogy mindenki kiválaszthassa a saját pénztárcájának és igényeinek megfelelőt. A leggyengébb a 2 GB RAM és 16 GB ROM-mal lesz szerelve, mely ennek megfelelően extra olcsó, 23.000 forint lesz. A középső egyed ugyanezen paraméterekből a 3 GB + 32 GB-ot hozza, 35.000 forintos árcédulával. Végül, de nem utolsó sorban a legizmosabb darab 6 GB memóriát kap, melyet igencsak nagy, 128 GB-os háttértár fejel meg. Ez is csak 45.000 forintért lesz kapható, mely igen szerény árazás. A legolcsóbba 4, míg a két drágábba 8 magos SoC kerül. Viszonteladókhoz érkezésük valamikor augusztusban várható.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr4512710684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása