Blitzwolf BW-D1 és OV Blitz SSD teszt - Gyorsabb a villámnál

2016.12.02. 08:00

Jackal_

badass.jpgKét SSD is landolt nálam, aminek kifejezetten örültem, hiszen még egyetlen kínai számítástechnikai alkatrészt sem teszteltem. Mivel ma már mindenki SSD-re telepíti az operációs rendszerét, ezért egy konfiguráció kihagyhatatlan része a memória alapú tároló. A Blitzwolf 120 GB-os SSD 16.000, míg az OV 240 GB 29.500 forintba kerül, ami teljesen reális ár a tudásukért.

 

Kicsomagolás

Azoknál az eszközöknél, amelyeket később egy zárt házba szerelünk, semmi értelme fölöslegesen túlgondolni a kinézetet. Még soha senkit nem hallottam, aki merevlemezeket vagy SSD-ket nézegetett volna szabadidejében. Kapnak 4 csavart, mennek be a helyükre, és a következő 3-5 évben nem is foglalkozunk velük. 

Sokkal fontosabb az építési minőség, illetve az érzés, ami elfog minket, amikor kézbe vesszük. Szerencsére fogásra egyik tesztalany sem rosszabb, mint bármelyik konkurens termék. Direkt elővettem egy itthon forgalmazott SSD-t, hogy látható-e valami különbség, de leszámítva a színt és a matricát, teljesen egyformák.

A Blitzwolf terméke sokkal jobban dokumentált, mint az OV, ugyanis nekik van hivatalos oldaluk, ahol majdnem minden fontos információt megtaláltam. Bár a gyári csomag nem tartalmazza, illeszthetünk a SATA csatlakozóra USB átalakítót, így használható külső meghajtóként is. Vehetünk továbbá 3,5 inches bővítő keretet, amivel a normál helyre szerelhetjük be az eszközöket.

1476433974_2.jpg

 

Tesztüzem

Mivel minden komolyabb műszaki cikk előállítása jelentős technológiai tudást és precizitást követel meg, ezért attól nem kell félnünk, hogy a rizsföld szélén egy kunyhóban bárki ilyesmit fog előállítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vezérlő sem valami raktársöprésből megmaradt 15 éves szemét, hanem a Blitzwolfnál például egy Marvell 88NV 1120-as. Ezt a típust egyébként jellemzően az olcsóbb, nem vállalati felhasználásra szánt memória alapú tárolókban találhatjuk meg, de ez nekünk tökéletesen elégséges lesz a napi feladatok ellátására.

Az OV esetében a vezérlő fajtáját homály fedi, nagyon sok más adattal egyetemben. Annyira azért nem aggódnék ezen, mivel a cég remek UHS-I U3 micro SD kártyákat gyárt, 90 MB/s körüli írási és olvasási sebességgel, vagyis az biztos, hogy adattárolót tudnak gyártani.

A leformázás után a 120 GB-ból 112, a 240 Gigabyte-ból pedig 223 maradt meg, mint használható terület. Mivel ezek az eszközök újak, érdemes GPT-re formázni őket, MBR helyett.

A NAND chipek mind a két termék esetében TLC alapúak (Triple-Level Cell), ez azt jelenti, hogy 3 bitet tárol egy cella. Ez a típus rendelkezik a legkevesebb újraírási ciklussal, ami 3-5000 közé tehető, cserébe viszont ez is a legolcsóbb. Nem kell különösebben megijedni ezektől a számoktól, ennyi otthoni felhasználásra bőven elegendő, a Blitzwolf esetében például 60 TB-nyi adatot jelent, ami azért elég sok. A könnyebb érthetőség miatt véletlenszerűen kiválasztottam egy zeneszámot, egy filmet és egy alkalmazást, majd a méretükkel elosztottam a teljes, felírható adatmennyiséget:

  • Nore En Pure - True című száma, 5.31 MB, 5:48 perc: ezt több mint 11 milliószor hallgathatjuk meg, ami 100 évünket emésztené fel.
  • Minyonok című animációs film, 1 GB, 1 óra 30 perc: ezt 57.000 alkalommal másolhatnánk fel és nézhetnénk meg, ez majdnem 10 év folyamatos filmnézés.
  • Office 2007 programcsomag, 550 MB: nagyjából 110.000 felmásolást jelent.

screenshot_161125190543_adata_sx300.png

A fenti számokból látható, hogy normális körülmények között nem könnyű ezeket az eszközöket tönkretenni. Nyilvánvalóan vannak olyan folyamatok, például a böngészők kisméretű cache fájljai vagy virtuális szerverek futtatása, amelyek jobban terhelik az SSD meghajtókat. Azok számára, akiket a fenti számok sem nyugtattak meg, készítettem a saját, négy és fél éve használt eszközömről egy képernyőképet, hogy látható legyen a ráírt adatmennyiség és a kondíció.

Sokkal fontosabb a fenti számoknál, hogy a NAND lapka csatolója milyen szabványt támogat, szerencsére mind a kettő Sata III 6 Gb/s, de ez ma már az elvárható minimum. Ne felejtsük el, hogy a tesztprogramok jellemzően Megabyte-ban írják ki a sebességet, vagyis a szabvány értékét nyolccal kell elosztanunk, ami így esetünkben 750 MB, de ennyit nem szoktak tudni az SSD-k, a limit valahol 550 MB/s körül van. Ha ennél gyorsabban írnánk vagy olvasnánk, akkor a szabvány lenne a szűk keresztmetszet.

Annak érdekében, hogy a teszteket bárki tudja reprodukálni, ismert programokat használtam. A sebességméréshez az AS SSD, a Crystaldisk Mark és az Anvil's Storage Utility hármast, míg az egyéb jellemzők megállapításához a HDD Sentinelt és az Aida64 Extreme-t. Ezek persze szintetikus tesztek, de azért az eredmény könnyen kiolvasható belőlük.

A tesztkörnyezetnek használt számítógép az alábbi hardverparaméterekkel rendelkezett:

 Hardver neve

 Típusa

 Alaplap

 Asrock H110M HDS

 Processzor

 Intel Core i3-6100, 3.70 GHZ

 Memória

 8 GB DDR 4

 Operációs rendszer

 Windows 7 Professional

 SSD

 Blitzwolf BW-D1; OV Blitz

A mérésekhez referenciaként a Lenovo Y580 laptopom ADATA SX 300 mSATA csatolós tárolóját használtam. A Blitzwolf és az OV Blitz is nagyon hasonló értékeket produkált. A szekvenciális olvasás (Seq Q32T1) 520 Megabyte körül alakult másodpercenként, míg az írás 350 fölött egy kicsivel. Ez a nagyméretű fájlok, például DVD filmek másolását modellezi.

A 4K szekció (4K Q32T1) azt jelképezi, amikor rengeteg kisméretű fájl kerül fel a lemezre, ilyen tevékenység netezés közben egy weboldal első betöltése, itt az értékek mindig drasztikusan leesnek. A két tesztelt meghajtó nagyjából 100-110 MB/s értékeket produkált.

adata2.JPG

Ezek a programok képesek összesített pontszám megjelenítésére is a mért teljesítmény alapján. Gyakorlatilag minden kategóriában jobbnak bizonyultak, mint a saját tulajdonú ADATA SX 300-am, ami persze nem meglepő, figyelembe véve a korkülönbséget.

Sokkal életszerűbb tesztnek tartom egy működő rendszer betöltési idejének vizsgálatát. A felhasználók célja, hogy a rendszerük gyors legyen, vagy legalábbis annak érződjön. Ez az igazi előnye az SSD-knek a merevlemezekkel szemben. Ezért "bit to bit" átmásoltam egy már működő, de majdnem teljesen üres rendszert a két SSD-re és újra indítottam a számítógépet.

A betöltési tesztet két szakaszban mértem, elsőnek a bekapcsolástól az asztal megjelenéséig eltelt időt jegyeztem fel. A gép újraindításával egyetemben még egyszer elkezdtem az időmérést, és addig vártam, amíg a HDD Sentinel nyitóképernyője meg nem jelent. Mind a két meghajtónál hibahatáron belüli eredmények születtek, első esetben 17,8/17,99 másodperc, míg második alkalommal 32,78/33,21 másodperc, a Blitzwolf D1 javára.

1476433969_2.jpg

A Blitzwolf hardveres funkciók terén is sok mindent fel tud mutatni. Van S.M.A.R.T (diagnosztikai mutatók, amelyek kiolvashatóak), van TRIM algoritmus, NCQ (optimalizált írás és olvasás), Wear-Leveling (meghosszabbítja az eszköz élettartamát) továbbá a gyártó 3 év garanciát is biztosít. Amit hiányoltam, az a saját szoftvere, amivel monitorozni lehetne az állapotot, de ezt a problémát más ingyenes alkalmazások használata megoldja.

Nem ilyen rózsás a helyzet az OV esetében. Első probléma, hogy semmilyen normális dokumentációt nem találtam hozzá, nincs hivatalos weboldal, vagy ha van is, akkor nem európai nyelven íródott, ezért nem találtam meg. Ha csak a mért eredményeket nézem, akkor nagyjából a Blitzwolffal van egy szinten.

 

Összegzés

A fenti SSD meghajtók nem képviselnek alacsonyabb színvonalat, mint az ismertebb márkák modelljei. A Blitzwolf cég ráadásul a kínaiak közül is kiemelkedik. Egy fajta nyugati minta másolása érhető tetten, ami jó hatással van a minőségre, az alacsony ár mellett. A Blitzwolf ráadásul  3 év garanciát is ad, és a tapasztalataink szerint tartja is magát ehhez. Az OV ilyen szempontból sötét ló, de a mért eredmények alapján nem marad el a másik tesztelt eszköztől.

A fentieket figyelembe véve a beszerzés döntő tényezője az ár lesz, ami a Blitzwolf 120 GB esetében 16.000, míg az OV 240 GB esetében 29.500 forintot jelent. Az előbbi modellhez viszont van 10% kedvezményt adó kuponkód: 12blitzw, így az ár máris 14.300 forintra esett vissza, amit jó ajánlatnak gondolok, különösen, ha figyelembe vesszük az egyéb időszakos  akciók árcsökkentő hatását is.

A Blitzwolf BW-D1 120 GB itt megvásárolható >>

Az OV Blitz 240 GB  itt megvásárolható >>

 

67 komment

Címkék: elektronika

A bejegyzés trackback címe:

https://rendeljkinait.blog.hu/api/trackback/id/tr1612010666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JKJ 2016.12.02. 08:22:08

Én úgy érzem, mindkettő drága. A közelmúltban vettem 240GB-os AMD SSD-t 20e Ft alatt. 3 év garanciával. Ha olcsóbb lenne bármelyik, mint itthon a többi márka, akkor talán érdemes elgondolkozni rajta, de így egyszerűen nem ésszerű a dolog.

js (törölt) 2016.12.02. 08:22:56

Az itthon intézhető garanciával, jobb paraméterekkel rendelkező termékek olcsóbbak (Samsung), vagy azonos áron vásárolhatók. Miért rendelné emberfia az SSD-t is Kínából?

csakazértse 2016.12.02. 14:10:15

Kedvezménnyel Kingston 120 12000Br.-ért vettem. Boltban garanciával. Sok cuccot rendelek kínából, de ezek szerint nem lesz ssd.

fifibá55 2016.12.02. 14:19:28

@js: Nemrég 250-es Samsung 850 Evo 28000-ért, 5 év garanciával, áfás számlával, 1 nap alatt. Én se értem, miért kellene drágábban kockáztatni.

CyberPunK 2016.12.02. 14:23:14

Ez valami hoax vagy mi? Ezt a blitzwolf-ot nem ismeri az userbenchmark (ssd.userbenchmark.com/), illetve a google is elég fura találatokat dob ki.

dreamhotep 2016.12.02. 14:23:40

ajjaj ezek nem ócók ajjaj nem nem

zotyabacsi 2016.12.02. 14:38:29

Szerintem egy SSD-nél pont fontos a név és az általa garantált vagy ígért vagy mások által tapasztalt megbízhatóság, sokkal fontosabb mint akár pár ezer forintos árkülönbség, ami itt még meg sem áll. Ez az egyetlen olyan alkatrésze a számítógépnek aminek a cseréje nem annyi, hogy kiveszem a rosszat és berakom a jót ha elromlott.

Netuddki. 2016.12.02. 14:43:34

Hát ezzel szerintem mellényúlt a blogíró. Bizony, boltban olcsóbban kapni márkás SSD-ket.

Azért kíváncsi lennék mi van ezekben a nevesincs SSD-kben. Még az is lehet, hogy SD kártyával van belül kitömve.

CyberPunK 2016.12.02. 14:44:57

@zotyabacsi: Tápnál se ennyi, ha közben megsütötte a fél gépet. :D

besarock 2016.12.02. 15:03:11

"Még soha senkit nem hallottam, aki merevlemezeket vagy SSD-ket nézegetett volna szabadidejében."
Pedig a plexis oldallappal ellatott hazak pont erre valok.

tif 2016.12.02. 15:20:07

Ezek nem olcsók.
Vettem már 10 eFt-ért 240 GB-os Netac SSD.

cardiobascuralis 2016.12.02. 15:23:29

Azt hiszem, itt az Üvegtigrisből Gaben napszemüvegének esetébe botlottunk.

"Hát ezzel pont átbasztak."

Max Cuda 2016.12.02. 15:55:07

azt vártam hogy majd most valami 14 ezer körül lehet 250 gigás ssd-t kapni,aztán eléggé ledöbbentem hogy 30, ennyiért kell a fasznak :D

qwertzu 2016.12.02. 16:15:13

Hát én szoptam már hibás SSD-vel, nem vidám.

Zetor75 2016.12.02. 16:18:16

Más kárán tanul az okos...

Burgermeister 2016.12.02. 16:29:41

SSD-bűl csakis márkásat, sok garanciálissal és pozitiv felhasználók támogatásával!!! Ebből ilyet na nem.

kuki123 2016.12.02. 16:49:03

adathordozón nem érdemes spórolni...

szopó lesz a vége.

még a márkás garis közt is sok a hulladék...

nniicckk 2016.12.02. 16:57:59

En se latom, mi ebben a nagyszam. Meg ha 240-est adnak 16 ezerert, az meg talan elgondolkodtato lenne. De pont annyiert amennyiert nalunk is kaphato, raadasul bizonytalan garanciaval nem egy nagy ajanlat.

az övezet gázai 2016.12.02. 17:46:26

Kínából a hardver valahogy drága, de soha név értettem, miért.

salaud 2016.12.02. 17:52:10

Kb két éve vettem egy Micron M510 128 Gb-os ssd-t 13000 Ft-ért, és kicsit gyorsabb, mint a teszteltek. De szinte bármelyik nagyobb számítástechnikai webáruházban 15000 Ft körül árulják a hasonló gyorsaságú, kicsit gyorsabb ssd-ket, kingston, samsung, intel. Ennyi pénzért noname, TLC-s ssd-t venni nagyon nem éri meg.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.02. 19:32:45

Pont egy éve vettem 11000-ért 120GB-os Kingstont... ehhez képest kicsit drágák ezek a noname darabok.

szepipiktor 2016.12.02. 19:48:01

Öreg, te tudod egyáltalán miket írkászl össze?
Van fogalmad arról, amit itt összehordasz???
Ha kínai akkor rizsföld? Van fogalmas arról, hogy az alakatrészgyártás 90%-a kínában van? Onnan vásárol a Sonytól kezdve a Dellig mindenki!!!!
És milyen az a "meglepően jól működik" dolog?
Egy SSD vagy működik vagy sem. Vagy nem?
Ha nem hozza a szabványos paramétereket, akkor sehogy sem működik, ha hozza, jól működik.
Legalább az SSD-k lényegével tisztában lennél. Ezeknél, a ma még meghatározhatatlan élettartamú egyszerű memóriaalapú tárolóknál pont a márka és a garancia számít és nem az ár.
Ma még a pendrive-k oldaláról tudjuk az ilyen eszközök élettartamát, ami ezeknél jó ha 3 év. (persze, tudom van akinek már 30 éve működik... persze)
Ha fogalmad lenne egy kompatibilis tároló máködési elvéről, tudnád, hogy itt fokozottan kritikus a írás/olvasási ciklusszám. Egy HDD meghibásodása egyszerűen javítható. Egy SSD nem... A HDD-ről még működésképtelen állpotban is kinyerhetők az adatok, az SSD-ről nem.
Tehát akkor célszerű egy olcsó, ismeretlen terméket ajánlani, hiszen mindenki háromhavonta cserél gépet és mit számít az egyik legfontosabb összetevő hosszútávú megbízhatósága.
Miért nem azzal foglalkozol, hogy ez meg ez ennyiért meg ennyiért szereheztő be, és miért tesztelsz?

szepipiktor 2016.12.02. 19:49:22

@Burgermeister: Bizony!
És rendszeres adatmentés!!!!

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.02. 19:52:06

ennek mi értelme? Évekkel ezelőtt vettem ennyiért ekkora ssd-t...

szepipiktor 2016.12.02. 19:52:16

@szepipiktor: Elnéést, sötétben gépelek kínai billentyűzeten...
Tényleg!
Tud valaki klasszikus 101/102-es FEHÉR kalviatúrát? Nem multimédiást, nem feketét, nem összevissza pakolt vezérlőgombokkal stb.
Klasszikust!

fidesz maszop dk egykutya 2016.12.02. 19:59:19

@szepipiktor: "Egy HDD meghibásodása egyszerűen javítható." igen? Hogy?

kalbász 2016.12.02. 20:22:05

Ööö,de ennyiért inkább 3-5 év garival veszek itthon márkásabb ssd-t.

ipon.hu/webshop/product/goodram_240gb_cx200_sata3_25_ssdpr_cx200_240/1490869

Például.

kalbász 2016.12.02. 20:37:59

Már bocs, de kissé az az érzésem, mintha te inkább reklámoznál, mint az olvasóknak ajánlanál olcsó kínai cuccokat.
Különben nem akarnál drágább de sok hátránnyal rendelkező cuccot promózni.

igazi hős 2016.12.02. 20:46:37

@fidesz maszop dk egykutya: Arra gondol, hogy az adatok megmenthetők egy sérült HDD-ről. (A diszk olcsó, az adat drága.) Általában egy kis terület "megy el", a többi lementhető, bár többnyire nagyon lassan. Ha a vezérlő száll el, akkor le kell szedni és egy másik, szigorúan azonos sorozatúról átrakni és mindent gyorsan le lehet menteni.

@poszt: Nyáron vettem 480 gigás Kingston SSD-t nettó 35-ért...

Nbl 2016.12.02. 21:32:54

Ahogy mások is mondják, ezek bizony nem olcsók... A Blitwolfhoz egy netezős gépbe semmi fontos adattal még lenne bizalmam, de nem ennyiért. Áfával növelve az árukat (csak a korrekt összehasonlítás kedvéért) meg pláne.

Genius2 2016.12.02. 21:46:02

Gyorsabb a villámnál...aha, ha a villám = HDD, akkor jóhogy :-)
Viccess a cetlin a SATA I/II/III...ki az a szerencsétlen, aki SATA I-en hajt meg egy SSD-t? Nem azért, de a SATA I sávszélessége kb. IDE vinyónak felel meg, szóval ilyen gépbe nagy hülyeség SSD-vel invesztálni.
SATA III esetleg.
Ahogy más írta előttem, talán ha az itthoni ár feléért lehetne kapni, akkor TALÁN elgondolkoznék rajta, de a noname nagyon visszafog!
Szerintem vmi bérgyártásos cucc lehet. SSD-ből CSAKIS márkásat, vagyis csakis SAMSUNG-ot. :-)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2016.12.02. 21:55:50

Beszéljünk másról. 16 giga RAM mellett minek állítasz be swapfájlt?

siriq111 2016.12.02. 23:20:00

Kingston 480-s 37 ezer. Ki veszi a kinait?

nagyfavor 2016.12.02. 23:24:47

@szepipiktor: Ez engem is érdekelne :) Teljesen eltűntek a boltokból... Vagy fekete van vagy túlbonyolított.

Daily Shark · http://dailyshark.blog.hu/ 2016.12.02. 23:55:07

Meglepően jól működik... hát, az lesz a meglepő, ha fél év múlva még mindig jól működik.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.03. 01:14:36

Ahogy azt már sokan megénekelték, ilyenbűl nem veszünk kínait. Akkor sem, ha ingyen van.
Tegye fel a kezét, aki emlékszik még a kínából érkező USB stickekre, ami 8-16-32-... GB-nak hirdette magát, de valójában mind egy hekkelt 2GB-os darab volt.
Ha mégis megvolt mind a 4-8GB, akkor döglassú volt.
Írási hiba.
OLVASÁSI HIBA.
Amikor azt a file-t veszíted el, amin egy hónapja dolgozol, akkor hajadra kenheted a megspórolt párezer forintot.
Mi van, ha 3 hónap után kiderül, hogy melegszik/lángra lobban/elromlik/lelassul /hibás szektorok hemzsegnek rajta/nemműködik? A megmaradt készletről lemossák a HarciFArkaS nevet és rászitázzák, hogy... GyilkosGepárd. Az üzlet meg megy tovább. Szóval ledlámpával, vasgolyóval meg bambuszkanállal nem nagyon lehet mellényúlni, max bosszúsan eldobom, jöhet a másik. De SSD, Nyomtatott vese, Autó, és egyéb komplex rendszeret... Inkább nem. (talán 1-2 kivétel, Huaweii, de rájuk sem bíznék igazán fontos dolgokat)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.03. 01:24:37

@szepipiktor: Ezen a Sony-Intel-Apple is kíában gyártat dologról.. Az NEM klasszikus kínai.
AMikor kínaiznak az emberek, akkor Kínai tervezésről beszélnek, kínai folyamatszervezésről.
A nagy cégek gyárai persze ott vannak, de magát a terméket NEM kínai tervezte. A gyrátási folyamatot NEM kínai találta ki. A Gyártó gépeket NEM kínában tervezték. A Minőségellenőrök NEM kínaiak. A gyrávezetők NEM kínaiak.
A nagy gyárak csak azért vannak kínában, mert a gombot megnyomó idomított muki olcsón dolgozik. Annyival olcsóbban, hogy megéri a szállítással vesződni. (lásd még autóösszeszerelés Magyar-Szlovák-Bolgár-Török földön)

Az ilyen kínai SSD tehát
1. Kínai fejlesztés, az "igazit" lekoppintva, lemásolva, költségoptimalizálva (drága alkatrész szarra cserélése)
2. A minőségellenőrzésen át nem csúszottak újradobozolása megsemmisítés helyett
3. Istentudja milyen trükkel okosba megoldva, beszállítókkal alkudozva, magasabb hibatűrést engedélyezve, csak addig működjön, amig kitolják a gyárákapun elvekkel készült hulladék.

cardiobascuralis 2 2016.12.03. 05:46:45

@szepipiktor:
És ezért írsz marhaságokat?
Vagy a fejedben belül van sötét?

cardiobascuralis 2 2016.12.03. 05:55:08

@igazi hős:
Valójában baromság az adatokat SSD-n tárolni.
Az SSD-re megy a rendszer meg a gyakran írt fájlok (lapozómemória, temp fájlok stb.), amit meg te alkotsz és mentesz, az csakis hagyományos merevlemezre, természetesen több részre particionáltra, több partícióra, ha értékes adat, hogy ha valamelyik partíció elszáll, akkor is megmaradjon az adat.
Esetleg a munkapéldány a rajta dolgozás idejéig maradhat az SSD-n, de csakis úgy, hogy mentve van legalább a nap végén a HDD-re is.
És persze naponta pen drive-ra is, ha jót akarsz magadnak.
A csak 1 adathordozón, pláne csak 1 partíción létező adat nem létező adat.

Anonimus2385 2016.12.03. 05:56:10

Jót nevettem ezen a márkásat vegyünk itthon sorokon mindenkitől.főleg hogy a samsung,iphone,lg,philips stb stb.nem csak alkatrészt de a komplett termékeit is kint gyártatja le.kinti alkatrészekkel.az is kinai csak a samsung meg neves gyártók ezt soha nem fogják elismerni.akkor olcsobban kellene nekik adni és a nevet meg logót senki nem fizetné meg.persze mindenki azt vesz amit csak akar

Anonimus2385 2016.12.03. 06:00:51

@Eltévelyedés: hogyne lennének kinaiak azok eldolgoznak nekik egy tál rizsért 12 órát.azt itthon eladja 250 ropiert. robotok stb preciz gékep tömkelege is kinában készül.hozzájuk az alkatrészek is.gyerekmesékben nem hiszek sajnos.majd akkor hiszem ha kivisznek oda és egy melós sem kínai meg főnök sem ott kinnt. ;)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.03. 06:38:15

@cardiobascuralis 2: cloud storage! De ne mondd el senkinek! Fotóim, értékes dokumentumaim mind ott csücsülnek a google-drive-on, havi 1.99 dollárért. (100GB). Automatikus mentés, szinkronizálás.
Ettől persze lehet szarakodni még plusz vinyóval, otthoni cloud storage-el, stb.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2016.12.03. 06:43:06

@Anonimus2385: Gyere barátom, megmutatom. Itt tengetem napjaimat Hong Kongban, a designer, felsővezetés MINDEN sikeres cégben fehér, a szorgos munkások meg kínaiak. Dell, Apple, Samsung - a tervezés Californiában meg Seoulban, gyártás meg Dongguan, Guangzhou, meg amit el se tudsz képzelni.

Anonimus2385 2016.12.03. 06:48:19

@Eltévelyedés: rendben van küldheted a repjegyet és ha láttam hogy egyetlen egy főnök,vezető,műszakvezető,csoportvezető, szoftveres vagy tervező sem kínai, csak mondom csak a gonmbnyomogató kínai fejet hajtok ;)

tlantos 2016.12.03. 08:55:49

@az övezet gázai: Viszont sd kartya, pendrive egyaltalan nem draga.
64GB USB 3 Toshiba volt valami 4000 parszaz forint. Es hamar meg is erkezett.

Adam West 2016.12.03. 10:17:42

Ennek a cikkenek semmi értelme. Egy ugyanilyen kapacitású samsung SSD 1 ezressel kerül többe, megveheted itthon bármikor, nem kell hónapokat várnod a szállításra és azonnal érvényesíthető a garancia is...

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.03. 10:24:33

@cardiobascuralis 2: na... megszóéalt a "szakértő"... jobb lenne, ha mások lehülyézése helyett kussolnál és tanulnál.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.03. 10:26:37

@Eltévelyedés: hallottál már olyanról, hogy "biztonsági okokból" zárolt a google fiókot és a jogos tulaj többé nem fért hozzá?
Én is mentek felhőbe, de nem kizárólagos backupként.

fullerg 2016.12.03. 10:30:52

Tudhatnátok, hogy minden hamisítvány, ami nem kínai...

Bellagio 2016.12.03. 10:54:54

@Hóhér az utolsó barátod: Szerintem csak paranoias :) 20 eve nem volt adatvesztesem, pedig hasznalok en mindent, SD, USB, HDD, SSD, NAS, cloud. A particio elszallasa a legviccesebb, utoljara egy 20MB(!)-os 5'25-os MFM merevlemezzel fordult velem elo, akkor is helyre lehetett hozni DOS parancsokkal.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.03. 12:09:11

@Bellagio: attól, hogy valaki paranoiás,még érthetne a témához. Amit írt, komplett hülyeség.

cardiobascuralis 2 2016.12.03. 14:06:35

@Hóhér az utolsó barátod:
Igen értékes hozzászólás volt, sokat tudtunk meg belőle.
Arról, hogy mekkora seggfej vagy.

cardiobascuralis 2 2016.12.03. 14:07:39

@Eltévelyedés:
Ne mondd el senkinek, de ott meg kb. az néz bele, aki akar.
Persze a te dolgod.

Mercel 2016.12.03. 16:14:21

Rendeljkínait?

Egyetlen dolgot rendelnék ami kínai. Repülőjegyet.
Az itt élő kínaiaknak.

gabest1 2016.12.03. 16:41:16

Nem ssd, de a legjobb és legolcsóbb 3 terás toshiba hdd "made in shenzen" évek óta.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.12.03. 18:57:47

@Mercel: melyik bántott téged? Vagy csak a fideSS-nemnáci-nemtaggyűlésen mondták, hogy őket is gyűlölni kell?

Nouby 2016.12.03. 21:02:57

Felrobbant a komment szekció. Mintha a pedofilok jogaiért állt volna ki a szerző.

besarock 2016.12.05. 07:19:19

@cardiobascuralis 2:
"Természetesen több részre particionáltra, több partícióra, ha értékes adat, hogy ha valamelyik partíció elszáll, "

Ez hulyeseg.
A particionalas egy vizualis dolog.
Kulon latod a mappakat a windowsban,de ugyanugy van tarolva az eszkozon az adat.
Ha valami elszall,akkor az nem egy particio lesz,a particionalasnak nincsen biztonsagi elonye.

Adam West 2016.12.05. 08:47:44

@besarock: A particionálás egy vizuális dolog???? Te se menj informatikusnak...
Vagy nem tudod mit jelent a vizális szó vagy tényleg ennyire nem vagy képben a particionálás működéséről.

besarock 2016.12.05. 09:39:04

@Adam West:
A pontos mukodese irrelevans.
A lenyeg az, hogy nem nyujt semmi plusz biztonsagot a particionalas,mivel fizikailag ugyanazon a lemezen lesz rajta az adat.
süti beállítások módosítása