Andoer NX-8252 Bluetooth fejhallgató teszt - Kis pénz, kis foci

2017.07.04. 17:05

molcsa

v650b1-25-800e-696x570.jpg

Megvallom őszintén, nem egyszerű az ember dolga, amikor olyan eszközt kap a kezébe tesztelésre, mint amilyen az Andoer NX-8252. Alapvetően a "tisztes iparosmunka" jelzős szerkezet jut eszembe róla, semmi formabontó, semmi újdonság, csak egyszerűen van, mi meg használjuk.

Itt rendelhető

 

Kicsomagolás

Egy viszonylag kisméretű csomagban érkezett az aktuális tesztalany, amin érdekes módon semmilyen márkaspecifikus jelzés nem látható. Valószínűleg más márkanéven is forgalmazzák, de nem akartak többféle dobozt gyártatni. A doboz tetején olvasható szövegből megállapítható, hogy összesen 4 féle színben létezik ez a típus. Tiszta fekete (a tesztelt példány is ilyen), fekete-piros, fehér, valamint kék-fehér.

Kibontás után egy egyszerű formára húzott műanyag fészekben találjuk elöl a fülest, hátul pedig a tartozékokat. Ez utóbbiból nincs túl sok, bár az ember ebben a kategóriában már egy AUX kábelnek is örül. Jelen esetben már kezdhetünk is örülni, hiszen a Micro USB-s töltőkábel  és egy zanzásított kezelési utasítás mellett a fent említett AUX kábel is a csomag része.

Tesztüzem

A fejhallgatót kézbe véve az első, ami feltűnik, hogy a marketingfotóval ellentétben nem matt fekete, hanem fényes, csúszós, ujjlenyomat mágnesként viselkedő műanyagból készült. Kissé szkeptikus voltam az összehajtható design miatt, és mint kiderült, félelmem nem volt alaptalan, használati helyzetbe szétnyitva sem tűnik túl stabilnak, összehajtáskor pedig nyikorgó hangok kísérik a műveletet. Összecsukott helyzetben ha kézben cipeljük már a lépéseink okozta lengés elég ahhoz, hogy magától újra kinyíljon. Súlya elfogadható, kis szöszmötölés után kényelmes viselet.

Kezelését tekintve az összes gomb, csatlakozó és a visszajelző LED is a jobb oldalra került, a bal oldali fülpárna környékén nem található kezelőszerv. A jobb oldalon fölülre (kissé nehezen elérhető helyre) került a töltőcsatlakozó, valamint a ki-bekapcsoló gomb. A hátsó részen a hangerőszabályozó/léptető gombok laknak, a készülék alján 3,5 mm-es AUX csatlakozó a közvetlen kábeles összeköttetéshez, visszajelző LED és a mikrofon található. Elöl a hívásfogadás és a lejátszás/szünet gombokat érhetjük el.

 

Használat közben

Bekapcsolás után egy indító dallam csiklandozza a hallójáratainkat, majd a párosítás kötelező köreit lefutva máris élvezhetjük a vezeték nélküli zenelejátszás előnyeit. Sajnos Bluetooth üzemben a hangerő maximum erős közepesnek mondható, a mélyeket pedig az indokoltnál is nagyobb mértékben vágja. Mindez véleményem szerint inkább hangoskönyvek hallgatására teszi alkalmassá a fejhallgatót, a techno illetve a heavy metal szerelmesei sem ebben a készülékben fogják megtalálni életük párját. Vezetékes üzemmódba váltva némiképp javul a helyzet, így használva kapunk némi hangerőtöbbletet és bár a dobhártyánk így sem fog beszakadni, úgy vettem észre, hogy értékelhető mélyek is bekúsztak a hallgatott zenébe. A vezetékes használatnak megvan az a további előnye is, hogy miután előcsalogattuk az utolsó kis energiamorzsát is az akkuból, AUX-on üzemeltetve tovább használhatjuk  a készüléket a legközelebbi töltési lehetőségig.

Ami a beépített telepet illeti, meglepően közel jár üzemidőben a gyártó által közölt értékekhez, ezen a téren nem lehet okunk panaszra. Egy töltéssel sikerült 9 órán át üzemeltetnem, csak ezt követően kérte, hogy adjam meg, ami jár neki. A töltési időt viszont nem tudom, hogy hogyan számolták ki, de laptop USB-ről töltve sem volt több, mint másfél óra ellentétben a gyártó által megadott 2-3 órával. Beépített mikrofonjának köszönhetően telefonálásra is használhatjuk, bár a zajszűrő mikrofon hiánya miatt szerintem nem ez lesz a kedvenc eszközünk erre a célra, illetve a mikrofon elhelyezése sem épp a legszerencsésebb, zajosabb környezetben sajnos indokolatlanul sok volt a "Tessék?" meg a "Ezt most mondd még egyszer!", így én személy szerint nem aknáztam ki a készülékben rejlő lehetőségeket. Pozitívum viszont, hogy bejövő hívásnál elkezdi felolvasni a hívó telefonszámát. Sajnos angolul, de ez is több, mint a semmi, nekem kifejezetten tetszett ez a funkció.

 

Összegzés

Megvallom őszintén, nem ájultam el. Az ujjlenyomat-mágnes fényes műanyag, a nyikorgó, gyenge szerkezet, a közepes, de inkább gyenge hangminőség és hangerő számomra mind önmagukban is megbocsáthatatlanok. Kevéssé tudja ezeket feledtetni a kiváló üzemidő, a kábelen némileg javuló hangkép, valamint a jópofa számfelolvasó. Bár folyamatosan előjön a kínai termékek legfőbb mentőöve, hogy nem a legjobb, de nagyon olcsó. Nos ez a készülék 15 dollár kínai raktárból rendelve, ingyen postával. Ha valaki a hangminőség terén kompromisszumokra kész, vagy inkább hangoskönyvet hallgat rajta, az ne sokáig habozzon, azonnal rendeljen, de techno/metal rajongók szerintem messzire kerüljék el.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2312606467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása