Arealer Q6 vezeték nélküli fülhallgató teszt – Sportolás korlátok nélkül

2017.05.29. 16:58

molcsa

v2123-1-adfa-y6md.jpg

Az elmúlt hónapban vettem észre magamon, hogy a sportolás kezd eltávolodni tőlem. Ezért egyre gyakrabban járok el mozogni. Futás közben nincs is jobb, mint a hangos autók okozta zajt valamilyen könnyedebb zenével helyettesíteni. Kezdetben vezetékes fülhallgatóval próbálkoztam, de nem sikerült barátságot kötnünk. Minden második lépésnél kiesett a fülemből és nagyon zavaró a kábelek jelenléte is. Sokszor a kezembe kellett fognom a futás végéig a fülest, mert egyszerűen nem akart a fülemben maradni. Ezen változtatván kutakodni kezdtem, és így bukkantam az Arealer Q6 vezeték nélküli sport fülhallgatóra, ami végre elhozta a kényelmes mozgás örömét, de a futás még mindig fárasztó.

 

Kicsomagolás

Egyszerű karton dobozban érkezik az eszköz. Dizájnon nem gondolkoztak sokat, fehér és narancssárga színek dominálják a csomagolást. Fedelet leemelve egy rövid német használati utasítást, majd magát a terméket pillantjuk meg. A doboz legalján a micro USB töltő és a különböző méretű gumiharangok kapnak helyet a kínai útmutató mellett.

Azt gyorsan megállapíthatjuk, hogy a kínai mérnökök kiváló munkát végeztek a Q6-tal. Összeszerelési minőség kiváló és a fekete-szürke színpárosítás is elegáns kinézetet ad a terméknek. A fülhallgató tökéletesen illeszkedik az ember fülébe. Közepét pedig a márka logója díszíti. Jelen esetben nem a klasszikus megoldással van biztosítva, hogy ne essen ki a fülünkből az eszköz. Arealer Q6 rendelkezik egy könnyedén hajlítható szárral, amit a saját fülünkre igazíthatunk, így még kényelmesebb hatást elérve. Összességében a 17 grammos készülék tökéletesen passzol a fülbe és szinte lehetetlen, hogy kiessen. Ez köszönhető a három méretben cserélhető gumiharangoknak is. Fontos megemlíteni, hogy formájának köszönhetően teljesen kiszűri a külvilág zaját. Olyan, mintha egy másik dimenzióba kerülne az ember használat közben.

A Q6 kábele műanyag borítást kapott és kb. fél méter hosszú. Ez sajnos nem elég ahhoz, hogy a kilógó részt a pólónk alá rejtsük, így utcán hordva elég fura kinézetet okoz. Erre csak rátesz egy lapáttal a hatalmas méretű vezérlő, amin a hangerő fel, hangerő le és egy bekapcsoló gombot kapunk. Városban hordva kaptam egy-két kérdő pillantást, hogy mégis mi mászott ennek az embernek a fülébe? De egy ilyen eszközt úgyis sportoláshoz használjuk a legtöbbet, ahol senkit nem érdekel a divat.

 

Tesztüzem

A kapcsolódás bluetooth-on keresztül egy pillanat alatt létrejön (Samsung Galaxy S7-tel tesztelve). A Q6 tíz méteres távolságon belül képes megtalálni eszközünket, azonban a falak sokat rontanak ezen. Sajnos beépített tárhely nincs az eszközben, így kénytelenek vagyunk magunkkal vinni mindenhova a telefonunkat is. Bekapcsolás után egy lágy női hang vezényel, hogy éppen mi is történik. Csatlakozás után a connected szócskát hallva nyugodtan konstatáltam, hogy mehet a mai edzés.

Egy sport fülhallgatónál mindig nagy kérdés, hogy mennyire fontos a hangminőség. Inkább a kényelem és a stabilitás döntő ezeknél a készülékeknél? Ezt döntse el mindenki maga, ami biztos, hogy sajnos nem tud kiemelkedőt nyújtani a Q6 hangzás terén. Egy gyenge közepes teljesítményt kapunk, ami ebben az árkategóriába nem is nagyon meglepő. Közepes és magas tartományban elfogadható a minőség, azonban a mélynél már komoly problémák vannak. A basszus nagyon gyenge és a hangok teltsége se megfelelő.

Mikrofon tökéletesen működik egyik beszédpartnerem se vette észre, hogy az Arealer készülékét használom. Fontos, hogy vízállóságot nem kapunk, így csak óvatosan lehet esőben használni. A készülék micro USB-n veszi fel a naftát, kb. 1,5-2 óra alatt tudjuk elérni a maximum töltöttségi szintet. Egy kéken világító LED jelzi, ha a készülékünk befejezte a töltést. Üzemidő szintén elkápráztató, kb. öt órán keresztül képes zenelejátszásra, amibe rengeteg sportolás belefér. A hangerő szabályozás és a zeneszám váltás kitűnően működik. A középső gomb is megfelelően végzi a dolgát, ezt hívásfogadásra és bekapcsolásra/kikapcsolásra használhatjuk.

 

Összegzés

Nagyon nagy kényelmi pluszt ad, hogy egyénileg formálhatjuk a szárakat és hihetetlen jól működik a hangszigetelés. A használata pofon egyszerű és kiváló a mikrofon teljesítménye is. Rendkívül stabilan ül a fülben és az akkumulátor időre se lehet panaszunk. Ha nem vagyunk vajfülűek, akkor egy tökéletes készüléket kapunk, nagyon jó ár-érték aránnyal. Amennyiben képesek vagyunk elfogadni a gyengébb hangminőséggel járó kompromisszumokat és kizárólag sportoláshoz szeretnénk használni a fülhallgatót, akkor egy tökéletes alternatívát kapunk az Arealer Q6 személyében.

Arealer Q6

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1312537519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása