Tojássütő formák tesztje - Reggeli ijesztgetés

2017.01.31. 08:00

molcsa

p1240072.JPG

Sok helyről hallottam már, hogy ezek a tojássütő formák csak a mesében csinálnak szép végeredményt. Mégis régóta izgatták a fantáziámat, csak ki kéne próbálni, hátha mégis.

 

Bontogatás

A csomagolásról kivételesen nincs értelme sokat írni, mezei zacskókba csomagolva érkeztek. A formák hőálló szilikonból készültek. Van halálfejes, nyuszis és cicás is, nehogy szó érje a ház elejét. Nyilván egy formába öntött szilikon darabon nincs nagyon mit elrontani, de szépek, nincs maradék anyag, elég vastagok, ahogy mondogatni szoktam (amivel gondolom egyeseknek már az agyára megyek): "az összeszerelés hibátlan".

p1240071.JPG

 

Tesztüzem

Első körben elmosogattam őket, szeretjük ugyan a kínai ipart, de van azért elképzelésem, honnan jöhettek ezek. Utána jött a teszt. Fejenként 2-2 tojást használtam a sütéshez, a sárgájukat külön választottam, hogy a szemek is szépek legyenek. Nagyon körültekintően jártam el, hogy bebizonyítsam, igenis lehet velük szép formákat gyártani. Mindegyiknek az orrán van egy kiálló darab, ahol könnyen meg lehet fogni őket a kiszedéshez. Én ennek ellenére inkább alájuk nyúltam spatulával, mert az orruknál fogva úgy tűnt, hogy szét fognak esni.

ezgif_com-resize.gif

Minden igyekezetem ellenére a végeredmény azért nem lett olyan szép, mint a gyári képeken, de a fejlődés határozottan látszik. A sorrend: nyúl, macska, koponya. Még egy pár próbálkozás, és mesterévé válok. Mondjuk ennél már most is sokkal jobban ment: skull-face-egg-mould-kill-me-now-1467328190.jpg

Forrás

Az a baj, hogy a forma alja nem érintkezik tökéletesen a serpenyővel, így a tojás át tud folyni a szomszédos részekbe, de a formából is valamennyire ki tud jutni. Ebben mondjuk a nem túl márkás serpenyőm is ludas lehet. A fehérje még rendben van, de a sárgája minden alkalommal szétfolyt, aminek a végeredménye, hogy úgy néznek ki az állatkák, de még a koponya is, mint akiknek most szúrták ki a szemét. A formából kifolyt részeket még könnyedén el lehet távolítani, de a sárgájával nem lehet mit kezdeni. Nem szívesen raknám gyerekek elé, szegények napokig nem aludnának.

p1240089.JPG

A magas hőmérséklet egyébként nem ártott meg nekik, nem sérültek egyáltalán. Mondjuk szomorú is lenne, ha nem így lenne. Eléggé utálok mosogatni, úgyhogy ezt sem nagy jó kedvvel csináltam, de a szilikonról könnyen lejön a ráégett maradék és a többi szennyeződés. Csak el kell játszani velük kicsit, mire minden hajlatot kitörlünk. Összességében könnyen tisztíthatónak tartom őket, még engem sem akasztottak ki.

 

Konklúzsön

Jópofa dolgok ezek, egy kis kitartással és gyakorlással egész szép eredményt lehet kihozni velük. Tisztításuk könnyű, az anyagminőség rendben van. Mondjuk tökéletes szerintem soha sem lesz a végeredmény, mert a forma és a serpenyő nem érintkeznek pontosan, így a tojás egy része el tud folyni a helyéről. Ebben a serpenyőm is bizonyára bűnrészes, majd ha egyszer lesz, kipróbálom egy jó drága, márkás darabbal, hátha. Addig is elfogadom és alátámasztom a közvéleményt, miszerint a marketingfotókon látható tökéletes tükörtojások csak a mesében léteznek. Az árazás lehetne barátibb, a koponya 1080, a nyuszi 860, a cica 645 forintba kerül. Furcsa, hogy ekkora eltérés van az árakban, hiszen ugyanaz az anyag és a gyártástechnológia, még a méret is majdnem azonos. A koponya nyilván azért drágább, mert az "menőbb". Én a cica árán adnám mindet, azt korrektnek tartom.

A koponya forma itt megvásárolható >>

A macska forma itt megvásárolható >>

A nyúl forma itt megvásárolható >>

 

8 komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr512151719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lemez 2017.01.31. 09:12:16

Mindig érdekelt honnan lehet tudni, hogy "biztonságos" anyagból készültek a kajával érintkező cuccok és nem oldódnak ki belőlük káros anyagok sütéskor. Persze az is érdekes, hogy ez csak a kínából rendelhető cuccoknál jut eszembe a normál boltban megvásárolhatónál nem. Ott megvan az illúzió, hogy a forgalmazó talán bevizsgáltatta. Szóval én nem mertem még kínából kajával érintkező cuccot venni. Van valami trükk amivel biztosra lehet menni? Megbízható gyártó stb.

Flashy7 2017.01.31. 09:19:17

@lemez: az a titka, hogy egyszer kipróbálod, aztán nem fogsz többet nyuszi alakú tojással szarakodni, szóval nincs veszély :D

amúgy szerintem a kínai gyártás lényege a tömegtermelés, szóval nem fognak külön rákkeltő meg "sima" műanyagot használni, hanem egyformából megy minden: a nagy cég elvisz egy konténerrel saját logós dobozba csomagoltatni és árulja ötezerért darabját, a maradékot eladják egyesével, aztán a gyártósort átállítják valami más termékre.

Jozsó_ 2017.01.31. 10:30:49

@lemez: Minden kínában készül. Ami nem azt hamisítják.

külön.remek 2017.02.01. 00:16:36

Talán ez az ördög fizetésére ment ki... mármint az összeg, amit adtál érte.

Tipp: Tojást ne hűtőhidegen, hanem szobahőmérsékleten próbáld meg használni. (Szerintem.)

Willkommenskultur 2017.02.01. 00:24:33

nem mernék egy 100 forintos kínai gumiszarból tojást enni

dezso 2017.02.01. 01:17:47

Frissebb tojás kell, annak nem folyik szét a sárgája.

zuhanorepulesss 2017.02.01. 03:36:58

Next time rendelj pár új edényt vagy vegyél a tescoban.
Ha Te is érzed, hogy gáz, akkor ne légy igénytelen.
Nem kell zepterbe tolni a tízezreket, 2-3 ezerért már vállalhatót lehet kapni.
S akkor valóban csak azon kell aggódni, a szilikonból mi oldódik ki.

Burpi Turpi 2017.02.02. 15:37:02

Ebay-en a fej 1USD alatt van,ingyen posta. nem csak az ali és a gearbest a világ....
süti beállítások módosítása