Konyhai kütyük tesztje - Egy vacsora a kínaiakkal

2017.01.24. 08:00

molcsa

index_1.jpg

Egy gyengébb pillanatunkban berendeltünk néhány jól kinéző konyhai kütyüt, amikről már akkor tudtuk, hogy 50-50% eséllyel lesznek használhatóak vagy hulladékok. Ez be is igazolódott.

 

Oil Splash Guard

1458114435868595.jpg

Ez az egyszerű eszköz arra hivatott, hogy megvédje a konyha falát és berendezését a sütéskor mindenfelé fröcsögő olajtól. Ez nálam is elég aktuális probléma, adtam hát egy esélyt neki.

Szép, nem igaz? Biztos jó merev, és minőségi fémből van, amit sokáig tudunk majd használni. Hát nem éppen... Mire ideért, valahogy így nézett ki:

Ahogy ránéztem a gyűrött, mindenfelé elhajlott darabra, szánalmat éreztem. Kézbe fogva rá kellett jönnöm, hogy nem sokkal vastagabb és masszívabb, mint egy jobb minőségű alufólia. Ha akarnám, egy mozdulattal galacsinná tudnám gyűrni, hogy utána soha többé ne lehessen kihajtogatni. Tehát mindenféle erőfeszítés nélkül lehet hajtogatni, így az előre elkészített hajtás vonalak nagyjából feleslegesek.

A pocsék anyagminőségen túltéve magam, nekiálltam sült krumplit készíteni. Feltettem az olajat, jól alágyújtottam, hogy fröcsköljön rendesen, és köré tettem a védőpajzsot. Mire végeztem, azt kellett tapasztalnom, hogy szánalmas megjelenése ellenére elvégezte a dolgát, felfogta a kis olajcseppeket, csak a főzőlap nem takart részein voltak foltok.

p1190056.JPG

A tisztítása is egy szép szertartás, mosogatószivaccsal olyan gyengéden törölgettem, mintha egy lepke szárnyát tisztogatnám, így az olaj nagy részét el tudtam távolítani, és csak minimálisan lett gyűröttebb, mint eddig. Szóval körültekintő és gondoskodó mozdulatokkal végül is tisztítható, így többször is lehet használni. Csak jól rejtsük el a vendégek elől, mert eléggé lehúzza a konyha összképét.

p1190060_2.JPG

A nagy munkában elkoszolódva

Mindezért 1125 forintot kérnek, ami egy kicsit talán túlzás, én reálisan mondjuk 1 dollárt adnék érte. Vagy valami olcsóbb kartonra húznék egy réteg alufóliát, aztán ugyanitt tartok.

Itt megvásárolható >>

 

Utility Fruit Melon Vegetable Planer BCutter Benliner Rotating Chopper Kitchen Home Necessary, alias reszelő

201505150957459933.jpg

Nagyon menőn nézett ki a képen a csíkozott zöldségekből készített saláta, gondoltam: én is ilyet akarok (bejött a marketing).

A dobozban más nem volt, csak a kissé koszos (poros?) reszelő a hozzá való kupak szerű nyomó cuccal. A homokóra alakú eszköz minősége rendben van, nem a legjobb, amit láttam, de nem is gagyi. A műanyag kívül kicsit sorjás, de a fogó rész fémből van, a pengék is jónak tűnnek.

Használat előtt elmostam, mert tényleg elég retkes volt. Már ekkor gondoltam, hogy ezt nem lesz egyszerű mosogatni, nem is volt az. Sőt, konkrétan nagyon szar elmosogatni. Főleg, miután már használtam is, és a zöldségdarabok beragadtak a pengék közé. Nem is nagyon lehetett onnan eltávolítani őket, még a mosogatószivacs darabokra vagdosása árán sem. Plusz van a közepén egy szűk lyuk, ahova persze jól beszorul minden, és jól el lehet vele szórakozni, mire kitisztítjuk.

p1190058.JPG

Az várható volt, hogy az eredmény nem lesz olyan szép, mint a marketing képeken, de azért hasonlított. Kicsit úgy nézett ki az előkészület, mint egy rossz pornófilm eleje, volt répa, uborka, paprika és káposzta is. Ezek közül azonban csak az első kettővel boldogult. Amíg rendesen meg tudjuk fogni a zöldségeket, egész jól megy a dolog, de ahogy rövidülnek, egyre nehezebb forgatni őket. Erre lenne megoldás a kupak szerű cucc, aminek tüskéi belefúródnak a zöldségbe, és ezzel lehetne forgatni. Hát nekem nem sikerült. Belefúródott ugyan, de csak szétroncsoltam vele a répa végét. Ráadásul jól el is vágtam vele a kezem, amikor már közel voltam, hogy elfogyjon a zöldség. A végeredmény minden tudásomat beleadva ilyen lett:

p1200064.JPG

Nem vagyok túlságosan lenyűgözve a reszelőtől, ugyan egy darabig teszi a dolgát, de a rövid zöldségekkel már nem tud mit kezdeni, ráadásul haragszom rá, amiért elvágta az ujjam. Meg azért is, mert nem lehet rendesen elmosni. Jelenleg 1560 forintot érnek érte.

Itt megvásárolható >>

 

Acél hűtőkockák

1452768718239129.jpg

A  kockák célja, hogy leváltsák a hagyományos jégkockákat. Míg azokat állítólag körülményes elkészíteni, ezeket csak be kell dobni a fagyasztóba 0,5-1 órára, és kész is a hűtő alkalmatosság.

Négy darab 2,7 centis kockát kaptunk egy műanyag tartóban. Első körben megmostam őket, biztos, ami biztos, majd irány a fagyasztó. 1 óra után kivettem, jól láthatóan fagyosak voltak.

Beledobtam mind a négyet egy 3 decis pohárba, amibe 22 °C-os piát töltöttem. Percenként méregettem, néha meg is kevertem, hogy mindenhol állandó legyen a hőmérséklete. 9 perc után érte el a végleges, 15 °C-os állapotát, ami azért nem olyan impresszív. Mondjuk érzésre kellemesen hűvös lett az ital, de ehhez mind a négy kockát használnom kellett. Előnye elvileg, hogy nem változtatja meg az eredeti ízeket, mint a jég. Ez valóban így van, nem éreztem változást.

p1200069.JPG

Ugyan nem lett tőle olyan hideg az italom, mint vártam, de tény, hogy valamennyire lehűtötte, és nem változott észrevehetően az íze sem. Mondjuk én nem halok bele a jégkocka készítésbe, ahogy gondolom az emberek többsége sem. És azok ráadásul hatékonyabbnak is tűnnek. Ez egy menőzős alternatíva, semmi más, amiért 2300 forintot kérnek.

Itt megvásárolható >>

 

komment

Címkék: élet Hulladék

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr212141621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flashy7 2017.01.24. 09:25:52

van valami olyan emlékem, hogy a halmazállapotváltozás sok energiát igényel. a jégkocka nem a hőmérséklet kiegyenlítődése alapján hűt olyan jól, ezek a kockák meg csak ahhoz értenek.
a fröccsenésgátló úgy néz ki, mint egyes grilltálcák, abból lehetne csinálni legkönnyebben. vagy hímzett falvédő házi áldással, mint régen :)

SzAdam 2017.01.24. 21:19:49

Az Oil Splash Guard meg a reszelő borzalmas, a kockák meg csak simán használhatatlanok, inkább hűtsd be a poharat, ha nem akarsz jégkockázni :)

guy2 2017.01.24. 22:23:37

Az acél valszeg nem a legjobb erre, de biztos lehetne gyártani valami jobbat, mint a jegkocka, valami muanyagbol.

Nouby 2017.01.24. 22:48:54

@SzAdam: Nekünk bejött a reszelő. Megnem mondod ízre hogy cukkiniből van a milánói.

cirrmurr 2017.01.25. 12:30:48

Tiszta teleshop feeling...ja hogy az is ócccccó kinai 100x os áron.

vannak jó kinai cuccok de ezek nem azok :-)

Vittore. 2017.01.25. 13:17:45

Vagy fogod a klasszikus konyhai reszelőt, s lereszeled vele a cukkinit. Mi is így csináljuk a cukkini spagettit, 3 mp elmosni.

Egy Hun Hunniából 2017.01.25. 14:16:30

A reszelő mosogatógépben, vagy mosogatózuhannyal mosogatandó. Se kézsérülés, se összedarabolt szivacs nem lesz. Csak ésszel, nem erővel.
A fém jégkocka üreges, speciális töltetű, és rendesen hosszan lehűtve megmutatja tudását. Hja és nem limonádéhoz, inkább wiszki és társaihoz való. Azokat meg nem 3 decis pohárból vedeljük jó esetben.Szerintem.

hdnctrl 2017.01.25. 15:57:58

A jégkocka az olvadáshőjét vonja el a környezettől először, emiatt sokkal jobban hűt. Értelmetlen a fémből vagy műanyagból készült kocka erre a célra.

A "splash guard" helyett vegyél alu grilltálcákat (5 db párszáz ft), az nem gyűrődik össze a postán.

reunalla 2017.01.29. 08:52:52

1299 egy ilyen reszelő most az aldiban, ránézésre is jobb minőségben

reunalla 2017.01.29. 08:52:55

1299 egy ilyen reszelő most az aldiban, ránézésre is jobb minőségben
süti beállítások módosítása