Rafting Bag vízálló táska teszt - Kiváló sörhűtő batyu

2017.03.10. 08:00

Pözsi

kepkivagas_12.PNG

Nyári szabadidős tevékenységeink jelentős részét folytatjuk víz közelében, gondolnunk kell elektromos készülékeink, pénztárcánk, olvasnivalóink védelmére. Már érezhető, hogy közeleg a meleg, vajon mennyire leszünk vízállóak 2000Ft-ért?

 

Kibontás

Buborékos borítékban, nejlonba bújtatva érkezett egy 2 literes és egy 5 literes változat, zöld és narancssárga színben. Ez a termék nem igényel különösebb védelmet, itt inkább előny a könnyű csomag. Anyaga erős, de vékony, így könnyen összehajtogatható, ami a tárolásakor, és a lezárásakor is szempont.

p1010348_1.JPG

p1010328.JPG

p1010373.JPGp1010342.JPG
A hengeres kialakításnak köszönhetően üresen is megáll egyenesen, könnyű belepakolni. A kisebbik átmérője 12 cm, magassága 28 cm, teljes térfogata így 3 liter feletti. A nagyobbik majdnem eléri a kilenc litert, átmérője 18 cm, magassága 35 cm. Első hallásra ennek örülnünk kellene, hiszen többet kapunk, mint vártuk, de sajnos ez is olyan, mint a zacskós chips: fele levegő. 

p1010376.JPG

 

Tesztüzem

A lezárás módja a térfogatot jelentősen lecsökkenti. A nyílásokat két fém pálcika közé varrták, ezeket kell egymáshoz szorítva lehajtani az egyik oldalra, majd a sarkokon lévő csattal egy fogantyút formálni. A valóban igénybe vehető tér megállapításához felöntöttem őket annyi vízzel, hogy még zárhatóak maradjanak, majd lemértem a víz mennyiségét. A 2 literesbe pontosan 2 liter, 5 literesbe a várton felül plusz fél liter, így összesen 5,5 liter víz fért, a gyártó ígérete megfelelt a valóságnak.

p1010368.JPG

A vízállóság teszt is elkezdődött ezzel a kísérlettel, és kiderült, egy hajtás nem elég. Mindkét táska elég gyorsan, folyamatos vízsugárral eresztett, egy vödör vízben elmerítve pedig szaporán szöktek az apró buborékok. Esőben már így is mondhatjuk vízállónak, azonban ha nem szeretnénk, hogy a csónakból kiesve esetleg elmerüljön, némileg tovább csökkentve a rendelkezésre álló helyet hajtanunk kell még egyet a lezáráskor. Ekkor már se ki, se befelé nem jutott víz.

gif.gif

Vízi sportokhoz ajánlják, ezért érdemesnek tartom megjegyezni, hogy kifejezetten jól viselték a gyűrögetést, sehol nem nyúlt meg az anyaguk, a varrás erős, és a csatok is jól tartanak, pedig szándékosan nem finomkodtam velük. Található rajtuk egy-egy műanyag karabiner, ezekkel rögzíthetjük övre, túratáskára, gumipókra, vagy ahova szükséges.

anigif.gif

 

Konklúzió

Rengeteg felhasználása lehet egy táskának, elég univerzális eszközök. A vízi sportok mellett használhatjuk az uszodában, strandon, jól jöhet, ha szakad az eső, és szárazon akarunk tartani valamit séta közben, vagy kempingezéskor a folyóban lehűteni pár italt. A 2 liter is elegendő az alapvető dolgaink tárolására, egy kisebb könyv, két kicsi törülköző, két telefon, egy kompakt fényképezőgép, és a pénztárcám is gond nélkül belefért, jó megoldás, ha közel van a tengerpart. A nagyobbik már egy normális méretű törülközőt és a váltás ruhát is képes befogadni, igaz sokkal nagyobb is, ezért inkább kézben hordós, mint övre akasztós. Mind a két méretben 2200 forintba kerül, és bár ennyi pénzért nem várható el több évtizedes élettartam, mégis úgy érzem, jó pár nyáron át használhatjuk őket.

 Itt megvásárolható >>

 

komment · 1 trackback

Címkék: ruházat és táskák

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr2312321889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Föl ne boruljál tőle 2017.03.13. 12:04:29

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Giling-galang, szól a harang, délután italozni nem nagy kaland. Azért végképp nem szólhat meg senki, ha a Heti sajtóból csak olvasol róla, mert a surranópályán felkészülni ér. Hétszentség'17/10 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pierr Kardán 2017.03.11. 17:47:58

Nem vágom ennek a zsáknak és a sörhűtésnek az összefüggését. Sört egy madzagra kötve is lehet hűteni a vízben...

Nouby 2017.03.12. 18:41:06

@Pierr Kardán: jég, víz, sör a zsákba és lehet sétálni

Nouby 2017.03.12. 18:41:07

@Pierr Kardán: jég, víz, sör a zsákba és lehet sétálni
süti beállítások módosítása