Retteghet a Nokia 3310? – Megérkezett a hasonmás

2017.08.01. 10:46

molcsa

nokia 3310

Az év elején bombaként robbant a hír, hogy a Nokia név jogait birtokló HMD Global újra piacra dobja a nagy múltú Nokia 3310-est. A törhetetlenségéről híres készülék utódjának fogadtatása nem volt egyhangúan pozitív. Rengeteg negatív kritika érte a menürendszerét, a kameráját, de több más ponton sem volt tökéletes a telefon. Azonban megérkezett a kínai hasonmás, amelyet a Vkworld kínai telefongyártó cég készített el. A vállat mérnökei már számos strapabíró készülékkel lepték meg a nagyközönséget, ilyen például a New Stone V3, ami IP68-as védelemmel és 3000 mAh akkumulátorral rendelkezik. Ezek alapján nem lehet mondani, hogy a gyártónak nincs elég tapasztalata a törésálló telefonok készítésében. Sajnos még nem jutott el tesztasztalunkhoz a z3310 névre hallgató eszköz, viszont specifikáció szinten is találunk számos érdekességet.

A dizájnt tökéletesen sikerült másolni a kínai mérnököknek. Apróbb változtatásokon kívül (pl.: hátlapi hangszóró nyílás alakja, felvevő gomb és a hátsó logó helyzete) tökéletesen az eredeti 3310-es kinézetét kapjuk. Még méretben is csak milliméteres eltéréseket találunk. Mindkét készülékben egy 2.4 inches 320x240 felbontású TFT kijelző teremti meg a képi világot. Négy különböző színű műanyag házban (citromsárga, narancssárga, kék és szürke) kaphatók a telefonok, azonban a Vkworld sokkal élénkebb színekkel próbálja meggyőzni a vásárlókat.

A készülékek belsejének boncolgatása közben is találunk különbségeket. A z3310-esben egy Spreadtrum 6531 dübörög, míg az eredeti készülék lelkét egy MediaTek MT6260C szolgáltatja. A kínai készülékben 32 MB belső tárhelyt kapunk a 16 MB-al szemben. Viszont a HMD Global által gyártott készülék microSD kártyával 32 GB-ig bővíthető, míg a Vkworld készüléke csak 8 GB adat tárolásáig bővíthető. Az eredeti készülék 2 db microSIM, míg a kínai készülék két hagyományos SIM kártya  kezelésére képes és sajnos mindkét telefon csak a 2G hálózatot támogatja.

Az eszközök 3,5 mm jack bemenettel és 2 MP kamerával rendelkeznek, amihez segítő villanó vakut is kapunk. Az egyik legnagyobb különbség az akkumulátor kapacitás terén mutatkozik. A Nokia 3310 1200 mAh-val dolgozik a Vkworld 1450 mAh-val szemben.

A tényleges tesztünk során kiderül majd, hogy a számbéli különbségek mennyire jelentkeznek a mindennapi használat közben. Az biztos, hogy ismét sikerült maradandót alkotni Kínában és nem kell fejet hajtani a z3310-nek az eredeti változat előtt. Specifikáció alapján még az is lehet, hogy túlnő, de minimum egy szinten van a két készülék. Árban biztos a Vkworld újdonsága nyert, hiszen nagyjából 7000 Ft-ért a miénk lehet a készülék, míg a 3310-est 20.000 Ft-ért emelhetjük le a boltok polcairól. Remek ár/érték aránynak köszönhetően én biztosan a vásárlók között leszek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1912703149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása