Sades SA-902 fejhallgató teszt - Büdzsé cucc otthonra

2017.02.14. 10:14

mrgergoke

41jzkpo1mrl.jpg

Élőben egy picivel jobban néz ki, mint a képen. Ami azt illeti, ez már tavalyi rendelés, csak valahogy mindig voltak érdekesebb dolgok, amikről írhattam, sosem jutottam el idáig. Mostanra tökre eltűnt már a webshopokból, pár helyen kapni csak, pedig kispénzes terméknek remek választás.

Meglepő módon az árazása is rettentően vegyes, van 20, meg 60 dolcsiért is. Végül is mindegy, majd megrendelitek onnan, ahonnan gondoljátok, ha megtetszik a termék a cikk végére.

 

Bontogatás

Doboz nélkül jött, sok helyen nem kérnek a termékekhez a gyártótól, mert úgy olcsóbb, ilyenkor pedig kartonokban, azon belül pedig zacskókban érkezik a sok kütyü. Adja magát: így sokkal kevesebb helyet foglalnak. Én is ilyen példányt kaptam, de hát tök mindegy, ha sérülés nélkül megérkezik. A doboz bontogatása így elmaradt, erről nem tudok nyilatkozni. A zacskóban viszont ugyanúgy megtalálható minden: a fejhallgató a fél kilométeres madzagjával, ami a végén egy kisebb zacskóban össze van fogva, illetve egy nedvszívó zacsi.

4165buwbgvl.jpg

Küllemre átlagos/elmegy kategória a fényes műanyag miatt, amit kétoldalt, és a mikrofonon látni lehet. A dizájn amúgy rendben van, kellemes az összkép, de nem értem, miért nem használtak olyan matt műanyagot, ami a tetején a pántra is került. Az például kellemes tapintású, és jól is néz ki. A távirányítója szerintem kicsit gagyira sikerült az alakja miatt, engem valahogy mindig egy 10 éves kor alatti gyerekeknek szánt eszközre emlékeztet, amit a Tesco polcain lehet kapni egy doboz Lego, meg egy beszélő fúrógép között. Szerencsére csak kevés fénye van, ez általában sokaknak jelentős szempont vásárláskor. Kétoldalt két-két csíkon pirosan világít, illetve a távirányítója, ha lenémítom a mikrofont.

41egkw0df0l.jpg

A küllemtől eltekintve nagyon kényelmes. Amit elsőre észrevettem, az az volt, hogy a fülem alatt egy-két centivel támaszkodik fel az alja, így biztosan nem fogja nyomni a felhasználók fülét, hacsak azok nem műholdas radarokra emlékeztető hallószervekkel rendelkeznek (értsd: tasla fülűek), mely esetben sajnos nem ez a megfelelő termék számukra. A fület teljesen körbefogja, ugyanakkor nem szigetel kábé semmit sem. A külső zajokat egészen addig fogjuk hallani, amíg valami legalább egy gyengébb hangon meg nem szólal az eszközön. Amint hallani valamit, amire lehet koncentrálni, a külső zajok eltörpülnek, eltűnnek.

 

Tesztüzem

A driver letölthető a gyártó hivatalos oldaláról, vagy felhúzható a kapott CD-ről is. Ugyanaz a szokásos felület, ami az eddigi Sades cuccoknál volt, csak ez most nem tud magyarul. Lényegében mindegy, úgysem kell pár percnél többet bámulni. Felrakás után újraindítás, egy kis equalizer állítgatás, szükséges dolgok bekapcsolgatása, és már mehet is.

Röviden, ami elérhető a vezérlőben: hangerőszabályzás, hangszínszabályzás, mintavétel állítás, környezeti effektusok, virtuális 7.1 hangzás ki/be, egy pitch emelő/csökkentő, mellette egy karaokeszerű izé, ami kiemeli, vagy eltünteti az énekhangokat 100 fokozatban, illetve egy térhangzást erősítő valami.

412mgo5qbll.jpg

A hangerőszabályozáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy a szokásos itt is érvényes: minimum hangerőn kellemes, lehetne alacsonyabb is jóval. Külső programmal lejjebb lehet venni, de ez ugye megint workaround. A hangszínszabályzó teljesen rendben van, kellemes eszköz, jól működik. A mintavételt sosem szoktam átállítani, nem látom értelmét. A környezeti effektusokból megint csak van egy csomó, de szerintem nincs ember, aki használná őket. A virtuális 7.1 hangzást bekapcsolva szerintem semmi sem történik rögtön a hanggal, az sokkal inkább csak azt teszi lehetővé, hogy magunk rendezzük be a hangszórókat a felhasználó körül. A pitch emelő szerintem szintén csak poénnak jó, kábé másfél percig. Mindenből lehet Hupikék Törpikék kazetta verziót csinálni, illetve akár Till Lindemann-osítani is. Az énekhangot remekül eltünteti a program, tényleg semmit nem hallani belőle, viszont egyúttal olyanná is válik a zene, mintha egy régi Nokiával vették volna fel, és másfél kbps bitrátája lenne. Nem minden eleme, de maradjunk annyiban, hogy nem egy élvezet hallgatni. A térhangzást erősítő valami viszont egy kimondottan kellemes dolog. Ad a hangoknak egy enyhe visszhangzást, és sokkal szabadabban szólnak. Nagyjából úgy tudom leírni, hogy ha bámuljátok ezt a videót, amit ilyenkor én is szoktam:

... akkor a különbség az bekapcsolás után, hogy jobban oda tudom képzelni magam a játékos helyébe. Nagyobb térben hallom a robbanásokat, élethűbb a fegyver hangja, kap egy kellemes basszus utánpótlást (még a visszhangokban is felfedezhető) kevésbé hasonlít egy fejhallgatóból szóló ricsajra az egész. Nehéz pontosan leírni, de ha egy szóval kell jellemeznem, akkor azt mondanám, hogy egyszerűen csak élethűbbé teszi a hangzást. Zenéhez természetesen nem való.

Az összhangzás egyébként nagyon jó. Nem remek és kiváló, csak nagyon jó. Az árához képest nézve viszont nyugodtan ráböffenthetem a kiváló pecsétet, ugyanis meglepően jó basszussal rendelkezik (kiadja az egészen mély hangokat is), ami mellett nem törpülnek el a közepek, sem a magasak. A 4 kHz fölötti részt gyári alapértékeken hagytam, így egyszer sem bántották a fülemet.

41ffvb2bodl.jpg

Beleizzadni nemigen lehet szerintem, bár a tesztelése alatt nem is volt extrém meleg a környezetemben. Sok órás használatnál viszont talán előjöhet egy enyhébb fejfájás (rám jellemző), mivel elég jól tapad a fejre. Szó sincs róla, hogy szorítana, csak jól megkapaszkodik, ez pedig elsőre pozitív élmény, de sok óra után kellemetlenné tud válni.

A mikrofon nem generál alapzajt, viszont minden környezeti hang hallható. Ha egy kilométerre elmegy egy mentőautó, és te szabad füllel tisztán hallod, akkor a partnered is hallani fogja. A hívott fél nem találta túlzottan élethűnek a hangomat, ellenben tökéletesen érthető voltam, és végső soron ez a fontos.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Konklúzsön

Banggoodon 25,12 dolcsiért, azaz kábé 7500 forintért kapható, ennyiért pedig nem kérdés, hogy megéri-e. Ha a fényes, de stabil műanyag nem zavarja a leendő tulajt, akkor a jó hangzásért cserébe érdemes alaposan átgondolni az eszköz megvételét.

Itt megvásárolható >>

 

Szólj hozzá!

Címkék: kiegészítők elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr888400666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása