Caden K1 fotós táska és neoprén objektív tartó teszt

2017.03.09. 08:00

Szadati

nevtelen-1.jpgAz egyik legnehezebb feladat azoknak, akik fotóznak - akár hobbi, akár profi szinten -, hogy fotós eszközeiket megfelelően szállítsák és tárolják. A tavasz közeledtével neki is álltam új táska és egy-két objektív tok után nézni, és egyből megakadt a szemem ezeken a példányokon. Az biztos, hogy a termékek megjelenése nem szokványos, de vajon elég-e a boldogsághoz az egyedi kinézet?

 

Neoprén objektív tartók

Sokszor van, hogy csak szeretném magammal vinni a gépem, viszont nincs kedvem külön táskát vinni neki, így bedobom a vázat, meg egy lencsét a mindenes hátizsákba, ami valljuk be nem a legbiztonságosabb hely egy drága fotómasinának és a felszereléseknek. Erre jók ezek a tartók.

doc_0336.jpg

Bontogatás

Három méret érkezett hozzám, egy S-es, egy XL-es és egy XXL-es. A szokásos átlátszó fóliában jött, ami nem is gond egy ilyen terméknél. Első ránézésre teljesen rendben van az anyag minősége; puha, de mégis masszív, elnyűhetetlennek tűnik, de a tépőzár enyhén szólva is rosszul lett felvarrva, mert nem a széleinél lett elszegve. Ez hosszútávon nem tudom, hogy fog teljesíteni, mert a gyakori ki- és bepakoláskor hamarabb leválhat, és akkor lőttek a biztonsági zárnak.

nevtelen-2.jpg

Tesztüzem

Amin megakadt elsőre a szemem, hogy a gyártó azt állítja, hogy vízálló a terméke. Ezen nevettem egy jót, mert már mindenre ezt írják, szóval ez lesz az első amit megcáfolok - gondoltam magamban - de sajnos nem sikerült. Kinyitottam a legkisebbet, beleraktam a kezem, és irány a csap, hideg víz kinyit. Semmi. Láttam, hogy nem pereg le róla a víz, szóval valószínűleg csak egy kis idő kell, és átázik. Meglepetésemre nem így lett, 3 percig áztattam az objektív tartót, de nem lett nedves a kezem a tokban, sőt még a hideget sem éreztem. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy kád vízbe rakva is kutya baja lesz az objektívnek, de nem kell aggódnunk a tartó mellett kiömlő folyadéktól vagy a ráfröccsenő víztől. Tehát ezen a teszten átment jelessel. A tároló fal vastagsága körülbelül 3 mm, ami megfelelő védelmet nyújt a belerakott eszközöknek, de azért továbbra is csak óvatosan!

Nézzük, hogy mi is fér bele a különböző méretű tárolókba. Az S-est akkor ajánlom, ha kis MILC objektívekkel rendelkezik valaki, esetleg pencake típusú objektív tárolására is jó lehet (pl.: Canon 24mm f/2.8 STM), de még akár akkumulátort is tarthatunk benne. Az XL-es már kedvezőbb DSLR objektívekhez, kisebb fix objektívek, mint pl a Nikon vagy Canon 50/1.8, vagy a Yongnuo 35/2 kényelmesen elfér benne. Végül pedig az XXL-es, amibe akár befér egy közepes méretű tükrös gép is (pl.: Nikon D7000, vagy Canon 70D) vagy a legtöbb objektív. Én egy Nikon 85/1.8-cal és egy Tokina 12-24/4-gyel próbáltam, mindkettő akár napellenzővel is simán elfér külön-külön.

doc_0339.jpg

Összegzés

Kellemes és pozitív csalódást jelentett ez a trió számomra mind a funkcionalitást, mind pedig az árat tekintve, mivel meggyőzött róla, hogy amit beléjük rakok, azt nem kell féltenem sem folyadéktól, sem fizikai hatásoktól. A termék nem hagy maga után kívánnivalót. Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem feltétlen akar külön fotós táskát magával vinni, főleg ha megnézzük, hogy S-es méretben 900 Ft, Xl-es méretben 1300 Ft, XXL-es méretben pedig 1500 Ft-os áron megkapható.

 

Caden K1 táska

doc_0317.jpg

Bontogatás

Mint a legtöbb hasonló termék, ez is egy átlátszó zacskóban érkezett. Maga a táska egy piros gumis tartóban volt, amit nem érdemes eldobni, mert akár esőkabátként is lehet hozzá használni. Persze itt is fokozottan igaz, hogy ez az anyag csak vízlepergető, és ha megáll rajta a víz, akkor egy idő után átázik.

doc_0330.jpg

Első ránézésre zavarba ejtően sok a zseb, rekesz, csat és cipzár. Persze egy fotós hamar rájön, hogy mit hová is tegyen, és hamar belakható.

Egy táska megítélésénél elsődleges szempont a tépőzárak, csatok, cipzárak és a varrás  minősége, tartóssága, hiszen ezeket használjuk a legtöbbet. Ha itt elbukott egy termék, akkor lehet akármilyen csili-vili, nehéz újra visszaszereznie a bizalmunkat.

doc_0322.jpg

Fotós táska lévén itt is ez volt a legelső dolog, amit szemügyre vettem. A rövid tesztidőszak miatt nyilván extrém ki-be cipzárazás, csat kapcsolgatás és zseb nyitogatás volt a teszt, de elmondható, hogy többszöri próbálkozásra sem akadt a cipzár, a tépőzár sem foszlott le, és bár a csat műanyag, abból a jobb fajta jutott, emiatt sem kell aggódnunk.

A külső anyaga nylon, de nem vízálló. Ilyen esetben jöhet jól a már említett piros védőköpeny. A belső anyag puha szivaccsal van ellátva, ami a rezgések elnyelését  és a külső behatások elleni védelmet hivatott szolgálni.

Az elülső zseb egy műanyag csattal és cipzárral nyitható. Ennek belseje ugyanazzal az anyaggal van borítva, mint amilyen a piros védőhuzaté. Ez a zseb már önmagában több feladatot is ellát, hiszen van hely a kiegészítőknek. Ide pakolható pl. power bank, mobiltelefon, iratok, aksik, de akár egy toll vagy ceruza is tárolható benne.

doc_0320.jpg

A táska hátulján egy szivacsozott rekesz található. Bevallom, ennek a funkciójára nem sikerült rájönnöm. Ez a zseb fekszik a hátunkra, tehát az izzadás miatt papírt nem célszerű tárolni benne. Ha egy kisebb tablettel próbálkoztam, akkor már nem volt zárható, és csak reménykedhettem, hogy nem hagyom el. Szóval lövésem sincs, hogy mi célt szolgál. A táska aljára csatos állványtartó került, amihez egy közepes méretű állvány kényelmesen rögzíthető.

A fő tároló rész két “ajtóval” rendelkezik. Az egyiket kinyitva elérhetővé válik a négy részre osztott belső tér. A gyártó szerint itt egy DSLR-t, plusz egy-két objektívet tarthatunk, de ennek gyakorlati megvalósítására még visszatérek. Az “ajtóban” kettő memóriakártya-tartó zseb is van, a másik kinyitásakor csak egy oldalsó rekeszhez férünk hozzá. Mindkettő külsején hálós tartó is van, döntse el mindenki maga, hogy mit tenne bele szívesen.

 

Tesztüzem

A táska ránézésre is maximum egy hobbifotós igényeit szolgálhatja ki. Ebben az esetben is kell némi fantázia a belső rekeszeinek testreszabásához. Amikor először kinyitottam, tudtam, hogy ki kell vennem egy térelválasztót, hogy kényelmesen el tudjam rendezni a felszerelésemet. Így be tudtam rakni egy közepes méretű tükörreflexes vázat, egy kit objektívet és egy rendszervakut. Itt jegyzem meg, hogy a  leírásban szereplő példa felszerelések közül van, amit nem fogunk tudni a méretei miatt beletenni, például egy 70-200 mm-es optika nem fog beleférni.

doc_0325.jpg

A táska felvétele okozott némi fejtörést és bevallom, kellet kérnem a közönség segítségét a feladat végrehajtásához. A viselése hosszabb távon kényelmetlen lehet, ha nehezebb gépparkkal rendelkezünk.

Használat közben nem sok panaszom volt rá. Ha a megfelelő méretű eszközökkel pakoltam meg, azokhoz könnyen hozzáfértem, és biztos, fix helyet nyújtott az eszközeimnek. Ha hosszabb ideig volt rajtam, akkor jól jött a derék tájra csattal rögzíthető pánt, ami meggátolta a tatyó ide-oda való himbálózását.

 

Összegzés

Jól használható, praktikus kis táska a Caden K1. Egy hobbi fotósnak mindenképpen megfelelő választás. Minden olyan igényt kielégít, ami a hobbi fotózásnál elvárható, és a körülbelül 5300 forintos ár abszolút versenyképes. A leendő tulajdonosa biztos lehet benne, hogy hosszú időre kiszolgálja majd őt.

A Caden K1 táska itt megvásárolható >>
Az objektív tokok itt megvásárolhatóak >>

 

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők ruházat és táskák

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr9812316521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása